• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Toprak ξεκινάει το Σαββατοκύριακο στην Τσεχία με κορυφαία φόρμα
Αγώνες 19/07/2024 - 21:06

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) ολοκλήρωσε 38 γύρους την Παρασκευή και πρωτοστάτησε και στις δύο Ελεύθερες Δοκιμές. Ο χρόνος του αναβάτη της BMW στα 1'31.519 δευτερόλεπτα ήταν πάνω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τους υπόλοιπους στον αγωνιστικό χώρο. Με 18 γύρους στην έναρξη των Ελεύθερων Δοκιμών 2 θα είναι καλά προετοιμασμένος για τον 1ο Αγώνα αύριο.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ολοκλήρωσε περισσότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλον και έκλεισε τη μέρα ευχαριστημένος με την ταχύτητά του. Έχοντας χρόνο μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργό από τον Razgatlioglu, ο αναβάτης της Ducati θα είναι σίγουρος ότι θα διεκδικήσει την πρώτη του νίκη μετά τον 3ο Γύρο στο Assen

Έχοντας το πρώτο του βάθρο ως αναβάτης της Yamaha, ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) τελείωσε την ημέρα στην 3η θέση. Ο Rea ήταν 0.514 δευτ. πιο αργός από τον Ραζγκατλίογλου και συμπλήρωσε 38 γύρους.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) έκανε τους τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές να είναι μέσα στις τέσσερις πρώτες θέσεις την Παρασκευή. Ο Άγγλος συνεχίζει να χτίζει πάνω στο δυνατό ξεκίνημά του στη σεζόν.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο Autodrom Most, ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) βελτιώθηκε όσο περνούσε η μέρα. Ο Ιταλός, δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ολοκλήρωσε την ημέρα 5ος. Θα ελπίζει να διατηρήσει την εντυπωσιακή του φόρμα στη Superpole αύριο με μια έκτη συνεχόμενη εκκίνηση στην πρώτη σειρά.

1ος | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Το Σαββατοκύριακο μου ξεκίνησε καλά την Παρασκευή. Φαίνεται ότι είμαστε πάλι δυνατοί. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο Most γιατί είναι μια πολύ ωραία πίστα. Χρησιμοποιούμε το πίσω ελαστικό SC1, αλλά είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν έχουμε το ίδιο κράτημα με το SC0. Κάναμε κάποιες ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις ΕΔ2 όπου δοκίμασα το νέο πίσω ελαστικό SC1. Αυτά τα δύο ελαστικά είναι πολύ παρόμοια και δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο είναι καλύτερο για τον Αγώνα».

 

2ος | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing – Ducati

«Αυτή τη σεζόν δυσκολευόμαστε πολύ, αλλά σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κάναμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα από το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Donington Park και έχω πάλι καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Κάναμε κάποιες αλλαγές στη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας και μου επέτρεψε να την πιέσω περισσότερο. Έχω περισσότερη πληροφόρηση από τα ελαστικά και αυτό με βοήθησε να βρω περισσότερο το όριο. Τώρα άρχισα να κάνω τη μοτοσυκλέτα έτσι όπως την ήθελα από την αρχή της σεζόν. Νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω τώρα».

 

3ος | Jonathan Rea | Pata Prometeon Yamaha

«Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και μπόρεσα μπαίνοντας στην πίστα σήμερα το πρωί να βρω τα πατήματά μου με τη Yamaha εδώ στο Most. Εντυπωσιάστηκα γιατί η μοτοσυκλέτα λειτουργεί αρκετά καλά εδώ και έπρεπε απλώς να τακτοποιήσουμε τις ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά για να επιβραδύνει όπως τη θέλω. Αυτό είναι ένα κομμάτι όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί συμβιβασμοί που πρέπει να κάνουμε. Η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι ευκίνητη και να αλλάζει κατεύθυνση γρήγορα. Χρειάζεται επίσης να  επιβραδύνει πολύ καλά στην πρώτη στροφή και στο τελευταίο τμήμα της πίστας. Δουλέψαμε καλά στο γκαράζ και μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο πίσω ελαστικά και να τα καταλάβουμε. Έχουμε ξεκάθαρη ιδέα ποιο μας αρέσει, αλλά δεν έχουμε κάνει πολλούς γύρους με τη μία επιλογή όσο με την άλλη. Σήμερα είναι μια καλή αρχή για το Σαββατοκύριακο και πρέπει απλώς να συνεχίσουμε έτσι».

 

WorldSBK Συνδυασμένα Αποτελέσματα μετά τις ΕΔ2

 

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1’31.519s

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +0.103s

3. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +0.514s

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.533s

5. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.552s

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.591s

 

« Προηγούμενο άρθρο

Οι Αγώνες μέγιστης ταχύτητας εδάφους της FIM επιστρέφουν στη Νότια Αμερική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα