• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
10/10: Ο Bastianini κερδίζει το Βρετανικό GP δύο φορές καθώς ο Martin ανακτά το προβάδισμα του τίτλου
Αγώνες 04/08/2024 - 23:19

Ο Ιταλός γίνεται ο 10ος διαφορετικός νικητής στη σειρά στο Silverstone καθώς ο Martin ξεπερνά τoν Bagnaia για να διεκδικήσει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα.

Μετά από ένα ονειρεμένο Σάββατο, ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση σε μια «ειδική» Κυριακή για τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), ο οποίος έκλεισε ένα ιστορικό Σαββατοκύριακο στο Monster Energy British Grand Prix με μια νίκη. Το Νο 23 έγινε ο 10ος διαφορετικός αναβάτης που κέρδισε στο Silverstone στους τελευταίους 10 Αγώνες στην πίστα, καταφέρνοντας να βάλει τον εαυτό του τρίτο στη μάχη του τίτλου και μόλις 49 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Εν τω μεταξύ, η κορυφή της βαθμολογίας ανήκει για άλλη μια φορά στον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) καθώς το #89 ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του Grand Prix πρώτος πριν αποδειχθεί πιο αργός από τον Bastianini.

Ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) εξασφάλισε την τελική θέση στο βάθρο καθώς είχε μια σύγκρουση το Σάββατο, αλλά ο Αγώνας των 16 βαθμών την Κυριακή τον φέρνει πίσω από τον Martin κατά τρεις βαθμούς. Ήταν το 43ο του βάθρο στο MotoGP™, όλα με Ducati, γεγονός που τον καθιστά τον αναβάτη με τα περισσότερα βάθρα με την Ducati.

Μόλις έσβησαν τα φώτα, ήταν μια εκπληκτική εκκίνηση από το παρελθόν από τον Bagnaia, ο οποίος κέρδισε θέσεις προς τη στροφή 1, μπροστά από τους Bastianini και Martin. Αν και ήταν μια εξαιρετική εκκίνηση από το #1, ήταν ένας πιο δύσκολος εναρκτήριος γύρος από τον polesitter Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ο οποίος έπεσε στην 4η θέση μετά από λίγο ανακάτεμα, με τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) να περνάει για λίγο την Aprilia πριν υποβιβαστεί για άλλη μια φορά στην 5η.

Δυστυχώς, ήταν ένα πρόωρο τέλος στο Grand Prix για τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος είχε ένα μηχανικό πρόβλημα στην εκκίνηση του Αγώνα. Αργότερα στον εναρκτήριο γύρο, οι Miguel Oliveira και Raul Fernandez της Trackhouse Racing ολοκλήρωσαν επίσης τον Αγώνα, καθώς συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Ο Bagnaia προηγήθηκε από τον Bastianini, αλλά ο Martin έσπευσε να περάσει το #23. Ο Bastianini σύντομα έπεσε και πάλι στην 4η θέση, με τον Espargaro να βρίσκει τρόπο να περάσει. Ο Marc Marquez ήταν επίσης κοντά στο κυνηγητό καθώς η πρώτη πεντάδα άρχισε να αποχωρίζεται από τους υπόλοιπους, αλλά ο Bagnaia κρατούσε τον ρυθμό στο μπροστινό μέρος.

Πιο πίσω, ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) άρχισαν να μάχονται για την 7η θέση. Ο Di Giannantonio πέρασε το #31 και μετά άρχισε να μονομαχεί με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) στην 6η, με τους δύο να ανταλλάσσουν θέσεις και τον αναβάτη της VR46 να κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση της Moto3™: χτυπώντας το πίσω μέρος της σέλας για να πει «ακολούθησέ με».

Εν τω μεταξύ, στο μπροστινό μέρος, η ένταση αυξανόταν καθώς ο Martin αναζητούσε μια ευκαιρία να επιτεθεί στον Bagnaia στο προβάδισμα. Ανέλαβε μπροστά για πρώτη φορά στον 12ο γύρο, κάνοντας την κίνηση να κολλήσει στην είσοδο στη στροφή 3. Πίσω από το δίδυμο, ο Bastianini βρήκε στη συνέχεια ένα κενό στην γραμμή του Espargaro – μπαίνοντας στις προσωρινές θέσεις του βάθρου.

Ωστόσο, ο Martin ανοίχτηκε στη στροφή 13 έναν γύρο αργότερα, βάζοντας τους Bagnaia και Bastianini πίσω στην ουρά του. Η επόμενη κίνηση μέσα στην πρώτη τριάδα προήλθε από τον Bastianini, ο οποίος ξεπέρασε τον συναθλητή του στη 2η θέση, καθώς ο Pecco είχε τη στιγμή του μπροστά. Το “Beast” άρχισε αμέσως να μειώνει τη διαφορά με τον Μartin.

Ήταν 6 γύροι πριν το τέλος και επτά δέκατα η διαφορά μέχρι τον Μartin. Αργά αλλά σταθερά, τον πλησίαζε. Ήταν αγωνιώδης προσπάθεια όμως, με τα εκατοστά και τα δέκατα να κάνουν τη διαφορά καθώς το #23 προχωρούσε όλο και πιο μπροστά. Στον προτελευταίο γύρο ήταν εκεί και ξαφνικά ο Μάρτιν ανοίχτηκε μία φορά και μετά ξανά στη στροφή 3, τη δεύτερη φορά όμως πολύ για να υπερασπιστεί τη θέση του. Ο Bastianini πέρασε στο προβάδισμα καθώς ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος.

Σε έναν μόνο γύρο, ο Bastianini έβαλε ένα φανταστικό τέλος στο Βρετανικό Grand Prix, ανοίγοντας μία μεγάλη διαφορά για να περάσει τη γραμμή τερματισμού και να δημιουργήσει ιστορία μπροστά από τον Martin και τον συναθλητή του Bagnaia, που διεκδίκησε την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο Marc Marquez πήρε την 4η θέση μετά από μια καθυστερημένη επίθεση στον Pecco, αλλά δεν μπόρεσε να τον φτάσει, και είχε τη δική του διαφορά να καλύψει καθώς ο Di Giannantonio ανέβηκε από τη 10η θέση στο grid στην 5η στην καρό σημαία. Ο Polesitter Espargaro πήρε την 6η θέση και τον κυνηγούσε ο Alex Marquez, με το #73 να τερματίζει μόλις 0.227 δευτερόλεπτα πίσω.

Εν τω μεταξύ, ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) κατέλαβε την 8η θέση μπροστά από τον Acosta στην 9η. Ο νεοφερμένος είχε άλλον ένα δυνατό τερματισμό με βαθμούς και ήταν μπροστά από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing), ο οποίος πάλεψε μέσα στην πίστα για να πάρει την τελική θέση μέσα στην πρώτη 10άδα μετά τα δύο του Long Lap μετά το συμβάν το Σάββατο.

Μετά από ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο σε vintage χρώματα που γράφει λίγη περισσότερη ιστορία, το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου επιστρέφει τώρα σε δύο εβδομάδες για το Motorrad Grand Prix von Österreich. Υπάρχουν μόνο τρεις βαθμοί διαφοράς στην πρώτη θέση και ένα νέο όνομα στην 3η θέση της γενικής καθώς το “Beast” αρχίζει να κερδίζει λίγη δυναμική... οπότε περιμένουμε για το Σπίλμπεργκ!

Τα αποτελέσματα του Αγώνα στο Silverstone στους παρακάτω πίνακες:  

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Andrea Verona κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro2 του 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Το Βρετανικό GP και τα στατιστικά σε αριθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα