• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τραγωδία σε αγώνα στην Γερμανία με το θάνατο του Luca Salvadori
Νέα 15/09/2024 - 13:43

Ο Ιταλός αναβάτης Luca Salvadori συμμετείχε σε αγώνα Δρόμου της IRRC στην Γερμανία όταν συμμετείχε σε ένα ατύχημα του οποίου η δυναμική δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά φαίνεται να ενεπλάκη σε μια πτώση στο τέλος του πρώτου γύρου της κατηγορίας SBK/STK 1000, όταν ο Γερμανός Didier Grams έπεσε στη γρήγορη αριστερή στροφή μπροστά στα πιτς. Φαίνεται ότι ο Luca δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση, μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο όπου πέθανε από τα σοβαρά τραύματά του.

Ο τελικός γύρος του Διεθνούς Πρωταθλήματος Αγώνων Δρόμου (IRRC) γινόταν στην πόλη Frohburg στην Γερμανία και η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιείται εδώ και 61 χρόνια.

Ο Luca Salvadori πρόσφατα είχε στραφεί στους αγώνες δρόμου, είχε τρέξει στο Hengelo της Ολλανδίας και στο Schleiz στη Γερμανία και βρήκε σε αυτή τη μορφή αγώνων κάτι που ήταν συναρπαστικό.

Στο παρελθόν ήταν 17ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023 και κορυφαίος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, ενώ στο παρελθόν είχε τρέξει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superstock με νίκες σε Αγώνες. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα του Ducati Panigale V2 STK ήταν η πρώτη αγωνιστική που ήλθε στην Ελλάδα το 2012 και βρίσκεται τώρα στο Papastavrou Shop στην Καλλιρρόης στην Αθήνα.

 

Ο Luca Salvadori είχε ερωτευτεί πρόσφατα τους αγώνες δρόμου. Και ονειρευόταν το ΤΤ στο Isle Of Man”, γράφει ο συνάδελφος Paolo Scalera στο GPONE.com

Πολλοί τον ξέρουν ως επιτυχημένο Youtuber, αλλά σε αντίθεση με ορισμένους συναδέλφους του, ο Luca ήταν πραγματικός οδηγός αγώνων.

Κάποιος που οδήγησε δυνατά, πολύ δυνατά μάλιστα”.

«Ξέρεις, δεν μπορώ να προπονηθώ πολύ. Ενώ οι άλλοι περιπλανιούνται, εγώ είμαι κλειδωμένος στην τρύπα μου στο Μιλάνο για επεξεργασία βίντεο. Δεν έχω χρόνο», είπε πρόσφατα στον Πάολο.

Όταν τον συνάντησαν στην Vallelunga, πριν από την ανακοίνωσή του ότι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE, ήταν χαρούμενος, γιατί μπορούσε να αγωνιστεί σε διεθνές πλαίσιο, κάνοντας ταυτόχρονα ό,τι καλύτερο ήταν για εκείνον: να σκορπίσει την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα.

Έχει 600,000 Youtube followers και πέρυσι αγωνίστηκε και με Ducati V4S για την ομάδα του Bronco, αλλά φέτος αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα σοβαρά και είχε αγοράσει μια V4R, μια πραγματική Ducati Superbike για την οποία ήταν πολύ χαρούμενος.

 

Το μόνο που μπορούμε να πούμε στην οικογένεια του Λούκα είναι τα ειλικρινή συλλυπητήρια από όλο το συντακτικό προσωπικό του σάιτ μας.

« Προηγούμενο άρθρο

Τρίτος στον κόσμο ο Γιάννης Περιστεράς στη βαθμολογία του Yamaha R7 SuperFinale

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα