• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα φθάσουν οι κινητήρες;
Στούς επόμενους αγώνες ίσως υπάρξουν προβλήματα
Νέα 16/06/2010 - 18:47

Όπως είναι γνωστό ο καινούργιος κανονισμός για το 2010 επιτρέπει τη χρήση μόνον 6 κινητήρων για κάθε αναβάτη σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

 

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, αλλά  “είμαστε ακόμα στην αρχή”, όπως έχει πει και ο Jorze Lorenzo.

 

Στον αγώνα του Mugello η επίσημη πληροφόρηση από την FIM, λέει ότι οι Stoner, Lorenzo, Edwards, Capirossi έχουν χρησιμοποιήσει από τρεις κινητήρες. Ο Jeremy Burgess αρχιμηχανικός του Valentino Rossi στη Fiat Yamaha είπε σε δημοσιογράφο:

 

“Μέχρι τώρα το σχέδιο (του ορίου των 6 κινητήρων) φαίνεται να επιτυγχάνεται, αλλά παρατηρούμε ότι κάποιες ομάδες αρχίζουν να έχουν πρόβλημα με τους παλιούς κινητήρες που χρησιμοποίησαν στην αρχή της χρονιάς”.

 

“Επί του παρόντος πάντως όλοι βρίσκονται μέσα στα αρχικά τους σχέδια και σ’ αυτόν ή τον άλλον αγώνα θα χρησιμοποιήσουν τον 3ο τους κινητήρα. Στη συνέχεια θα κάνουν τις δοκιμές υποθέτω με τους παλαιότερους κινητήρες. Επομένως στους αγώνες που ακολουθούν ίσως υπάρξουν προβλήματα. Αλλά κι αν ακόμη συμβεί αυτό θα φανεί ότι ο προγραμματισμός τους λειτουργεί, συμπλήρωσε ο Αυστραλός.

 

Οι πτώσεις πάντα ήταν ένα ζήτημα στην κατάσταση των κινητήρων και ο αρχιμηχανικός της Fiat Yamaha λέει:

 

“Στη διάρκεια του αγώνα (σε περίπτωση πτώσης) ο κινητήρας παραμένει σε λειτουργία για κάποια δευτερόλεπτα με 3,000 σ.α.λ., αυτό επιτρέπει στον αναβάτη να μπει και πάλι στον αγώνα. Πάντως στις δοκιμές το σύστημα απενεργοποιείται” (και ο κινητήρας σβήνει αμέσως).

Επόμενο άρθρο »

Νέο φρένο για τον Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

Γνωστό το Silverstone για τον Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα