• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι Αγώνες μέγιστης ταχύτητας εδάφους της FIM επιστρέφουν στη Νότια Αμερική
Αγώνες 17/07/2024 - 21:50

Η FIM είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή των Αγώνων FIM Land Speed ​​​​World Records στη συναρπαστική Salar de Uyuni της Βολιβία στη Νότια Αμερική. Η Speed ​​​​Trials Bolivia 2024 θα είναι μια εκδήλωση που εγκρίνεται από τη FIM/FIA τόσο για μοτοσυκλέτες όσο και για αυτοκίνητα και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Salar de Uyuni στη Βολιβία από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Η FIM Land Speed ​​​​World Records πρόκειται να επιστρέψει στη Salar de Uyuni της Βολιβίας τον Οκτώβριο του 2024

Το περιβάλλον της ξηρής λίμνης Salar de Uyuni της Βολιβίας βρίσκεται στην περιοχή Altiplano των Άνδεων, είναι η μεγαλύτερη αλυκή στον κόσμο και βρίσκεται σε εντυπωσιακό υψόμετρο 3,600 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τώρα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο (την άνοιξη στο νότιο ημισφαίριο), η εκδήλωση του 2024 θα δει θερμότερες συνθήκες από τις προηγούμενες εκδηλώσεις, αν και ο αραιός αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να υπόσχονται να μας κόψουν την ανάσα.

Σε πάνω από 10,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Salar μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει την πίστα Speed ​​​​Trials Bolivia 2024 μήκους 19 μιλίων - ένα ιδανικό σκηνικό για τους αγωνιζόμενους της υψηλότερης ταχύτητας στο έδαφος, που αναζητούν τη μεγαλύτερη πίστα που έχει διαθέσιμη η FIM Land Speed ​​World Records.

 

Η Speed ​​​​Trials Bolivia 2024 καθίσταται δυνατή μέσω της υποστήριξης της Federacion Boliviana de Motociclismo (FBM) και του Προέδρου της, Aurelio Cruz Mendoza. Ο Mike Akatiff, αγωνιζόμενος στη Βολιβία τρεις φορές και ιδιοκτήτης της ομάδας TOP 1 Oil Ack Attack, θα είναι διοργανωτής της εκδήλωσης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλες τις συμμετοχές σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

«Η επιστροφή στη Βολιβία είναι αναμφίβολα ένα άλμα για εμάς», λέει ο διοργανωτής της εκδήλωσης Mike Akatiff. Η Uyuni είναι μια μοναδική σκηνή για την απόπειρά μας να καταρίψουμε το παγκόσμιο ρεκόρ. Πουθενά αλλού στη γη δεν υπάρχει τέτοια πίστα και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε για μια νέα προσπάθεια».

Ο Al Lamb θα επιστρέψει με την Big Red αναζητώντας το φράγμα των 300 mph

Η διοργάνωση του 2023 σημείωσε δύο ολοκαίνουργια ρεκόρ, το πιο αξιοσημείωτο ήταν του Mike Garcia της ομάδας Garcia/Simsracing την τελευταία ημέρα του Αγώνα. Αφού αγωνίστηκε να σπάσει το φράγμα των 250 mph για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Garcia σημείωσε μια εντυπωσιακή ταχύτητα 265 mph (427 km/h) με τη μερικώς βελτιωμένη μοτοσυκλέτα Hayabusa με τούρμπο 1350cc για να διεκδικήσει ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε για σχεδόν 12 χρόνια. Τα προηγούμενα ρεκόρ που σημειώθηκαν στη Bolivian Salar ανήκουν στον χορηγό διοργάνωσης του 2024 Al Lamb, ο οποίος ήταν ο πρώτος που σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας Εδάφους FIM στη Βολιβία.

Ο Mike Garcia και η Garcia Simms Racing Team γιορτάζουν ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας Εδάφους FIM

«Η απομακρυσμένη απόσταση της Salar συνοδεύεται από τις προκλήσεις που γνωρίζουμε καλά και γνωρίζουμε επίσης τι πρέπει να διορθωθούν προς τα εμπρός», λέει ο Akatiff. «Η Speed ​​Trials Bolivia 2024 έρχεται σε διαφορετική εποχή του χρόνου, με τη διαχείριση να είναι καλύτερη από πλευράς εξοπλισμού για να χειρίζεται τοπικά logistics για τις αγωνιστικές μας ομάδες. Με μια πραγματικά επαγγελματική εκδήλωση παγκόσμιας κλάσης, μπορούμε όλοι να επικεντρωθούμε στους στόχους μας να πάμε γρήγορα και να σπάσουμε τα παγκόσμια ρεκόρ».

Οι ντόπιοι της Βολιβίας καλωσόρισαν αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο το 2023

 

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP του Καζακστάν ακυρώθηκε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα