• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin - Misano: Τα "συμμετρικά" μπροστινά ελαστικά ήταν μια σωστή επιλογή
Που έφερε νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών
Νέα 10/09/2024 - 13:50

Τα ελαστικά MICHELIN έπαιξαν ιδανικά το ρόλο τους στο Misano

Το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα που είχαν προγραμματιστεί στην πίστα Misano στο ημερολόγιο αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024 πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών θεατών.

Η πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli, που βρίσκεται 50 χλμ. από το Urbino, τη γενέτειρα του Valentino Rossi, του πιο επιτυχημένου πρωταθλητή μοτοσυκλέτας, είναι μια εστία παθιασμένων θαυμαστών.

Η συγκεκριμένη περιοχή ειναι αυτη που ζουν αρκετοί αναβάτες απο την σχαρα εκκίνησης, με κοινή επιθυμία να προσφέρουν ένα Σαββατοκύριακο έντονων συναισθημάτων στους θαυμαστές τους.

Αυτή η σύνδεση μεταξύ αναβατών και θεατών δημιούργησε μια πραγματική ατμόσφαιρα πάρτι, και ενώ ο καιρός ήταν έκπληξη μερικές φορές, τα ελαστικά MICHELIN ανταποκρίνονταν καλά σε όλες τις διακυμάνσεις και επέτρεψαν στους αναβάτες να προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα.

Την Παρασκευή, όταν οι συνεργάτες της Michelin ξεκίνησαν για την πρώτη  ελεύθερη δοκιμή στις 10:00, η θερμοκρασία της πίστας ήταν ήδη 32°C.

Το απόγευμα, η θερμοκρασία αυξήθηκε στους 39°C και τα στησίματα των μοτοσυκλετών πλησίασαν στα τελικά .

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των προκριματικών οι τελικές ρυθμίσεις επέτρεψαν στους αναβάτες να οδηγήσουν πραγματικά τις μηχανές τους στα όρια και να  προετοιμαστούν για  τον αγώνα Tissot Sprint το Σάββατο και το Grand Prix την Κυριακή.

Στην πίστα Misano, όλοι οι συνεργάτες της Michelin μπόρεσαν να επωφεληθούν από το ίδιο επίπεδο επιδόσεων και σταθερότητας των ελαστικών, που επιλέχθηκαν από τους μηχανικούς του Γάλλου κατασκευαστή.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των γύρων που ολοκληρώθηκαν ή τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, η ευελιξία των μπροστινών και πίσω ελαστικών της Michelin  επέτρεψε στους αναβάτες να πετύχουν τους καλύτερους χρόνους.

«Η απόφασή μας να επιλέξουμε ένα πιο σκληρό μείγμα γόμας για τα μπροστινά ελαστικά, απέδωσε καρπούς», δήλωσε ο Piero Taramasso, Michelin Two–Wheel Motorsport Manager. «Ενώ η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στον καθαρισμό της γραμμής αγώνων και στην εύρεση της καλύτερης επιλογής ελαστικών για τον εμπρός και πίσω τροχό, στη συνέχεια είδαμε σταθερά υψηλά επίπεδα επιδόσεων κατά τη διάρκεια των προκριματικών και των δύο αγώνων. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των γύρων, τα ελαστικά μας επέτρεψαν στους αναβάτες να διατηρούν γρήγορο ρυθμό και ας μην ξεχνάμε ότι ο ταχύτερος γύρος αγώνα, που είχε ο Marc Marquez, σημειώθηκε στον 20ο γύρο (σε σύνολο 27) του αγώνα GP. Επίσης είδαμε ότι διάφοροι συνδυασμοί ελαστικών λειτουργούσαν καλά. Ενώ όλοι οι αναβάτες επέλεξαν το μεσαίο μείγμα γόμας για τον  μπροστινό τροχό και το μαλακό για τον πίσω κατά τη διάρκεια του αγώνα Sprint, σχεδόν οι μισοί από τους αναβάτες άλλαξαν στο μεσαίο μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό  για τον αγώνα Grand Prix – όπως ο Marc Marquez και ο Francesco Bagnaia, που τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα. Ωστόσο, είχαμε και ένα συνδυασμό μεσαίο εμπρός/μαλακό πίσω στο βάθρο με τον Enea Bastianini να κατακτά την τρίτη θέση. Ως αποτέλεσμα, είμαστε ικανοποιημένοι που προσφέραμε στους συνεργάτες μας μια γκάμα ελαστικών τέλεια προσαρμοσμένη στην κατάσταση, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών ή το στυλ οδήγησης».

Για τον αγώνα  Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini 2024, η Michelin Motorsport παρείχε στους συνεργάτες της τρία συμμετρικά μπροστινά ελαστικά σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας.

Για τον πίσω τροχό,  είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν  μεταξύ του μαλακού ή μεσαίου μείγματος γόμας και τα δύο ήταν ασύμμετρα, με τον δεξιό ώμο ενισχυμένο λόγω της διάταξης της πίστας των 4.226 χλμ που αποτελείται από δέκα δεξιές στροφές και έξι αριστερές.

Σε περίπτωση βροχής, μερικές σταγόνες από τις οποίες έπεφταν στα πρώτα λεπτά του Grand Prix, η Michelin είχε διαθέσιμη την γκάμα ελαστικών MICHELIN Power Rain σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, τόσο για τον μπροστινό όσο και για τον πίσω τροχό, με το τελευταίο να είναι επίσης  πιο ενισχυμένος στη δεξιά πλευρά.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τον αγώνα Sprint κέρδισε ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing), μπροστά από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing).

Την Κυριακή, τον αγώνα Grand Prix κέρδισε ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP), ακολουθούμενος από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον συμπαίκτη του Enea Bastianini να κατακτά την τρίτη θέση.

Ένα Σαββατοκύριακο αγώνων με πολλά ρεκόρ

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης των δοκιμαστικών, ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) σημείωσε το νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών με χρόνο 1'30.304, βελτιώνοντας ελαφρώς το προηγούμενο ρεκόρ του Jorge Martin,  με χρόνο 1’30.390, το οποίο είχε σημειωθεί το 2023.

Επιπλέον, η διάρκεια του αγώνα Sprint μειώθηκε από 19'58.785 σε 19'56.502, και το ρεκόρ γύρου στον αγώνα Sprint σημειώθηκε από τον Francesco Bagnaia με χρόνο 1'31.236.

ΣτοGrand Prix, ο ταχύτερος γύρος στον αγώνα έγινε από τον Marc Marquez με χρόνο 1'31.564.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην πίστα Misano (Ιταλία), όπου η Michelin και οι συνεργάτες της θα συναντηθούν ξανά στη συγκεκριμένη πίστα σε δύο εβδομάδες, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, για τον αγώνα Grand Prix Emilia-Romagna.

Ο Hector Garzo στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM ENEL MotoE™ με Michelin

Μετά από οκτώ έντονα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, ο Hector Garzo (Dynavolt Intact GP MotoE) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoE 2024. Γίνεται ο 6ος διαφορετικός πρωταθλητής σε έξι σεζόν MotoE, που όλες έχουν τρέξει με ειδικά προσαρμοσμένα ελαστικά MICHELIN.

«Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Hector Garzo για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoE FIM ENEL», δήλωσε ο Piero Taramasso. «Θριάμβευσε στο τέλος ενός ιδιαίτερα έντονου πρωταθλήματος και είμαστε περήφανοι που συνδεόμαστε με την επιτυχία του. Είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι με την πρόοδο αυτής της έκτης σεζόν, καθώς οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες έχουν επιδείξει διαρκώς βελτιωμένες επιδόσεις, αναδεικνύοντας την ποιότητα των ελαστικών μας. Αυτό το πρωτοποριακό πρωτάθλημα μας επιτρέπει να καινοτομούμε και ήδη ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη σχαρα εκκίνησης για την επόμενη σεζόν».

Με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, οι μοτοσυκλέτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE είναι εξοπλισμένες με ελαστικά MICHELIN που ενσωματώνουν 49% ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά μπροστά και 53% πίσω (έναντι 34% και 52% αντίστοιχα το 2023).

Είναι το μόνος ειδος αγώνων δίτροχων σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει φτάσει τόσο μακριά στην αναζήτηση της αποτελεσματικότητας και της χρήσης ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών.

Αυτή τη σεζόν, η Michelin δημιούργησε επίσης μια έκπληξη αποκαλύπτοντας ένα νέο πίσω ελαστικό με φουτουριστική σχεδίαση, με το πέλμα του να διαθέτει εφήμερα σχέδια με βελούδινη εμφάνιση, τα οποία εξαφανίζονται στους πρώτους γύρους.

Η Michelin θεωρεί αυτό το πρωτάθλημα ως εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης και σκοπεύει να εφαρμόσει το σύνολο ή μέρος των τεχνολογιών που δοκιμάστηκαν στο MotoE στα ελαστικά MotoGP, καθώς και στα ελαστικά της μαζικής παραγωγής, τα επόμενα χρόνια.

Αποτελέσματα και ρεκόρ του Σαββατοκύριακου

Τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Mattia Casadei (LCR E-Team), μπροστά από τον Alessandro Zaccone (Tech3 E-Racing) και τον Eric Granado (LCR e-Team).

Το δεύτερο αγώνας  κέρδισε ο  Oscar Guttierez (Axxis-MSI), μπροστά από τον Mattia Casadei (LCR E-Team) και τον συμπαίκτη του Eric Granado να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Τα ρεκόρ έσπασαν και στο MotoE στην πίστα του Misano. Ο Mattia Casadei (LCR E-Team) βελτίωσε το δικό του ρεκόρ, σημειώνοντας χρόνο αγώνα 1'39.856 κατά τη διάρκεια των προκριματικών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ 1'40.731 που σημείωσε το 2023.

Η διάρκεια των δύο αγώνων (8 γύροι) βελτιώθηκε επίσης. Ο πρώτος αγώνας είδε την καρό σημαία στα 13'24.775, έναντι των 13'35.506 το 2023. Ο δεύτερος αγώνας διήρκεσε 13'29.676, έναντι 13'34.056 πέρυσι.

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις συνεχείς βελτιώσεις επιδόσεων των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, όλες πανομοιότυπες και την καθοριστική συμβολή των ελαστικών MICHELIN στη βέλτιωση αυτών των επιδόσεων.

Επόμενο άρθρο »

Η Mv agusta φέρνει επανάσταση στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marc Marquez και ο Tony Arbolino σε μια σειρά Ιταλικών προκλήσεων στο San Marino

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα