• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
13ος Αγώνας - Σαν Μαρίνο & Ριβιέρα Ρίμινι (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Dorna Sports και η FIM ανανεώνουν τη συμφωνία για το MotoGP™ έως το 2060
Νέα 05/09/2024 - 13:11

Η FIM και η Dorna Sports ανακοινώνουν τη μακροπρόθεσμη ανανέωση της συμφωνίας τους, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα στο MotoGP™ και σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM της Dorna

Η κάτοχος των δικαιωμάτων MotoGP™ Dorna Sports και η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (FIM) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την παράταση της μακροπρόθεσμης συμφωνίας τους που εξασφαλίζει τα δικαιώματα προώθησης για όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα FIM που διοργανώνονται από τη Dorna έως το 2060. Η συνέχιση αυτής της επιτυχημένης συνεργασίας εγγυάται απαράμιλλη αξία, συνέχεια και την ευκαιρία για το MotoGP™ να είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο παγκόσμιο αθλητικό τοπίο.

Η Dorna εξασφάλισε για πρώτη φορά τα δικαιώματα προώθησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Grand Prix FIM το 1992. Μαζί, η συνεργασία επέκτεινε την επιτυχία και τη δημοτικότητα του αθλήματος για τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να το κάνει, με το MotoGP™ να απολαμβάνει μια εντυπωσιακή τροχιά παγκόσμιας ανάπτυξης τις τελευταίες σεζόν.

Σε συνεργασία με την ένωση ομάδων (IRTA) και την ένωση κατασκευαστών (MSMA), η FIM μαζί με την Dorna στηρίζει ένα αξιοζήλευτο “οικοσύστημα” στο MotoGP™, που βασίζεται σε ένα ασυναγώνιστο επίπεδο συναίνεσης που βάζει το άθλημα πρώτο.

Εκτός από τις επιτυχίες της στην προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης του MotoGP™, η συνεργασία αυτή έχει επίσης επεκτείνει τη δημοτικότητα και την εμβέλεια των αγώνων μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο – από τη βάση μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικού ανταγωνισμού. Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM που εξετάζονται βάσει αυτής της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike από το 2015, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Enel MotoE™ από το 2019, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM JuniorGP™ από το 2019 και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων σιρκουί γυναικών FIM από το 2023, μπορούν πλέον να έχουν πολλά ακόμη χρόνια επιτυχίας χάρη σε αυτήν την επέκταση.

 

Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM:

«Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική στιγμή και μια στιγμή που παρέχει μακροπρόθεσμη σαφήνεια και ασφάλεια σχετικά με την κορυφή του αθλητισμού μοτοσυκλέτας. Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για όλους όσους εμπλέκονται άμεσα στο MotoGP™, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα αγώνων μοτοσυκλετών που αποκομίζει τα οφέλη από την παγκόσμια θέση, αξία και παρουσία αυτής της κορυφαίας σειράς».

«Η συνεχιζόμενη και ολοένα στενότερη συνεργασία μεταξύ της FIM, της Dorna Sports και των άλλων βασικών ενδιαφερομένων είναι κάτι που έχει οικοδομηθεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η εμπιστοσύνη και η συνεργασία που υπάρχει τώρα παράλληλα με αυτή τη μακροπρόθεσμη συμφωνία προσφέρουν μεγάλες βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του MotoGP™ και όλων των σχετικών πρωταθλημάτων. Εκ μέρους της FIM, θα ήθελα να εκφράσω την πιο ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη για το έργο που έχει κάνει η Dorna Sports από το 1992 και προσβλέπω με μεγάλη σιγουριά στο να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του MotoGP™ για πολλά ακόμη χρόνια».

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™ Dorna Sports:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε αυτήν τη συμφωνία με τη FIM. Είναι φανταστικά νέα για το άθλημα και τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο, ότι αυτή η συνεργασία είναι εγγυημένη και ότι θα συνεχιστεί. Έχουμε δημιουργήσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα ακόμη περισσότερο, συνεργαζόμενοι».

«Το να μπορούμε να καταλήξουμε σε μια τέτοια μακροπρόθεσμη συμφωνία προσθέτει απίστευτη αξία για το MotoGP. Στο σημερινό τοπίο αθλητισμού και ψυχαγωγίας, το επίπεδο συναίνεσης που απολαμβάνουμε στο MotoGP είναι κάτι στο οποίο έχουμε το προνόμιο να είμαστε μέρος και τα θεμέλια είναι φανταστικά για το άθλημά μας, ώστε να συνεχίσει την τροχιά ανάπτυξής του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη FIM για την υποστήριξή τους και ανυπομονούμε να κάνουμε το MotoGP ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ, καθώς συνεχίζουμε τη συνεργασία μας».

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στο MotoGP του San Marino στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Niccolò Canepa θα αποσυρθεί από τους αγώνες μετά τον 24ωρο Αγώνα Bol d'Or

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ MISANO, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ
  • ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, Ο BAGNAIA ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
  • ΟΧΙ, Ο MARTIN ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ