• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Martin αντεπιτίθεται, ο Marquez βελτιώνεται, ο Bagnaia αποτυγχάνει στο Sprint
Αγώνες 11/05/2024 - 23:50

Το Πρωτάθλημα ανατρέπεται ξανά μετά από κακή τύχη για τον Bagnaia και την εντυπωσιακή εμφάνιση για τους πρωτοπόρους στη Γαλλία

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) επέστρεψε από τη Jerez με στυλ στο Michelin® Grand Prix de France, κάνοντας μια απίστευτη εκκίνηση από την pole για να φτάσει στη 12η νίκη του στο Tissot Sprint. Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) έκανε μια εκπληκτική επιστροφή για να περάσει από την 13η θέση στο grid, στη 2η με τον Maverick Viñales (Aprilia Racing) να ολοκληρώνει το βάθρο του Sprint. Πού βρισκόταν ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team);

Ήταν ένα εκπληκτικό ξεκίνημα από τον Martin για να βρεθεί μπροστά, και το ακριβώς αντίθετο για τον Bagnaia, καθώς έχανε θέσεις από τη 2η στις ενδιάμεσες θέσεις, προφανώς με κάποιο πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, κάποιες φιλικές μάχες – εντός των ορίων – μεταξύ των Aprilia προσέθεσαν ένα άλλο ανακάτεμα, και μαζί με αυτό ήταν ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) που μπήκε στη 2η θέση στο κυνηγητό πίσω από τον Martin.

Εν τω μεταξύ, καθώς ο Bagnaia πήγαινε προς τα πίσω, ο Marc Marquez έφευγε προς τα εμπρός. Το νούμερο 93 οδήγησε άψογα από την αρχή και βρέθηκε στην 5η θέση σε λίγες στροφές. Μέσα σε λίγους γύρους, ήταν ο αναβάτης που βρισκόταν στο κυνηγητό πίσω από τη μονομαχία Martin-Bezzecchi μπροστά.

Ο Aleix Espargaro ήταν τότε ο επόμενος που αποχώρησε από αυτή τη μπροστινή μάχη, καθώς το ξεκίνημά του αποδείχθηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό, αφού είχε διπλό Long Lap Penalty για πρόωρη εκκίνηση jump start. Το δράμα στη συνέχεια ενισχύθηκε ξανά για τον Bagnaia, καθώς βγήκε έξω από την πίστα. Κάτι δεν πήγαινε καλά για το #1 καθώς στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο pitlane. Ο Πρωταθλητής ήταν εκτός του Sprint.

Αυτό άφησε τον Martin να οδηγεί μπροστά από τον Bezzecchi, ο οποίος ήταν μπροστά από τον Marquez, με τον Viñales να ακολουθεί. Πιο πίσω οι Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), Pedro Acosta (Red Bull KTM Tech3), Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) είχαν τη δική τους μάχη και ο Espargaro στη συνέχεια συμμετείχε και αυτός ανάμεσά τους.

Ξαφνικά, περισσότερο δράμα υπήρχε στις μπροστινές θέσεις. Οι κίτρινες σημαίες βγήκαν στη στροφή 9 καθώς ο Bezzecchi γλίστρησε και έχασε τη 2η θέση, αφήνοντας τον Marquez στο κυνηγητό πίσω από τον Martin. Η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν πλέον πάνω από δύο δευτερόλεπτα, ωστόσο, και το ρολόι μετρούσε αντίστροφα. Ο Sprint King ήταν καθ' οδόν για έναν άλλο εντυπωσιακό Σάββατο και ολοκλήρωσε τον Αγώνα με στυλ για να εκμεταλλευτεί ένα δύσκολο Sprint για τον Bagnaia.

Πίσω από την εντυπωσιακή απόδοση του Martin στο μπροστινό μέρος, ο Marquez κατέλαβε τη 2η θέση μετά από μια εκπληκτική επιστροφή από την 13η θέση στο grid, με τον Viñales να διατηρεί την 3η θέση στους τελευταίους γύρους, καθώς ο Bastianini δεν κατάφερε να τον φτάσει. Το «Θηρίο» έπρεπε να αρκεστεί στην 4η θέση.

Ο Espargaro ανέκαμψε από τις δύο φορές που έκανε τους μεγάλους γύρους της ποινής του και τερμάτισε 5ος, με τον Acosta να παίρνει μία σταθερή 6η θέση. Ο Di Giannantonio κράτησε τον Miler πίσω του για την 7η θέση, με τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing) να παίρνει τον τελευταίο βαθμό το Σάββατο… λίγο πιο μπροστά από τον τοπικό ήρωα Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™).

Άλλοι 27 γύροι περιμένουν το grid την Κυριακή, με τον Bagnaia τώρα να ψάχνει να αντεπιτεθεί, τον Martin να χρειάζεται να διατηρήσει αυτή τη διαφορά και τον Marquez να κοιτάζει προς τα εμπρός από την εκκίνηση στην 13η θέση για άλλη μια φορά. Μπορεί να τα καταφέρει για δεύτερη φορά;

Επόμενο άρθρο »

Παράσταση “MARQUEZCLASS” στον Αγώνα Sprint

« Προηγούμενο άρθρο

Το WorldWCR ξεκινά τη σεζόν με την πρώτη δοκιμή στην πίστα της Κρεμόνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA