• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Metzeler κερδίζει στην κατηγορία Senior TT 2024 με τον Davey Todd
Αγώνες 09/06/2024 - 10:36

Νίκη στον μεγάλο τελικό του Isle of Man TT, μαζί με νίκη στον Αγώνα Superstock, ενώ ο Dean Harrison ολοκληρώνει την επιτυχία της Metzeler στην 3η θέση

Η μάρκα Metzeler ολοκλήρωσε μια ιστορική διοργάνωση Isle of Man TT με τη νίκη του Davey Todd στον Αγώνα “Senior TT” αφού κέρδισε επίσης τον Αγώνα Superstock σε ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα εδώ και πολλά χρόνια.

Davey Todd, νικητής TT Senior 2024

 

Οι αναβάτες που ήταν εξοπλισμένοι με ελαστικά Metzeler Racetec™ RR σημείωσαν δυναμική παρουσία σε όλες τις κατηγορίες Superbike, Supersport, Supertwin και Superstock στη θρυλική διοργάνωση, όπου η Metzeler είναι ο Επίσημος συνεργάτης των ελαστικών.

Τα αποτελέσματα εδραιώνουν την επιτυχία του προγράμματος Metzeler Road Race, μετά την κυριαρχία στο North West 200 του περασμένου μήνα.

Το «δεκαπενθήμερο» του TT θα μείνει στη μνήμη για μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς Αγώνες με τις μικρότερες διαφορές στους χρόνους που έγιναν ποτέ γύρω από την πίστα των 60.721 χιλιομέτρων, με κάποιες ιστορικές στιγμές και με το πρόγραμμα των Αγώνων να επηρεάζεται από τον καιρό.

Ο Davey Todd έδειξε την καλή απόδοσή του στην κατηγορία Road Racing νωρίτερα φέτος, όταν κέρδισε μια διπλή νίκη Superstock και Supersport στο North West 200, μαζί με τον συνάδελφό του αναβάτη της Metzeler Glenn Irwin, που κέρδισε τις διακρίσεις στην κατηγορία Superbike. Είχε ξεκινήσει την εβδομάδα Δοκιμών στο ΤΤ σε καλή φόρμα, κάνοντας καλούς χρόνους στις πρώτες Δοκιμές.

Ωστόσο, ήταν την εβδομάδα Αγώνων όπου το συναρπαστικό νεαρό ταλέντο έδειξε πραγματικά την πρόοδό του στην ανώτερη βαθμίδα των σούπερ σταρ της Road Racing κατηγορίας, καθώς πάλευε για νίκες από το πρώτο κιόλας «χτύπημα στον ώμο» στην εκκίνηση του Αγώνα στον δρόμο Glencrutchery Road.

Στον εναρκτήριο Αγώνα Supersport, ο Todd σημείωσε τον ταχύτερο γύρο που έγινε ποτέ με μια Ducati γύρω από τη διαδρομή Mountain Course με ταχύτητα 207.3χλμ/ώρα στο δρόμο του για τον δεύτερο τερματισμό του στο βάθρο - με μια εξαιρετική 2η θέση. Ξεκίνησε τον Αγώνα Superbike της περασμένης Κυριακής γεμάτος αυτοπεποίθηση και σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς Αγώνες όλων των εποχών, τέσσερις αναβάτες αντάλλαξαν το προβάδισμα πριν ο Todd πάρει άλλη μια 2η θέση.

Ήταν στον Αγώνα Superstock όπου ο Todd πέτυχε πραγματικά την κορυφαία επίδοση, ελέγχοντας τους τρεις γύρους του Αγώνα χωρίς pitstop για να πάρει την πρώτη του νίκη στο TT, ενώ αργότερα σχολίασε: «Ένιωσα σαν να σηκώθηκε ένα βάρος από την πλάτη μου για να πάρω αυτή την πρώτη νίκη. Ένιωσα σούπερ αυτοπεποίθηση μέχρι το τέλος του Αγώνα και το να κάνω έναν γύρο με 217 χλμ./ώρα προς το τέλος, δεν μπορεί να είναι κακό»!

Dean Harrison και Davey Todd

 

Ο Dean Harrison, ο οποίος μετακόμισε στη Honda Racing αυτή τη σεζόν με τις νέες Fireblade και CBR600RR, έκανε μεγάλα βήματα για να ανταποκριθεί στις νέες μοτοσυκλέτες του. Ο Harrison, ο οποίος επίσης μετακόμισε στο νησί τους τελευταίους μήνες, βρήκε τέλεια τη φόρμα του για να πετύχει την εβδομάδα του Αγώνα να κερδίσει βάθρα σε όλους τους Αγώνες Supersport και Superbike.

Μιλώντας μετά την εκδήλωση, ο Διευθυντής αγώνων METZELER UK Jason Griffiths πρόσθεσε: «Μια εκπληκτική νίκη του Davey Todd στην κατηγορία Senior ήταν το τέλειο φινάλε για την υποστήριξη της Metzeler στους Αγώνες TT 2024. Η Metzeler έχει μια μακρά και επιτυχημένη σχέση με τον Philip Neil και την ομάδα της TAS Racing. Ο Davey προσχώρησε στη Metzeler για αυτή τη σεζόν και πέτυχε νίκες στο TT και στο North West200 χρησιμοποιώντας τις ίδιες προδιαγραφές του Metzeler Racetec RR Slick και για τις τέσσερις νίκες του σε Διεθνείς Αγώνες δρόμου Superbike και Superstock».

Επόμενο άρθρο »

Η YART Yamaha κερδίζει τις 8 ώρες του Spa Motos

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές στο ημερολόγιο του WorldSBK για το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA