• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Corse και Fabio Di Giannantonio μαζί το 2025-2026
Νέα 07/08/2024 - 12:59

Η Ducati Corse είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπέγραψε διετής συμφωνία (2025-2026) με τον Fabio Di Giannantonio.

Το 2025 και το 2026, ο αναβάτης από τη Ρώμη θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την υποστηριζόμενη από το εργοστάσιο VR46 Racing Team της Ducati με την GP Desmosedici.

Γεννημένος στη Ρώμη το 1998, ο Fabio έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP με την ομάδα Gresini Racing το 2022 με τη μοτοσυκλέτα που βασίζεται στον κατασκευαστή από το Borgo Panigale. Στην πρώτη του σεζόν προσαρμογής στη νέα κατηγορία, ο Diggia σημείωσε μια συναρπαστική πρώτη pole position στο Ιταλικό Grand Prix. Το 2023, μετά από ένα δύσκολο πρώτο μέρος της σεζόν, ο Fabio ήρθε τελικά στο προσκήνιο φτάνοντας στο πρώτο του βάθρου στην Αυστραλία (3ος) και στη συνέχεια πέτυχε την πρώτη του επιτυχία στην πρώτη κατηγορία στο Κατάρ στον προτελευταίο Γύρο της χρονιάς.

Στο τέλος αυτής της πολλά υποσχόμενης σεζόν, ο Ρωμαίος αναβάτης εντάχθηκε τελικά στην VR46 Racing Team το 2024, με την οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια.

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse):

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον Fabio Di Giannantonio μεταξύ των αναβατών μας της Ducati για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Diggia έδειχνε πάντα μεγάλη εμπιστοσύνη στο έργο μας και η αφοσίωση και το ταλέντο του τον οδήγησαν να αναπτύσσεται σταθερά στο MotoGP. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με την VR46 Racing Team και έχοντας επίσημη εργοστασιακή Desmosedici GP, θα έχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Καλώς ήρθες επίσημα στην οικογένεια της Ducati, Fabio»!

Fabio Di Giannantonio (VR46 Racing Team):

«Το να μπορέσω να υπογράψω αυτό το συμβόλαιο ήταν σημαντικό για μένα και είμαι περήφανος γι' αυτό. Θα είμαι μέλος της οικογένειας της Ducati για δύο χρόνια και θα συνεχίσω με την VR46 Racing Team. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο και ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της αθλητικής μου δραστηριότητας. Με την υποστήριξη της Ducati και έχοντας μια επίσημη μοτοσυκλέτα, μπορούμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να πετυχαίνουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τη Ducati για την εμπιστοσύνη της, τον Claudio, τον Gigi, τον Mauro και την ομάδα VR46 Racing που πίστεψαν σε μένα πέρυσι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Vale, τον Uccio,  τον Pablo, όλα τα μέλη της ομάδας και το επιτελείο μου γιατί όλο αυτό το ταξίδι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό χωρίς αυτούς».

« Προηγούμενο άρθρο

Η TVS επεκτείνεται στην Ιταλία και είναι ένα μεγάλο βήμα για τη βιομηχανία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα