• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το GP της Ταϊλάνδης στη Buriram θα ανοίξει τη σεζόν 2025 του MotoGP™
Νέα 21/08/2024 - 12:47

Μία από τις περιοχές με το περισσότερο πάθος για το άθληματα θα υποδεχθεί τον 1ο Γύρο τόσο το 2025 όσο και το 2026.

 

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024

Το MotoGP™ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Grand Prix της Ταϊλάνδης θα κάνει την έναρξη της σεζόν το 2025 και το 2026. Το Chang International Circuit στη Buriram θα υποδεχθεί το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο σε προσωρινές ημερομηνίες από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2025 και είναι η πρώτη φορά σε περισσότερα από 25 χρόνια που η σεζόν ξεκινά στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η Ταϊλάνδη είναι μια βασική αγορά για τα δίτροχα, τους κατασκευαστές και τους συνεργάτες του αθλήματος, με παθιασμένους θαυμαστές του MotoGP™ και εκατομμύρια δίτροχα οχήματα στους δρόμους της. Το πρώτο GP της Ταϊλάνδης πραγματοποιήθηκε το 2018 και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων διοργανώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 800.000 οπαδοί έχουν ξεχυθεί μέσα από τις πύλες της Buriram. Τώρα, καλούνται να δουν την ιστορία που γράφεται καθώς η σεζόν ξεκινά στην Ταϊλάνδη για πρώτη φορά.

 

Δρ. Gongsak Yodmani, Κυβερνήτης της Αθλητικής Αρχής της Ταϊλάνδης:

«Αναγνωρίζουμε τα πολυάριθμα οφέλη του να είσαι ο πρώτος της σεζόν. Αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιηθεί ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας κλάσης για την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία σημαντικών εσόδων σύμφωνα με την Πολιτική αθλητικού τουρισμού. Ένας από τους παράγοντες που θα κάνει τη σεζόν του 2025 ιδιαίτερα συναρπαστική είναι η σημαντική μετακίνηση αναβατών μεταξύ των ομάδων. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες εκτός σεζόν, αυτός θα είναι ο εναρκτήριος Αγώνας για την προβολή της νέας δυναμικής της κάθε ομάδας. Αυτό θα ενισχύσει την προβολή του Γύρου της Ταϊλάνδης και θα τον καθιερώσει ως προορισμό που πρέπει να επισκεφθούν οι λάτρεις του MotoGP από όλο τον κόσμο. Εκ μέρους της Αθλητικής Αρχής της Ταϊλάνδης, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στην Dorna Sports και να τους διαβεβαιώσω ότι η Ταϊλάνδη είναι πλήρως προετοιμασμένη από κάθε άποψη για να φιλοξενήσει τον εναρκτήριο Γύρο των σεζόν 2025 και 2026».

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε ότι τα εγκαίνια της σεζόν 2025 και 2026 θα γίνουν στο Grand Prix της Ταϊλάνδης στη Buriram. Η Νοτιοανατολική Ασία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές μας, τόσο για το άθλημα όσο και για τα εργοστάσια και τους συνεργάτες μας, η Ταϊλάνδη διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, και το πάθος είναι ξεκάθαρο να βλέπουμε στα τεράστια πλήθη που απολαμβάνουμε στη Buriram κάθε χρόνο. Μόλις η Buriram μπήκε στο ημερολόγιο, έγινε αμέσως αγαπημένη. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί: είναι ένα φανταστικό μέρος για να απολαύσετε το MotoGP™, με μια διάταξη πίστας που έχει δημιουργηθεί για να επιδείξει τα καλύτερα από τους αγώνες με τους αναβάτες πολύ κοντά μεταξύ τους – πολύ αποδεδειγμένο από το απίστευτο σόου που απολαύσαμε στην πίστα την περασμένη σεζόν. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε αργότερα φέτος και μετά να επιστρέψουμε το 2025 για μια έναρξη της σεζόν».

Οι ημερομηνίες παραμένουν προσωρινές μέχρι να επιβεβαιωθούν. Το πλήρες, προσωρινό ημερολόγιο FIM MotoGP™ του 2025 θα δημοσιευτεί από τη FIM αργότερα τη σεζόν του 2024.

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα