• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Πρώτη νίκη Cluzel στην Μoto2
O Γάλλος κέρδισε ένα συγκλονιστικό αγώνα
Νέα 20/06/2010 - 23:51

 

Ο Jules Cluzel γιόρτασε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη νέα κατηγορία Moto2 οδηγώντας την μοτοσυκλέτα της Forward Racing, μια Suter, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος Thomas Lüthi (Interwetten Moriwaki Racing), στον τελευταίο γύρο. Ο Julián Simón (Mapfre Aspar) ήταν ο 3ος του βάθρου.

 

Στο ξεκίνημα ο Fonsi Nieto (G22 Holiday Gym) πήρε την πρωτοπορία, τη στιγμή που λίγο πιο πίσω ο Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) έπεσε πάνω στον Simone Corsi (JiR Moto2) και έμειναν και οι δύο εκτός συνέχειας. Μπροστά οι οδηγοί της Forward Racing, ο Claudio Corti και ο Cluzel, έδιναν τη μάχη με τον Nieto και με τον Simón που εντωμεταξύ έφτασε στην κορυφή.

Μετά από λίγο ο Lüthi και ο Scott Redding (Marc VDS Racing) προστέθηκαν στο τρίο, κάνοντας τη μάχη ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Δύο γύρους πριν το τέλος ο Corti έπεσε και άφησε τον Lüthi πρώτο μέχρι λίγες στροφές πριν το τέλος. Ο Ελβετός άνοιξε τη γραμμή του στην ίδια στροφή που είχε πέσει ο Corti και έτσι ο Cluzel πέρασε πρώτος. Lüthi και Simón ανέβηκαν για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο, αφού άντεξαν στην επίθεση Redding που πήρε την 4η θέση, χαρούμενος για την απόδοσή του μπροστά σε πάνω από 70,000 συμπατριώτες του.

 

Οι Debón, Shoya Tomizawa (Technomag-CIP), Mike di Meglio (Mapfre Aspar), Xavier Simeon (Holiday Gym G22), Dominique Aegerter (Technomag-CIP) και ο Toni Elías (Gresini Racing Moto2) συμπλήρωσαν τη δεκάδα, με τον Ισπανό που προηγείται στο Πρωτάθλημα να εκμεταλλεύεται την πτώση των Yonny Hernández (Blusens-STX) και Alex Baldolini (Caretta Technology Race Dept), στον τελευταίο γύρο!

 

Ο Elías έτσι μένει πρώτος με 80 βαθμούς, έναντι 65 του Tomizawa, ενώ ο Lüthi ανέβηκε στην 3η θέση με 58. Οι Simón και Corsi με 51 είναι βέβαια μέσα στη μάχη του τίτλου.

 

Τα κυριότερα στιγμιότυπα του φοβερού αυτού αγώνα, Πέμπτη βράδυ στον ΣΚΑΙ στη 1 μετά τα μεσάνυκτα, στην εκπομπή ΜοtoGP Show και σε λίγες μέρες στο www.racingplanet.tv

Επόμενο άρθρο »

Θεαματική νίκη του Lorenzo στο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Aυτά που δεν έδειξε η κάμερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα