• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez εντυπωσιάζει στη MotorLand, η Aprilia ακολουθεί
Αγώνες 30/08/2024 - 22:02

Το #93 στην 1η θέση την Παρασκευή, μια θέση που είχε να έρθει από το 2021, η Aprilia βρίσκει εντυπωσιακή φόρμα και η Honda φτάνει κατευθείαν στις Κατατακτήριες 2 για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν

 

Ήταν ένα εκπληκτικό τέλος των Δοκιμών στο MotoGP™ στο Gran Premio GoPro de Aragon, με δράση υψηλής ταχύτητας και συγκινήσεις για να κλείσει η Παρασκευή. Στο τέλος των Δοκιμών, ήταν ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) που βρέθηκε στην κορυφή - σημειώνοντας ένα εκπληκτικό νέο ρεκόρ γύρου.

Το #93 είχε το καλύτερο ξεκίνημα σε ένα Σαββατοκύριακο από το GP της Αμερικής του 2021. Τελείωσε την ημέρα πριν από το δίδυμο της Aprilia Racing, Aleix Espargaro, που ανέβηκε στη 2η θέση, και τον συναθλητή του Maverick Viñales, καθώς το εργοστάσιο από το Noale είχε επίσης πολλά να γράψει για την πρώτη μέρα.

Υπήρχαν πολλά γεγονότα που διαμορφώθηκαν σε όλη τη διάρκεια των Δοκιμών. Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) είχε κάποια προβλήματα από νωρίς, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για το #73. Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) έπεσε στη στροφή 5, χάνοντας το μπροστινό κατά την είσοδο. Λίγο μετά, ο Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3) έχασε το μπροστινό στη στροφή 16, με τους δύο αναβάτες να επιστρέφουν σύντομα στα pits.

Υπήρξε περαιτέρω δράμα στη συνέχεια, με τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) να πέφτει στη στροφή 16, φέρνοντας ένα πρόωρο τέλος στην Παρασκευή του Αυστραλού με λιγότερο από ένα λεπτό για να τελειώσει τις Δοκιμές. Και η φρενίτιδα στις χρονομετρήσεις είχε ήδη ξεκινήσει από πιο νωρίς. Η Aprilia ήταν μπροστά μέχρι το τελευταίο θαύμα της χρονομέτρησης του Marquez, με το #93 να βρίσκεται ξανά στην κορυφή στο τέλος. Παρόλα αυτά, ο Espargaro έφτασε στη 2η θέση και ο Viñales ακριβώς πίσω του ήταν ο μόνος αναβάτης που φαινομενικά μπορούσε να πιέσει τον Marquez στον τελευταίο γύρο, αλλά τερμάτισε τελικά στην 3η θέση.

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) πήρε την 4η θέση μετά από μια πολυάσχολη διάρκεια Δοκιμών για το #89. Ωστόσο, ο Martin τελείωσε τη μέρα με διαφορά 0.578 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, με τον Marquez να απέχει δύο δέκατα από την Aprilia. Ο Alex Marquez επανήλθε στην 5η θέση μετά από μια καθυστέρηση για να ξεκινήσει τις Δοκιμές και έκανε επίσης μερικούς γύρους μαζί με το #93 της Gresini.

Στην 6η θέση είναι ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia, ο οποίος είναι ο μοναδικός αναβάτης της Ducati Lenovo Team μέσα στην πρώτη 10άδα, αφού ο Enea Bastianini δεν μπόρεσε να κάνει έναν αδιάκοπο γύρο λόγω των καθυστερήσεων από τις κίτρινες σημαίες. Το Νο 1 τελείωσε τις Δοκιμές μπροστά από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing), κάνοντας τον νικητή του 2022 Bastianini με την GP24 να διψάει για μια καλύτερη θέση το Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) έκανε την ημέρα αυτή ορόσημο για την απόδοση της Honda για το 2024, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται για την επιστροφή στις μπροστινές θέσεις. Ο Γάλλος κατέκτησε την 8η θέση, και έγινε η πρώτη Honda που εξασφάλισε απευθείας είσοδο στις Κατατακτήριες 2 το 2024. Οι τελευταίες θέσεις μέσα στους πρώτους 10 ήταν οι Raul Fernandez της Trackhouse Racing και Miguel Oliveira, οι οποίοι τα κατάφεραν να έχουν και τις τέσσερις RS-GP στην πρώτη δεκάδα σε μια πολύ θετική μέρα για την Aprilia.

Οι Κατατακτήριες 1 θα έχουν πολύ δράση για τους αναβάτες του Pierer Mobility Group: ο Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing και ο συναθλητής του Miller είναι πλέον αναγκασμένοι να το παλέψουν σε αυτές, όπως και οι Pedro Acosta και Augusto Fernandez της Red Bull GASGAS Tech3. Και οι δύο αναβάτες της Pertamina Enduro VR46 Racing Team, Fabio Di Giannantonio και Marco Bezzecchi, ήταν επίσης εκτός της πρώτης δεκάδας, μπροστά από τον Bastianini.

Με μόλις δύο θέσεις διαθέσιμες στις Κατατακτήριες 2 για αυτούς που θα περάσουν από τις Κατατακτήριες 1, θα μπορούσε να αλλάξει η κατάταξη έχοντας πολύ ενδιαφέρον. Μην χάσετε ούτε λεπτό από ένα σούπερ Σάββατο στη MotorLand Aragon και το πρώτο Tissot Sprint στον χώρο, καθώς το Gran Premio GoPro Aragon φέρνει το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο πίσω στην Teruel με μεγάλη ένταση.

Τα αποτελέσματα των Δοκιμών αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Τέσσερις Aprilia στην πρώτη δεκάδα την Παρασκευή στη Motorland Aragón

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP της Aragon ξεκινά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ