• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Martin κερδίζει τον Espargaro καθώς ο Marc Marquez κρατά μια θέση στις Κατατακτήριες 2
Αγώνες 03/08/2024 - 02:24

Η Ducati και η Aprilia μοιράζονται κατά 0,045 δευτερόλεπτα την 1η μέρα στο Silverstone, καθώς οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Ένας αποδοτικός Jorge Martin την τελευταία στιγμή έκανε την Prima Pramac Racing να έχει τον ρυθμό του πρώτου Σαββατοκύριακου στο Monster Energy British Grand Prix, καθώς το Νο 89 ξεπέρασε τον νικητή του Silverstone του 2023 Aleix Espargaro (Aprilia Racing) κατά 0.045 δευτερόλεπτα και χρόνο 1:57.911.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) κέρδισε την 3η θέση, με το #1 να απέχει μόλις 0.119 δευτερόλεπτα μακριά από τον κύριο διεκδικητή του τίτλου ως έχει. Δεν ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για το απόγευμα της Παρασκευής για το ζευγάρι των  Ducati καθώς τόσο ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) όσο και ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω κάποιας μορφής προβλήματος με τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες τους.

Εν τω μεταξύ, ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) ήταν αρχικά πρώτος, αλλά όπως περιμέναμε, τα τελευταία 15 λεπτά ήταν εκεί που έλαβε χώρα η μεγάλη δράση στις ΕΔ1. Υπήρχαν πολλές κινήσεις από την άλλη Aprilia του Espargaro που ανέβηκε στην κορυφή με το ρολόι να χτυπά προς τη λήξη, αλλά ήταν ώρα που ο ειδικός στις επιθέσεις Martin κατάφερε να κερδίσει τις τιμές της Παρασκευής με αυτόν τον χρόνο που πέτυχε στο τέλος.

Ο Bagnaia βελτιώθηκε επίσης προς το τέλος, με τον συναθλητή του Bastianini να αφήνει μέχρι τον τελευταίο του γύρο για να σημειώσει ένα προσωπικό καλύτερο χρόνο – το “Beast” ολοκλήρωσε τη μέρα στην 4η θέση. Ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) τελείωσε τις ΕΔ1 στην 4η θέση και το υποστήριξε με μία 5η θέση το απόγευμα για να υπενθυμίσει σε όλους τι είναι ικανός να κάνει, με τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) να βρίσκεται μπροστά με τις GP23 στην 6η θέση.

Ο συναθλητής του Miller, Brad Binder, διασφάλισε ότι και οι δύο εργοστασιακές KTM θα είναι αυτόματα στις Κατατακτήριες 2 το πρωί του Σαββάτου, με τον Viñales να κρατά μία 8η θέση - η δουλειά έγινε, αλλά ο πρώην νικητής του Silverstone θα κυνηγήσει περισσότερα.

Ο Bezzecchi και ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) ήταν οι δύο τελευταίοι αναβάτες που μπήκαν στους 10 πρώτους, με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή – ο οποίος υπέστη ατύχημα στις ΕΔ1 – μόλις 0.057 δευτερόλεπτα μακριά από το να βρεθεί στις Κατατακτήριες 1.

Οι πολύ σημαντικοί χρόνοι για τη δράση του Σαββάτου στο Βρετανικό GP ορίζουν και τις Κατατακτήριες και το Tissot Sprint θα έχει πολύ ενδιαφέρον μετά από μια ενδιαφέρουσα ημέρα έναρξης.

 

Περισσότερα από την Παρασκευή στο Monster Energy British GP:

Εν όψει του πρώτου Αγώνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της κορυφαίας κατηγορίας που ξεκινά στο Βρετανικό GP, επιβεβαιώθηκε ότι η Pertamina Enduro VR46 Racing Team θα γίνει η Εργοστασιακή Ομάδα με την υποστήριξη της Ducati από το 2025 σε μια πολυετή συμφωνία.

 

Έκθεση μοτοσυκλετών #MotoGP75: μια απίστευτη περιήγηση στην ιστορία στο Silverstone

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η επέτειο στο Monster Energy British Grand Prix, στο εμβληματικό φτερό του Silverstone θα φιλοξενηθεί μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση με μοτοσυκλέτες από το 1949 έως σήμερα. Και είναι δωρεάν για όλους μέσα στο σιρκουί να έρθουν και να την επισκεφτούν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής!

Μία τεράστια γκάμα απίστευτων μοτοσυκλετών σε έκθεση χάρη στην Amicale Spirit of Speed, το Μουσείο Sammy Miller, το National Motor Museum Beaulieu, την Gresini Racing, τη Collection Nougier και τη Yamaha που με τη συνεργασία τους την κατέστησαν δυνατή. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 09:00 έως τις 18:00 το Σάββατο και από τις 09:00 έως τις 12:00 την Κυριακή, με την έκθεση να βρίσκεται στο εμβληματικό φτερό προς τη στροφή 1.

 

Τα αποτελέσματα των ΕΔ1 και των Δοκιμών της Παρασκευής είναι στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

Η Pertamina Enduro VR46 με την εργοστασιακή υποστήριξη της Ducati από το 2025

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα