• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H “Bunker Imprint” της Τουρκίας νίκησε στον διαγωνισμό Honda Customs 2024
Νέα 14/09/2024 - 11:42

Το 2024 ήταν η μεγαλύτερη έκδοση μέχρι τώρα του διαγωνισμού Honda Customs, με 16 μοτοσυκλέτες από 9 Ευρωπαϊκές χώρες που παρουσιάστηκαν on-line στο www.hondacustoms.com και στο φεστιβάλ Wheels and Waves στη Biarritz

Η φετινή έκδοση επικεντρώθηκε στα μοντέλα CL500 και CL250. H “Bunker Imprint” από την Τουρκία - μια σύγχρονη τροποποίηση ενός κλασικού μοντέλου café racer - κέρδισε τον 5ο ετήσιο διαγωνισμό με 37% των συνολικών ψήφων.

H “Ocean’s Track”, που δημιουργήθηκε από την αντιπροσωπεία της Γαλλίας Oceane Motos, ήταν η δεύτερη, συγκεντρώνοντας το 20% των ψήφων, με τη Γερμανική “CL Surfer” να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα. Πάνω από 25.500 ψήφοι δόθηκαν στο Hondacustoms.com το καλοκαίρι, μία αύξηση 18% από έτος σε έτος.

Με μοναδικό σχήμα στον φετινό διαγωνισμό, η “Bunker Imprint” CL250 που κατασκευάστηκε από την Τουρκική Bunker Custom Cycles (@bunkercustomcycles) στέφθηκε η νικήτρια του Honda Customs για το 2024.

Ο διαγωνισμός του 2024 βασίστηκε στην επιτυχία των προηγούμενων ετών και έβαλε τα φώτα της δημοσιότητας στα μοντέλα CL500 και 250 – δύο μοτοσυκλέτες γεμάτες με στυλ scrambler και πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες από μπροστά μέχρι πίσω.

Αναπτύχθηκαν σύμφωνα με την κατευθυντήρια αρχή του “Express Yourself”, τα CL είναι ιδανικά βασικά μοντέλα για τον ανταγωνισμό, καθώς αποτελούν ανοιχτές προσκλήσεις για πελάτες - και επαγγελματίες στις μετατροπές - να ασκήσουν τη δημιουργικότητα, την ελεύθερη έκφραση και την εξατομίκευση στο μέγιστο.

Οι νικητές:

1η θέση Bunker Imprint - Τουρκία

Λαμβάνοντας 9.383 ψήφους - το 37% του συνόλου των 25.558 των συμμετοχών - στο hondacustoms.com, η Bunker Imprint αξιοποίησε το σύγχρονο στυλ ρετρό café racer, κάνοντας μια στροφή 180 μοιρών από τις ρίζες scrambler της CL. Η ομάδα Bunker χρησιμοποίησε ένα μοντέλο CL250 και πρόσθεσε μισό φέρινγκ ενισχυμένο με ίνες γυαλιού FDM 3D, νέα πλαϊνά καλύμματα, κάτω κάλυμμα εξάτμισης, μια νέα ουρά και διαφορετική σέλα.

 

Η Bunker Customs είναι η 5η που πήρε τον τίτλο στη Biarritz.

 

2023: Portugal’s Art on Wheels (@artonwheelsgarage), ο οποίοι δημιούργησαν τη “Furiosa” Dax σε συνεργασία με την Tamara Alves (@tamara_aalves)

2022: Η Ιταλική Motocicli Audaci δημιούργησε τη Maanboard CMX500 Rebel

2021: Ο αντιπρόσωπος της Πορτογαλίας Mototorfa Motorfa – με τη Fenix ​​CB650R 2020: Οι Brivemo Motos της Ελβετίας που δημιούργησαν την έκδοση “Africa Four” CB1000R

Η νίκη της Bunker Imprint για την Τουρκία αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον και τη ζήτηση για μοτοσυκλέτες και σκούτερ στη χώρα. Το 2023, η αγορά έφτασε τις 530.000 μονάδες – ποσοστό που ισοδυναμεί με το 38% των 1,3 εκατομμυρίων πωλήσεων που καταγράφηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός ο αριθμός βασίζεται στην εκθετική ανάπτυξη, με την αγορά σχεδόν να τριπλασιάζεται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (190.000 το 2022) και να φτάνει σχεδόν τέσσερις φορές πιο πάνω από τον αριθμό των 140.000 το 2021.

Ο Çetin Kardeş, Επικεφαλής της Honda Τουρκίας, σχολίασε: «Είναι χαρά για εμάς να κερδίσουμε αυτό το βραβείο με αυτό το έργο, το οποίο αντανακλά το όραμά μας να δημιουργήσουμε μια υγιή και μοναδική κουλτούρα μοτοσυκλέτας στην Τουρκία. Θα εργαστούμε σκληρότερα για να ενθαρρύνουμε και να επεκτείνουμε περαιτέρω τον κόσμο της μοτοσυκλέτας μέσα στην κοινωνία. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους μας που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία».

2η θέση Ocean’s Track - Γαλλία

Η “Ocean’s Track” της Γαλλίας ήταν κοντά στην πρώτη θέση σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Δημιουργήθηκε από την Oceane Motos (@Oceane_motos_officiel) και αυτή η μοτοσυκλέτα εισάγει ένα Αμερικανικό στυλ flat track, αναμεμειγμένο με στυλ μοτοσυκλέτας ακροβατικών, για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εικόνα. Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με τη στάνταρ CL500 είναι το κόκκινο πλαίσιο και το ψαλίδι, οι χρυσές ζάντες, το εξαιρετικά μεγάλο τιμόνι με τους καθρέφτες, οι διπλοί προβολείς LED και η μονή σέλα.

3η θέση CL Surfer - Γερμανία

Η τροποποιημένη μοτοσυκλέτα που ολοκλήρωσε το βάθρο στη φετινή εκδήλωση Hondacustoms ήταν η CL Surfer της Γερμανίας, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις όμορφες παραλίες και τη χαλαρή διάθεση του σέρφινγκ της Biarritz – την έδρα του φεστιβάλ Wheels and Waves. Δημιουργημένη από την ομάδα της ναυαρχίδας αντιπροσωπείας Honda Center στη Φρανκφούρτη (@hondamotorrad_de), η CL Surfer ταιριάζει στη διάθεση, με το μεταλλικό ασημί ρεζερβουάρ καυσίμου και τους λασπωτήρες εμπρός και πίσω (με την μπλε ρίγα), καθώς και το τιμόνι, τη νέα εξάτμιση και την διακριτική καφέ δερμάτινη σέλα.

4η θέση Alpina 500 – Ελβετία

Την πρώτη πεντάδα του διαγωνισμού ολοκλήρωσε η εντυπωσιακή Alpina 500, κατασκευασμένη από τη Meister Engineering (@meisterengineering ) και η Enduro 500 από τη Stil Moto της Ισπανίας. Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της Honda Switzerland, η Alpina 500 αντλεί από την πλούσια κληρονομιά της Honda παραπέμποντας σε λεπτομέρειες όπως το ρεζερβουάρ καυσίμου τύπου CB, το απογυμνωμένο υποπλαίσιο και τη μινιμαλιστική σέλα.

5 Enduro 500 - Ισπανία

Η Enduro 500 ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό το στυλ scrambler της CL και έχει σχεδιαστεί για να ξυπνήσει τις μνήμες μιας όμορφης, χρυσής εποχής της ιστορίας της μοτοσυκλέτας. Διαθέτοντας εντυπωσιακή βαφή ρεζερβουάρ, ψηλά τοποθετημένο μπροστινό λασπωτήρα, διχτυωτό κάλυμμα προβολέων, ποικιλία χειροποίητων εξαρτημάτων και τελικό εξάτμισης Arrow, η Enduro 500 ήταν το πνευματικό τέκνο της αντιπροσωπείας Stil Moto (@stilmotohonda) στο Σαν Σεμπαστιάν.

 

Οι πολύ διαφορετικές χρωματικές παλέτες, οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες και η αισθητική αυτών των πέντε CL είναι απόδειξη της ευελιξίας της πλατφόρμας αυτής της μοτοσυκλέτας ως βάση για τροποποιήσεις – και μιας σαφής εκδήλωσης του θέματος ανάπτυξης “Express Yourself”.

 

Οι συμμετοχές Hondacustoms

Φέτος, 25.558 άτομα επισκέφτηκαν τον ιστότοπο www.hondacustoms.com το καλοκαίρι για να ψηφίσουν - μια αύξηση 18% από πέρυσι, με σχεδόν 7.000 άτομα να κάνουν λήψη την αφίσα της μοτοσυκλέτας που έχουν επιλέξει.

Για όσους επιθυμούν να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά και στις 16 τροποποιημένες μοτοσυκλέτες, η σελίδα Honda Customs εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας εξακολουθούν να μπορούν να κατεβάζουν μια αφίσα των αγαπημένων τους μοτοσυκλετών για υπολογιστές ή κινητά, καθώς και να μοιράζονται την επιλογή των μοτοσυκλετών που τους αρέσουν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στις Ευρωπαϊκές αγορές της Honda, η CL250 είναι διαθέσιμη μόνο στην Τουρκία.

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο ο Γιάννης Περιστεράς στον παγκόσμιο Τελικό Yamaha R7 SuperFinale

Χορηγοί