• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ana Carrasco μπροστά στο Πρωτάθλημα με 9 βαθμούς
Οι Roberta Ponziani και Tayla Relph στο βάθρο.
Αγώνες 22/09/2024 - 17:44

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM επέστρεψε για έναν περαιτέρω Αγώνα γεμάτο δράση στον Ιταλικό Γύρο Acerbis, αλλά αυτή τη φορά με την Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha) να κατακτά τη νίκη στον 2ο Αγώνα 2 και να είναι επικεφαλής του τίτλου του Πρωταθλήματος. Η Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) ήταν στη μάχη για τη νίκη, ωστόσο είχε μια πτώση μετά από μια δραματική σύγκρουση στον τελευταίο γύρο με τη Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team).

Η Tayla Relph (TAYCO Motorsport) στάθηκε στο βάθρο δίπλα στη 2η θέση της Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team).

HERRERA V CARRASCO: μάχη για το Πρωτάθλημα

Ήταν μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο μεταξύ των αντιπάλων του Πρωταθλήματος Herrera και Carrasco, καθώς έκαναν συνεχώς slipstream και πραγματοποιούσαν συναρπαστικές προσπεράσεις σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα των 12 γύρων. Η Ιταλίδα, Ponziani διατήρησε μια θέση για το βάθρο οδηγώντας με αυτοπεποίθηση καθ' όλη τη διάρκεια, καταφέρνοντας να πλησιάσει το Ισπανικό ζευγάρι καθώς συνέχιζε να μάχεται για τη νίκη. Η Sara Sanchez άρχισε επίσης να κλείνει στην πρώτη τριάδα, ελπίζοντας να συνεχίσει την επιτυχία της στην Ιταλία μετά τον 1ο Αγώνα του Σαββάτου.

ΔΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΥΡΟ: Sanchez και Herrera εκτός πίστας

Μια εκπληκτική μάχη τεσσάρων κατευθύνσεων διασκέδασε τους θεατές στον προτελευταίο γύρο, καθώς τόσο η Ponziani όσο και η Sanchez έκαναν επίθεση στους δύο Ισπανίδες. Η στροφή 11 τερμάτισε τις ελπίδες επέκτασης του τίτλου του Πρωταθλήματος για την αναβάτρια #6 Herrera, ωστόσο, καθώς είχε μια δραματική σύγκρουση με την Sanchez με αποτέλεσμα και δύο να βρεθούν στο χαλίκι και εκτός διαμάχης. Η Αυστραλή αναβάτης Relph δεν άργησε να το εκμεταλλευτεί, κυνηγώντας ένα αποτέλεσμα στο βάθρο και κατάφερε να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην 3η θέση, το πρώτο της βάθρο στο Πρωτάθλημα.

ΝΕΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: μόλις δύο Γύρους πριν το τέλος.

Μετά την ατυχή σύγκρουση τόσο για την Sanchez όσο και για την Herrera, και οι δύο αναβάτριες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο όπου υποβλήθηκαν σε έλεγχο για τραυματισμούς. Ο Sanches απομακρύνθηκε από το περιστατικό χωρίς τραυματισμό, ενώ η Herrera αναφέρεται ότι υπέστη διάστρεμμα στον αυχένα και θλάση, ενώ θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κρεμόνας για περαιτέρω εκτιμήσεις. Αυτή η πτώση ίσως να αφήσει αρκετές μέρες εκτός αγώνων την Herrera. Η Sara Sanchez έχει τιμωρηθεί με ποινή σε μεγάλο γύρο για τον επόμενο Αγώνα μετά από τον έλεγχο του περιστατικού.

 

Καθώς το Πρωτάθλημα προχωρά στους δύο τελευταίους Γύρους της σεζόν και με μόλις 9 βαθμούς να χωρίζουν τις δύο κορυφαίες αναβάτριες, αναμένουμε ένα συναρπαστικό προτελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

1η | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ο στόχος μας στην Κρεμόνα ήταν να ενισχύσουμε τους βαθμούς μας και το κάναμε. Ήταν ένας πραγματικά δύσκολος Αγώνας σήμερα, αλλά χρησιμοποίησα την ίδια στρατηγική με χθες, προσπαθώντας να βγω μπροστά από την αρχή του Αγώνα. Είχα μερικά προβλήματα με το κράτημα του πίσω ελαστικού, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Η Μaria κι εγώ παλέψαμε σκληρά, προσπερνώντας η μία την άλλη τόσες φορές, ήταν απλώς ατυχές που έπεσε ακριβώς στο τέλος. Και οι τέσσερις μας πιέζαμε σκληρά σε αυτό το τελικό τμήμα της πίστας και όλες προσπαθήσαμε να είμαστε πρώτες σε αυτή τη στροφή. Ελπίζω η Μaria και η Sara να είναι καλά φυσικά, αλλά είμαι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματά μου αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι επίσης σημαντικό ότι τώρα έχουμε προχωρήσει στο προβάδισμα στο πρωτάθλημα, με μόλις δύο Γύρους να απομένουν. Είναι ωραίο να βλέπω μερικά νέα πρόσωπα στο βάθρο επίσης, είμαι πολύ ευχαριστημένη για τη Roberta και την Tayla».

 

2η | Roberta Ponziani | Yamaha Motoxracing WCR Team

«Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη. Ήξερα ότι θα μπορούσα να είμαι γρήγορη εδώ, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να φτάσω στο βάθρο. Χθες δυσκολεύτηκα να προσπεράσω και δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα από ό,τι έκανα, αλλά σήμερα ήμουν πραγματικά αποφασισμένη και έβαλα τα δυνατά μου για να περάσω και να τερματίσω στην πρώτη τριάδα. Έκανα ό,τι μπορούσα για να πολεμήσω με την Ana και τη Μaria, και μετά η Sara μας πρόλαβε και ήξερα ότι είχαμε να δώσουμε μια μάχη. Στον τελευταίο γύρο, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το slipstream και να περάσω και την Ana και την Μaria. Λυπάμαι για τη Μaria και τη Sara φυσικά. Φεύγω από την Κρεμόνα χαρούμενη ούτως ή άλλως, και ήταν υπέροχο να είμαι στον Αγώνα και να νιώθω ανταγωνιστικη εδώ. Έχουμε ακόμη δύο Γύρους να τρέξουμε και θα είναι δύσκολοι γιατί δεν γνωρίζω τις πίστες του Εστορίλ ή της Χερέθ, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παλέψουμε».

 

3η | Tayla Relph | Tayco Motorsport

«Είμαι άφωνη! Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω, επίσης επειδή έκανα ένα κακό ξεκίνημα και έπεσα στην 9η θέση νομίζω, πηγαίνοντας στην 1η στροφή. Ήξερα ότι είχα καλό ρυθμό όμως, οπότε έκανα το καλύτερο δυνατό και πίεσα σκληρά, ανεβαίνοντας την 5η θέση που είναι εκεί που ήμουν όταν έπεσαν η Μaria και η Sara. Ήταν ένας πολύ σκληρός Αγώνας και πραγματικά δούλεψα σκληρά για να κάνω προσπεράσεις και να ανέβω, οπότε δεν ήταν καθόλου εύκολο βάθρο. Όταν πέρασα τη γραμμή τερματισμού, ακόμα δεν ήξερα ότι είχα θέση στο βάθρο, αλλά είδα τον αρραβωνιαστικό μου να ζητωκραυγάζει και μετά το συνειδητοποίησα όταν τελείωσα. Έχουμε θυσιάσει τόσα πολλά για να είμαστε εδώ αυτή τη σεζόν, αυτός και εγώ, μετακομίζοντας στην Ευρώπη από την Αυστραλία. Ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο να έρθω σε αυτό το πρωτάθλημα και να αγωνιστώ ενάντια σε αθλητές παγκόσμιας κλάσης, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που έκανα σταδιακή πρόοδο, σε κάθε Γύρο, και τερμάτισα στην πρώτη τριάδα σήμερα. Ήξερα ότι μπορούσα να είμαι δυνατή εδώ στην Κρεμόνα και τα καταφέραμε! Έχω υπέροχους ανθρώπους γύρω μου, οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, τον αρραβωνιαστικό μου και όλους όσους με στηρίζουν».

 

Οι 6 κορυφαίες του 2ου Αγώνα WorldWCR:

1. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

2. Roberta Ponziani (Ομάδα Yamaha Motoxracing WCR) +0.195s

3. Tayla Relph (TAYCO Motorsport) +13.676s

4. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +13.858s

5. Avalon Lewis (Carl Cox Motor Sports) +14.358s

6. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +22.431s

 

Ταχύτερος γύρος: Ana Carrasco, Yamaha – 1'40.649s

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος:

1. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) 163 βαθμοί

2. María Herrera (Klint Forward Factory Team) 154

3. Sara Sánchez (511 Terra&Vita Racing Team) 128

4. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) 107

5. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) 89

6. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) 70

 

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

 

Επόμενο άρθρο »

Το GP της Emilia-Romagna σε αριθμούς και τα ενδιαφέροντα στατιστικά του

« Προηγούμενο άρθρο

O Bagnaia περνά τον Martin μετά από ένα τεταμένο Misano Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα