• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με τη Metzeler ο Andrea Verona είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Ε2
Αγώνες 06/08/2024 - 15:54

Με την ευκαιρία του GP της Ουαλίας, ο Verona κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ένα GP να απομένει. Η Metzeler γιορτάζει επίσης τον τίτλο που κέρδισε ο υποστηριζόμενος αναβάτης Manuel Verzeroli στην κατηγορία Νέων.

Rhayader (Ουαλία). Το πολυαναμενόμενο GP της Ουαλίας του προτελευταίου Γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro FIM, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Rhayader, ένα μικρό χωριό με μακρά παράδοση στους αγώνες enduro, το οποίο ήταν ο τόπος διεξαγωγής του Αγώνα, μετά από δεκαπέντε χρόνια από τον τελευταίο Αγώνα που διεξήχθη στην Ουαλία ενός Γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro.

Το Motoclub Rhayader διοργάνωσε έναν Αγώνα υψηλού επιπέδου για την περίσταση, με τρεις τεχνικές και απαιτητικές Ειδικές Διαδρομές που επαναλαμβάνονταν τρεις φορές την ημέρα, συν ένα τέταρτο πέρασμα στο Cross Test, για συνολικά είκοσι Ειδικές Διαδρομές κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Σαββατοκύριακου.

Το GP της Ουαλίας πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη και απρόβλεπτη διαδρομή 66 χιλιομέτρων, περνώντας από μαγευτικές τοποθεσίες στους λόφους της Ουαλίας και χαρακτηριστικά τοπία Βρετανικών αγώνων enduro. Η διαδρομή του Αγώνα περιελάμβανε ένα θεαματικό και απαιτητικό Cross Test 4.8χλμ. σε σκληρό, σκονισμένο έδαφος στην πίστα μοτοκρός Cwmythig Hill, που ακολουθήθηκε από ένα τεχνικό κομμάτι Enduro Test 4.6χλμ. σε σκληρό, ξηρό έδαφος με δύσκολες λασπώδεις περιοχές. Μετά τον Έλεγχο χρόνου, η τελευταία από τις τρεις προγραμματισμένες Ειδικές Διαδρομές ήταν μια διαδρομή μήκους 1.3 χιλιομέτρων, που βρίσκεται μέσα στην πίστα Saintswell Motocross.

Steve Holcombe

Ο Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) και ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν τα αστέρια στην κατηγορία EnduroGP στο GP της Ουαλίας. Ο Βρετανός αναβάτης ήταν ο νικητής της ημέρας έναρξης του Αγώνα, ενώ ο Ισπανός εργοστασιακός αναβάτης της KTM επέστρεψε για να κερδίσει με μόλις 0.15 δευτερόλεπτα την τελευταία ημέρα. Ο Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) ήταν επίσης μεταξύ των πρωταγωνιστών στο GP της Ουαλίας, τερματίζοντας στη 2η θέση και τις δύο ημέρες του Αγώνα.

Josep Garcia

Η μάχη συνεχίζεται μεταξύ του Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) και του Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) για τον τελικό τίτλο της κατηγορίας E1. Στο τέλος του GP της Ουαλίας οι δύο πρωταγωνιστές μοιράστηκαν τις νίκες και στη Γαλλία θα κριθεί η τελική έκβαση. Στην προσωρινή βαθμολογία ο Josep Garcia είναι ο κορυφαίος ενώ ο Steve Holcombe υπολείπεται κατά έξι βαθμούς.

Ο Andrea Verona (Gas Gas Factory Racing) είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Ε2 για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αφού κέρδισε τίτλους στις κατηγορίες Νέων, Junior, E1 και EnduroGP, ο αναβάτης που υποστηρίζεται από τη Metzeler έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία E2 με ένα GP να απομένει. Δύο τρίτες θέσεις για τον Nathan Watson (Team Beta Factory Enduro) στην έδρα του.

Brad Freeman

Άλλο ένα εκπληκτικό 1-2 για τον Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) στην κατηγορία E3 στην έδρα του. Ο Βρετανός αναβάτης είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο της κατηγορίας E3. Εξαιρετική επίδοση και για τον Albin Norrbin (Fantic Racing), ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση στην τελευταία ημέρα του Αγώνα.

Στην κατηγορία Junior, το καλύτερο αποτέλεσμα στο Rhayader GP από αναβάτη με Metzeler είναι αυτό του Axel Semb (Fantic Racing) με την 3η θέση την Κυριακή, ενώ στην κατηγορία Νέων, ο αναβάτης Manuel Verzeroli που υποστηρίζεται από τη Metzeler στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με τον προτελευταίο Γύρο της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM EnduroGP 2024 να έχει τελειώσει, ο επόμενος Γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 13-15 Σεπτεμβρίου στη Brioude της Γαλλίας, για τον 7ο και τελευταίο Γύρο της σεζόν.

 

Βαθμολογία (αναβάτες της METZELER με έντονους χαρακτήρες):

EnduroGP:

GARCIA Josep 212 βαθμοί

VERONA Andrea 195 βαθμοί

HOLCOMBE Steve 189 βαθμοί

FREEMAN Brad 147 βαθμοί

 

Enduro 1:

GARCIA Josep 225 βαθμοί

HOLCOMBE Steve 219 βαθμοί

PICHON Zachary 168 βαθμοί

 

Enduro 2:

VERONA Andrea 237 βαθμοί

WATSON Nathan 182 βαθμοί

BERNARDINI Samuele 168 βαθμοί

 

Enduro 3:

FREEMAN Brad 215 βαθμοί

MCDONALD Hammish 178 βαθμοί

CAVALLO Matteo 169 βαθμοί

 

Junior Enduro:

AHLIN Max 201 βαθμοί

SEMB Axel 165 βαθμοί

CRISTINO Kevin 141 βαθμοί

 

Youth Enduro:

VERZEROLI Manuel 210 βαθμοί

DAGNA Romain 168 βαθμοί

SCARDINA Pietro 160 βαθμοί

 

Γυναικείο Enduro:

BADIA Mireia 152 βαθμοί

ROWETT Rosie 115 βαθμοί

GUTISH Rachel 107 βαθμοί

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Andrea Verona κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro2 του 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα