• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πολύ όμορφη Superveloce 1000 Serie Oro της MV Agusta είναι έτοιμη για το δρόμο
Νέα Αγοράς 16/07/2024 - 18:01

Έχει σίγουρα τη δύναμη για να υποστηρίξει την αιχμηρή αισθητική της και η MV Agusta η εταιρεία η οποία χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά από την έννοια "Motorcycle Art", είναι αυτονόητο ότι έχει σχεδιάσει μοτοσυκλέτες για να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Όλες οι μοτοσυκλέτες του Ιταλού κατασκευαστή είναι από μόνες τους ανατρεπτικές, αλλά η νέα Superveloce 1000 Serie Oro είναι ξεκάθαρα ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες. Η μεγαλύτερη αδερφή της ήδη εντυπωσιακής Superveloce 800, έχει να κάνει με μια δήλωση. Με «το σχήμα της επιθυμίας», μπορεί πραγματικά να περιγραφεί καλύτερα ως ένα γλυπτό σε τροχούς και μπορεί επίσης να είναι μία μοτοσυκλέτα που είναι πολύ καλή για οδήγηση.

Πήραμε για πρώτη φορά μια γεύση από αυτή στην EICMA του 2022 και τώρα, η MV Agusta είναι έτοιμη να την κυκλοφορήσει στον κόσμο. Μόνο 500 από αυτές τις μοτοσυκλέτες θα παραχθούν ποτέ, επομένως είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα πολύ επιθυμητό μοντέλο για τους συλλέκτες. Η τιμή της είναι περίπου 77,000 €, αλλά τι ακριβώς πληρώνει ο τυχερός ιδιοκτήτης;

Από πλευράς επιδόσεων η Superveloce 1000 Serie Oro είναι εξίσου καλή όσο φαίνεται. Βασίζεται, τελικά, στα ισχυρά υπόβαθρα των σειρών Rush 1000 και Brutale 1000 και διαθέτει έναν από τους λίγους τετρακύλινδρους σε σειρά Ιταλικούς κινητήρες. Ο κυβισμός είναι στα 998cc και αποδίδει 208 ίππους στις 13,000 σ.α.λ. και 116.5 Nm ροπής στις 11,000 σ.α.λ.. Η MV Agusta δηλώνει ότι είναι σε θέση να αποδίδει αυτή την απόδοση με συνέπεια χάρη στις βαλβίδες τιτανίου, τις σφυρηλατημένες μπιέλες τιτανίου και τους εκκεντροφόρους με επίστρωση DLC.

Φυσικά, όπως όλες οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta, η Superveloce 1000 Serie Oro διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρονικών. Για παράδειγμα, διαθέτει οκτώ επίπεδα ελέγχου πρόσφυσης, ABS με έλεγχο της πέδησης στις στροφές, ακόμη και έλεγχο ανύψωσης του εμπρός και πίσω τροχού. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερις τρόπους οδήγησης: Rain, Sport, Race και Custom.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και πολλά άλλα μπορούν να εναλλάσσονται μέσω της έγχρωμης οθόνης TFT 5,5 ιντσών της μοτοσυκλέτας, η οποία διαθέτει επίσης ενσωματωμένη μονάδα GPS και την ενσωμάτωση της εφαρμογής MV Ride.

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων, cruise control, ακόμη και συναγερμό που ελέγχεται από δορυφόρο Mobisat, με δωρεάν συνδρομή ενός έτους.

Εκτός από τις επιδόσεις και την τεχνολογία, η Superveloce 1000 Serie Oro υποστηρίζεται από μερικά από τα καλύτερα εξαρτήματα στον κόσμο. Διαθέτει ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα το οποίο είναι κατασκευασμένο από συνδυασμό χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο. Ένα μονό ψαλίδι αλουμινίου διαθέτει ρυθμιζόμενα σημεία σύνδεσης και αναρτά το πίσω μέρος μέσω ενός πλήρως ρυθμιζόμενου αμορτισέρ. Εν τω μεταξύ, μπροστά, ένα ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins παρέχει μια πλήρη σειρά ρυθμίσεων. Τέλος, η μοτοσυκλέτα σταματά με δαγκάνες Brembo Stylema.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μόνο 500 από αυτές τις κορυφαίες, ρετρό εμπνευσμένες supersports θα παραχθούν ποτέ. Κάθε μία διαθέτει μια πλάκα χαραγμένη με λέιζερ και ένα ειδικό κιτ με σέλα συνεπιβάτη, μαρσπιέ, προστατευτικά φτέρνας, κάλυμμα μοτοσυκλέτας, μανέτες φρένων και συμπλέκτη με μηχανική κατεργασία CNC, αποστάτες για ρυθμιζόμενο ύψος στην πίσω ανάρτηση και φυσικά πιστοποιητικό γνησιότητας.

Η νέα MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro σίγουρα φαίνεται να είναι μια μοτοσυκλέτα με αρκετά υψηλή τιμή, επίσης. Με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών και το κύρος που συνδέονται με αυτό το μοντέλο, είναι περισσότερο από πιθανό ότι οι περισσότερες από αυτές θα χρησιμεύσουν ως μοτοσυκλέτες συλλογής αντί να χρησιμοποιηθούν πραγματικά στο δρόμο και την πίστα. Σίγουρα όμως η πίστα προσφέρεται για την ασφαλέστερη βόλτα!

 

Επόμενο άρθρο »

Νέο Downtown GT 350

« Προηγούμενο άρθρο

QJMOTOR TRANS ASIA 2024- Part 4 ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ / (KANDAHAR / KABUL)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα