• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Andrea Dosoli διορίστηκε Διευθυντής του Τμήματος Motorsport της Yamaha Motor Europe
Νέα 09/09/2024 - 11:22

Schiphol-Rijk (Ολλανδία), Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024:

Η Yamaha Motor Europe N.V. (YME) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Andrea Dosoli θα αναλάβει το ρόλο του Division Manager, Motorsport Division, Yamaha Motor Europe από την 1η Νοεμβρίου 2024. Ο κ. Dosoli θα να αναλάβει την ευθύνη για τις λειτουργίες της YME Motorsport από τον Paolo Pavesio, ο οποίος έχει διοριστεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing (YMR).

Επί του παρόντος, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης αγώνων και μηχανοκίνητου αθλητισμού της Yamaha Motor Europe, ο Andrea Dosoli βρίσκεται στο τιμόνι των δραστηριοτήτων αγώνων δρόμου της YME στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance FIM από το 2014.

Ο Andrea Dosoli δούλεψε για πρώτη φορά με τη Yamaha το 1998 στα 125GP και συνέχισε να εκπληρώνει διάφορους ρόλους, από Τεχνικός μέχρι Διευθυντής ομάδας, σε ομάδες της Yamaha στα 125cc, 250cc, 500cc GP και μετά στο MotoGP μέχρι το 2003. Το 2011 επέστρεψε στη Yamaha για να αναλάβει την ομάδα World Superbike και μετά από μια μικρή παύση μετά από αυτή τη σεζόν, άρχισε να συνεργάζεται με τη Yamaha Motor Europe για το τρέχον αγωνιστικό πρόγραμμα παραγωγής του 2014, οδηγώντας στο έργο που είδε την κατηγορία WorldSBK της Yamaha να επιστρέψει το 2016.

Υπό την ηγεσία του η Yamaha εξασφάλισε το διάσημο WorldSBK triple crown το 2021, κερδίζοντας παγκόσμιο πρωτάθλημα αναβάτη, κατασκευαστή και ομάδας, μαζί με έξι συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία FIM Supersport World Championship, δύο παγκόσμιους τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 300 και δύο παγκόσμιους τίτλους στο EWC.

Στο νέο του ρόλο, ο Andrea Dosoli θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων μηχανοκίνητου αθλητισμού της YME, που καλύπτουν τα WorldSBK, MXGP, EWC, Rally Raid, το Yamaha Racing Heritage Club και τα μοναδικά προγράμματα για νέους bLU cRU εντός και εκτός δρόμου.

 

Paolo Pavesio: Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, Yamaha Motor Europe

«Ήμασταν πρόθυμοι να αναλάβουμε τον ρόλο του Division Manager εσωτερικά, για να αντικατοπτρίσουμε στην Εταιρεία την ίδια φιλοσοφία step-up που εφαρμόζουμε στην εξέλιξη των αναβατών μας, και ο Andrea δεν ήταν μόνο ο προφανής υποψήφιος, αλλά ήταν και ο καλύτερος για αυτή τη θέση. Έχει γνωρίσει σημαντική επιτυχία από τότε που εντάχθηκε στην Yamaha Motor Europe, οδηγώντας τις διάφορες ομάδες μας σε περισσότερους από δέκα τίτλους παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά το εύρος του ρόλου του έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Με ανάμεικτα συναισθήματα φεύγω από την YME για το νέο μου ρόλο, αλλά φεύγω επίσης βέβαιος ότι παραδίδω το YME Motorsport Division σε ένα πολύ ασφαλές ζευγάρι χεριών στον Andrea, ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθυντή Μάρκετινγκ και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Michael van Zomeren, και θα υποστηρίζεται από την απίστευτα δυνατή ομάδα που έχουμε φτιάξει μαζί τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι στον Αντρέα κάθε επιτυχία για το μέλλον στο νέο του ρόλο».

 

Olivier Prevost: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe «Πρώτα θα ήθελα να αναγνωρίσω και να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση για την τεράστια συμβολή του Paolo Pavesio κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην YME. Συνέβαλε καθοριστικά στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Yamaha να εξασφαλίσει αρκετούς παγκόσμιους τίτλους στα WorldSBK, EWC και MXGP. Ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα ήταν η ενίσχυση της οργάνωσής μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η οποία μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να διορίσουμε τον Andrea Dosoli ως τον επόμενο Διευθυντή του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού YME. Η εκτεταμένη εμπειρία του Andrea στους αγώνες με τη Yamaha και τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα τον καθιστούν τον ιδανικό υποψήφιο για αυτόν τον ρόλο. Είμαι βέβαιος ότι υπό την ηγεσία του Andrea το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού YME θα συνεχίσει να ευδοκιμεί και να φτάνει σε νέα ύψη επιτυχίας. Εύχομαι τόσο στον Πάολο όσο και στον Αντρέα ότι καλύτερο στις νέες τους ευθύνες στη Yamaha».

Επόμενο άρθρο »

Ο Ryota Haga, ο γιος του Noriyuki Haga, έχασε τη ζωή του

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα