• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Eπιστρέφοντας ο Rossi θα είναι και πάλι στην κορυφή;
Ο Valentino θα τα καταφέρει γιατί τέτοιες μορφές δεν κάμπτονται εύκολα!
Νέα 10/06/2010 - 16:53

Ο Valentino Rossi είναι ο άνθρωπος που άλλαξε κυριολεκτικά την εικόνα των MotoGP. Δεν είναι μόνο η ταχύτητά του αλλά και ο τρόπος που επικοινωνεί με το κοινό. Αυτός άλλωστε πιστεύουμε ότι είναι ο λόγος που τον θέλει τόσο πολύ η Ferrari και κατά δεύτερο λόγο για την ταχύτητά του.

 

Ο Ιταλός ‘φαινόμενο’ στη μοτοσυκλέτα, στο μπάκετ της Ferrari στη Formula 1! Πολύ καλό σενάριο με πολύ-πολύ κόσμο πίσω του, μιας και ο Valentino έχει προ πολλού ξεφύγει από τα όρια του χώρου της μοτοσυκλέτας. Σ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, με τους 9 παγκόσμιους τίτλους, δεν έχει λείψει ούτε σε έναν αγώνα από την σχάρα της εκκίνησης. Δεν είχε ποτέ έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό που να τον κρατήσει εκτός για έναν η περισσότερους αγώνες.

 

Εδώ λοιπόν μπαίνει το ερώτημα, του αν επιστρέφοντας ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών, θα έχει την ψυχολογία και τα κίνητρα να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια απόδοση και αυτό είναι το σπουδαιότερο ερώτημα, παρά το πότε ακριβώς θα επιστρέψει.

 

Ο Valentino θα τα καταφέρει, γιατί τέτοιες μορφές δεν κάμπτονται εύκολα. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν, κι ας δούμε τι έχει συμβεί με άλλους μεγάλους αναβάτες σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Πρώτος στον κατάλογο ο Αυστραλός Mick Doohan με 5 παγκόσμιους τίτλους στα 500cc, οδηγός της ομάδας της Rothmans Honda στην αρχή και της Repsol Honda στην συνέχεια.

Πολλοί τραυματισμοί με μεγαλύτερο αυτόν στην δεξιά κνήμη, (περίπου στο ίδιο σημείο με του ‘Γιατρού’), που ανάγκασε τον Dr Claudio Costa να του ενώσει τα δύο πόδια για να μεταφερθεί ιστός από το ένα στο άλλο και στη συνέχεια με μια δεύτερη επέμβαση να του χωρίσει ξανά! Στη συνέχεια η ομάδα του σχεδίασε ένα πίσω φρένο με μια μικρή μανέτα κάτω από αυτήν του συμπλέκτη, για να το χειρίζεται μέχρι να αποκτήσει κινητικότητα το πόδι του. Και να σκεφθεί κανείς ότι το λαμπρότερο κομμάτι της καριέρας του Αυστραλού ήλθε μετά από αυτόν τον τραυματισμό.

 

Αλλά και στο ακόμη πιο πρόσφατο παρελθόν έχουμε το παράδειγμα του Dani Pedrosa που είχε έναν άσχημο τραυματισμό στο γόνατο μετά από high siding στις χειμερινές δοκιμές του 2009, χειρουργήθηκε, έχασε τις δεύτερες χειμερινές δοκιμές, χρειάστηκε αρκετό χρόνο και αγώνες για να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση και σήμερα βρίσκεται αδιαμφισβήτητα μέσα στους κορυφαίους η τους “fantastic Four” αν θέλετε.

 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι και ο Valentino θα επιστρέψει δυνατός και ίσως θελήσει να διεκδικήσει τον διψήφιο σε αριθμό τίτλο του με καινούργια χρώματα. (Μήπως της Ducati; Στο ίδιο γκρούπ με τη Ferrari άλλωστε ανήκει κι αυτή).

 

Το είπε όμως και ο ίδιος στους οπαδούς του στο Mugello “ Δεν είμαι τόσο άσχημα, μου λείπετε και θα επιστρέψω γρήγορα”.

Επόμενο άρθρο »

Και πάλι στην πίστα ο Regis Laconi

« Προηγούμενο άρθρο

NCR M16: Μια special Desmosedici

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα