• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Africa Eco Race: Ο άνεμος συνδυάστηκε με τον Αγώνα
Αγώνες 13/01/2024 - 14:42

Μέχρι τώρα, ο AFRICA ECO RACE είχε απαλλαγεί από καιρικά προβλήματα. Δυστυχώς, το πρωί της Παρασκευής, για τη 10η Ειδική Διαδρομή, ένας βίαιος άνεμος σάρωσε το οροπέδιο Amodjar προκαλώντας αμμοθύελλα που εμπόδισε τα ελικόπτερα της οργάνωσης να απογειωθούν.

Χωρίς ελικόπτερα, ήταν αδύνατο να διασφαλιστεί η βέλτιστη ασφάλεια και να παρακολουθείται ο Αγώνας και έτσι πάρθηκε η απόφαση να σταλούν οι μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά σε συνοδεία στο βενζινάδικο από όπου δόθηκε η εκκίνηση. Ως αποτέλεσμα, η ειδική διαδρομή των 387 χιλιομέτρων συντομεύτηκε κατά 190 χιλιόμετρα, κόβοντας το τμήμα των αμμόλοφων που είχε προγραμματιστεί για την έναρξη της διαδρομής.

Στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, μετά τη χθεσινή ποινή 6 λεπτών για τον Alessandro BOTTURI, είναι δίκαιο να πούμε ότι η ομάδα της Yamaha δεν ήταν σε κέφια το πρωί της εκκίνησης. Πράγματι, θα ήταν δύσκολο να πάρουνε πίσω αυτά τα 6 λεπτά από τον Jacopo CERRUTI, τον αναβάτη της APRILIA, ο οποίος ήταν αγέρωχος από την έναρξη του Ράλι.

Παρόλα αυτά, ο Alessandro BOTTURI έδωσε τα πάντα με τη Yamaha 700 Tenere για να κερδίσει την Ειδική Διαδρομή με χρόνο 00:02:26 έναντι της APRILA 660 Tuareg του Jacopo CERUTTI, που τερμάτισε 2ος. Συνολικά, ο BOTTURI είναι τώρα μόλις 00:04:38 πίσω από τον CERRUTI.

Δεν είναι πολύς χρόνος, αλλά επίσης ούτε και λίγος, γιατί αύριο θα απομένουν μόλις 247 χλμ. Ειδικής Διαδρομής για τον BOTTURI για να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα. Αλλά, καθώς θα ξεκινήσει πρώτος, είναι σχεδόν αδύνατη αυτή η αποστολή. Ειδικά καθώς ο CERRUTI θα μπορεί να υπολογίζει στον συναθλητή του στην APRILIA Francesco MONTANARI, ο οποίος έκανε μια φανταστική επιστροφή για να τερματίσει τρίτος. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στους πρώτους αύριο.

Το τέλος του ράλι ήταν αρκετά επιτυχημένο και για τους νεαρούς αναβάτες, με τον Γάλλο Attilio FERT να παίρνει την 4η θέση με την KTM, μπροστά από τη HONDA του Ιταλού Marco Aurelio FONTANA και την KTM του Ελβετού αναβάτη Alexandre VAUDAN, ακόμα επικεφαλής του Rookie Rider By Acerbis Challenge.

Τώρα, με τα προβλήματα εφοδιασμού καυσίμου του Giovanni GRITTI σήμερα, είναι επίσης επικεφαλής των 450κ.εκ. συνολικά. Στην κατηγορία Motul Xtreme Rider, ο Patrice CARRILLON τερμάτισε ξανά μπροστά. Ο Γάλλος είναι πλέον 13ος στη γενική και πάνω από 2 ώρες μπροστά από τον Antoine DETOURBET, στην κατηγορία των μικρότερων μοτοσυκλετών.

Τα τελικά αποτελέσματα της 10ης Ειδικής Διαδρομής είναι στον παρακάτω πίνακα:

 

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia Tuareg είναι η βασίλισσα της Αφρικής

« Προηγούμενο άρθρο

Η πιο όμορφη Ειδική Διαδρομή του Africa Eco Ρace 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA