• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Marquez και ο Tony Arbolino σε μια σειρά Ιταλικών προκλήσεων στο San Marino
Νέα 09/09/2024 - 21:36

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Red Bull Grand Prix του San Marino και της Riviera di Rimini, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το Misano World Circuit, έλαβε χώρα μια πολύ διαφορετική πρόκληση και με διαφορετικά οχήματα, για τους Marc Marquez και Tony Arbolino.

Ο Marquez και ο Arbolino δεν είχαν στη διάθεσή τους τα υψηλής τεχνολογίας πρωτότυπα του MotoGP, αλλά αγωνίστηκαν με ένα Apecar, ένα Ciao και μια Vespa, τρία εμβληματικά Ιταλικά οχήματα.

Πιστά στη λαϊκή παράδοση, όλα τα οχήματα είχαν “μετατραπεί” για να φτάσουν σε απίστευτα επίπεδα απόδοσης. Οι δύο αναβάτες είχαν μαζί τους και τον πρωταθλητή του wakeboard Massimiliano Piffaretti – σε ρόλο παρουσιαστή – για να ανακαλύψουν τις τρελές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στους δρόμους του Αγίου Μαρίνου.

Το θρυλικό Ciao ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη πρόκληση, κατά την οποία ο Marquez και ο Arbolino γνώρισαν το όχημα και τα πεντάλ του, ανταγωνιζόμενοι για να δουν ποιος θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη σούζα. Αυτός ο πρώτος Γύρος πήγε στον Ιταλό αναβάτη, αλλά ήταν ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που “κυριάρχησε” στη δεύτερη πρόκληση: μια διαδρομή σλάλομ με vespa, έχοντας ένα κουτάλι στο στόμα με ένα αυγό στην άκρη.

Η τελευταία πρόκληση έκρινε τον νικητή: οδηγώντας ένα τρίκυκλο Apecar, ο Tony Arbolino και ο Marc Marquez έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν μια χρονομετρημένη παράδοση πίτσας, κάνοντας ελιγμούς σε ένα συναρπαστικό σλάλομ ανάμεσα στα σοκάκια της πόλης, προσπαθώντας να μην πέσουν τα κουτιά πίτσας από το πίσω μέρος του οχήματος. Ο 24χρονος από το Garbagnate Milanese θριάμβευσε επί του αντιπάλου του, κερδίζοντας την πρόκληση και υψώνοντας περήφανα την Ιταλική σημαία στον διαγωνισμό στην έδρα του.

Ο Tony Arbolino ήταν χαρούμενος μετά τη νίκη.

«Σήμερα ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό, αλλά και δύσκολο, γιατί έπρεπε να οδηγήσουμε κάτι το οποίο δεν είχαμε συνηθίσει. Η αγαπημένη μου πρόκληση ήταν αυτή με το Apecar, γιατί είναι τόσο Iταλικό, το έχουμε στο αίμα μας και έπρεπε οπωσδήποτε να το κερδίσω».

«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ στον Άγιο Μαρίνο, η τοποθεσία είναι καταπληκτική και αυτές οι αρχαίες πέτρες που υπάρχουν εδώ μου θυμίζουν την πατρίδα μου», ανέφερε ο 8 φορές πρωταθλητής του MotoGP Marc Marquez. «Διασκεδάσαμε πολύ με τις τρεις προκλήσεις και η αγαπημένη μου ήταν η “αυγοδρομία με το κουτάλι”. Όσον αφορά το επόμενο Grand Prix, ερχόμαστε μετά από το καλύτερο τέλος της εβδομάδας για αυτή τη χρονιά, οπότε ας δούμε αν μπορούμε να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις».

Ο Marc Marquez κατάφερε να θριαμβεύσει στον Αγώνα της Κυριακής μετά και από την καθαρή σάρωση στην Αραγονία – η πρώτη του νίκη από το 2021 και αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την 3η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στην κατάταξη της Moto2, ο νεαρός Ιταλός Arbolino είναι 10ος γενικής.

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda Racing Corporation και η Repsol θα τερματίσουν τη συνεργασία τους μετά το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα