• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Toprak Razgatlioglu: προτεραιότητα στην αποκατάσταση
Καμία συμμετοχή στους Αγώνες WorldSBK στην Κρεμόνα
Νέα 18/09/2024 - 20:03

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Toprak Razgatlioglu (TUR) δεν θα συμμετάσχει στον επερχόμενο Αγώνα FIM Superbike World Championship (WorldSBK) το Σαββατοκύριακο στην Κρεμόνα της Ιταλίας.

Οι πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Razgatlioglu χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την ανάρρωσή του μετά την άσχημη πτώση του στο Magny-Cours (FRA). Ως εκ τούτου, σε πλήρη συντονισμό με τους γιατρούς της BMW Motorrad Motorsport, αποφασίστηκε από κοινού η απόσυρση του Razgatlioglu από τη συμμετοχή στην Κρεμόνα.

Στη θέση του, ο εργοστασιακός αναβάτης της BMW Motorrad Markus Reiterberger (GER) είναι έτοιμος να αγωνιστεί μαζί με τον Michael van der Mark (NED) για την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK στην Κρεμόνα.

Ο Razgatlioglu υπέστη ήπιο τραύμα πνευμοθώρακα στην πτώση κατά τη διάρκεια της ΕΔ2 στο Magny-Cours και από τότε λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Ο Reiterberger, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε τη σεζόν FIM Endurance World Championship (FIM EWC) 2024 στην τρίτη θέση γενικής με την BMW Motorrad World Endurance Team το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα αναλάβει τη θέση του. Ως βασικό μέλος της οικογένειας των εργοστασιακών αναβατών της BMW Motorrad, συνεισφέρει επίσης στην ανάπτυξη εργασιών στο WorldSBK με την ομάδα δοκιμών της BMW Motorrad WorldSBK. Ο Reiterberger είναι επίσης πολύ εξοικειωμένος με την ομάδα ROKiT BMW Motorrad WorldSBK, έχοντας αγωνιστεί με την ομάδα ως κανονικός αναβάτης τη σεζόν 2019 στο WorldSBK.

«Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Κρεμόνα, αλλά η αποκατάσταση του ήπιου τραύματος πνευμοθώρακα διαρκεί περισσότερο από όσο ήλπιζα αρχικά», είπε ο Razgatlioglu. «Είναι σημαντικό να αναρρώσω πλήρως και ο στόχος μου τώρα είναι να επιστρέψω με τη BMW M 1000 RR στο επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Motorland Aragón. Πρέπει όμως να περιμένουμε και να το κάνουμε βήμα-βήμα. Ένα είναι σίγουρο: το συντομότερο δυνατό και όταν το επιτρέψει η υγεία μου, θα ξαναμπώ στον αγώνα του πρωταθλήματος! Θα είμαι μαζί με την ομάδα μου στην Κρεμόνα και ελπίζω να δω την BMW M 1000 RR μπροστά και στο βάθρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο – θα ξαναβρεθούμε σύντομα στην πίστα»!

Ο Sven Blusch, επικεφαλής της BMW Motorrad Motorsport, πρόσθεσε:

«Η πλήρης ανάκαμψη του Toprak είναι η κορυφαία προτεραιότητα για όλους. Όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν. Γι' αυτό αποφασίσαμε από κοινού ότι δεν θα επιστρέψει στους Αγώνες στην Κρεμόνα. Είναι σε καλά χέρια και συνεργάζεται στενά με την ιατρική ομάδα για να επιστρέψει στην BMW M 1000 RR μέχρι το επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Motorland Aragón. Ωστόσο, θα πάρουμε όλο τον χρόνο που χρειάζεται. Με τον Markus Reiterberger, έχουμε ένα εξαιρετικό πλάνο για την Κρεμόνα και φέρνει μια πληθώρα εμπειριών με τη μοτοσυκλέτα, το WorldSBK, την ομάδα και την BMW Motorrad Motorsport. Θα επικεντρωθεί στη βασική προετοιμασία του Σαββατοκύριακου, συλλέγοντας κρίσιμες πληροφορίες ώστε ο Toprak να παλέψει για το πρωτάθλημα με το καλύτερο δυνατό υλικό μετά την επιστροφή του».

«Πρώτα θέλω να ευχηθώ στον Toprak ό,τι καλύτερο και γρήγορη ανάρρωση», είπε ο Reiterberger. «Στην Κρεμόνα, η εστίασή μου θα είναι να υποστηρίξω την ομάδα και την BMW Motorrad Motorsport όσο το δυνατόν καλύτερα. Γνωρίζω τη μοτοσυκλέτα, την ομάδα και το WorldSBK, επομένως δεν θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα με την ταχύτητα και σκοπεύω να κάνω αυτό που μπορώ για να διασφαλίσω ότι ο Toprak, η ομάδα και η BMW θα εισέλθουν στους τελευταίους αγώνες με μια καλά προετοιμασμένη BMW M 1000 RR για τους τίτλους παγκοσμίου πρωταθλήματος που αξίζουν αυτός και όλοι όσοι συμμετέχουν αυτή τη σεζόν».

 

 

Επόμενο άρθρο »

Η Pirelli επιστρέφει στο Misano για το Grand Prix Emilia-Romagna

« Προηγούμενο άρθρο

CIAO LUCA: αποσύρονται οι αντίπαλοι για να πάρει το Πρωτάθλημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα