• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εξαιρετική παρουσία από τον Θωμά Κρασώνη στην πίστα Βαλλελούνγκα στην Ιταλία
Νέα Αγοράς 27/05/2024 - 00:59

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Θωμά Κρασώνη στο δεύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν στο NASCAR Whelen Euro Series, στην πίστα της Βαλλελούνγκα στην Ιταλία. 

Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων «άγγιξε» το βάθρο στον κυριακάτικο αγώνα της κατηγορίας «2», καθώς τερμάτισε τέταρτος, μόλις 2’’ πίσω από τον τρίτο της κατάταξης.  

«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τον αγώνα, ανέβηκα μέχρι την τρίτη θέση, όμως λόγω κάποιων συμβάντων που έλαβαν χώρα εντός πίστας έχασα κάποιες θέσεις. Εν συνεχεία ανέκτησα τις περισσότερες απ’ αυτές και τερμάτισα τέταρτος» τόνισε ο Θωμάς Κρασώνης. 

Ο αγώνας της «PRO» ήταν επεισοδιακός, λόγω πληθώρας συμβάντων εντός πίστας. Ο Κρασώνης εκκίνησε 14ος, μέσα σε λίγους γύρους είχε βρεθεί στην πρώτη δεκάδα, όμως λόγω των προαναφερθέντων συμβάντων εντός πίστας υποχώρησε στην 15η θέση.  Και πάλι ακολουθώντας πολύ καλή στρατηγική ανέκτησε τρεις θέσεις, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 12η θέση της γενικής και την τρίτη της junior. 

 

«Άγγιξε» το βάθρο στη Βαλλελούνγκα ο Θωμάς Κρασώνης 

Μια ανάσα από το να ανέβει στο βάθρο στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας «2» του NASCAR Whelen Euro Series στην πίστα της Βαλλελούνγκα, βρέθηκε ο Θωμάς Κρασώνης
Ο Έλληνας οδηγός της Marko Stipp Motorsport εκκίνησε από την 22η θέση του grid, όμως κάνοντας εκπληκτικά πράγματα σε μια πίστα που του αρέσει ιδιαίτερα, κατάφερε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση της κατάταξης. Ωστόσο μία ποινή πέντε δευτερολέπτων για υπέρβαση των ορίων της πίστας τον έφερε οριστικά στην πέμπτη θέση της κατάταξης.  

«Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας. Όλα κύλησαν ομαλά, είχαμε πολύ καλό ρυθμό, αποφύγαμε τις δύσκολες καταστάσεις και διατηρώντας υψηλή ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάσαμε πολύ κοντά στο πόντιουμ των νικητών» τόνισε ο Θωμάς Κρασώνης. 

Στον αγώνα της κατηγορίας PRO η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Έλληνα οδηγού. Εκκίνησε από την 18η θέση, όμως ένα ατύχημα που έγινε μπροστά του, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 22η θέση της κατάταξης. Με αντεπίθεση διαρκείας, ο Θωμάς Κρασώνης κατάφερε να ανέβει μέχρι την 14η θέση, όπου και τερμάτισε. 

 

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας «2» 

Στην κατηγορία «2» βαθμολογικά το διήμερο στη Βαλλελούνγκα εξελίχθηκε εξαιρετικά για τον Θωμά, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 70 βαθμούς από τους δύο αγώνες, φτάνοντας στο σύνολο της σεζόν τους 119. Έτσι αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας «2», μόλις 36 βαθμούς από την κορυφή. 

Στην βαθμολογία της κατηγορίας «PRO» με τους 23 βαθμούς από τον πρώτο αγώνα του Σαββάτου και τους 25 που συνέλλεξε την Κυριακή, ο Θωμάς Κρασώνης έφτασε τους 104 τη σεζόν έως τώρα και είναι ένατος. 

Παράλληλα, ο Θωμάς συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η Marko Stipp Motorsport να συγκεντρώσει 34 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Endurance Teams και πλέον να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 65 βαθμούς, μόλις δύο μακριά από την κορυφή! 

 

Διπλό αγωνιστικό «ραντεβού» τον Ιούνιο! 

Ιδιαίτερα… θερμός αναμένεται ο Ιούνιος για τον Θωμά Κρασώνη, καθώς μέσα στον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν δύο αγωνιστικά διήμερα. Η αρχή θα γίνει στις 8 και 9 Ιουνίου με τον αγώνα στο Brands Hatch της Μεγάλης Βρετανίας, μία πίστα της οποία ο Θωμάς γνωρίζει πάρα πολύ καλά, καθώς αγωνίζεται εκεί εδώ και πολλά χρόνια. 

Ο δεύτερος αγώνας του Ιουνίου είναι προγραμματισμένος για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα (29-30/6) και είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς θα διεξαχθεί στην πίστα του Venray στην Ολλανδία, την μοναδική οβάλ πίστα επί ευρωπαϊκού εδάφους που φιλοξενεί αγώνα του NASCAR Whelen Euro Series

Επόμενο άρθρο »

UM Μotorcycles : όλα τα μοντέλα με άτοκες δόσεις και πιστωτική

« Προηγούμενο άρθρο

MAGNA GRAECIA RALLY - Ταξίδι στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA