• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πιο όμορφη Ειδική Διαδρομή του Africa Eco Ρace 2024
Αγώνες 12/01/2024 - 12:33

Όλοι οι αγωνιζόμενοι ήταν ομόφωνοι όταν έφτασαν στη γραμμή τερματισμού που βρίσκεται στον διάδρομο του αεροδρομίου Chinguetti, λέγοντας ότι αυτή η 9η Ειδική Διαδρομή με τη μορφή ενός βρόχου γύρω από το Amodjar ήταν η πιο όμορφη μέχρι στιγμής σε αυτήν την 15η διοργάνωση του AFRICA ECO RACE. Αλλά ήταν επίσης και η πιο δύσκολη, με μια άφθονη έκταση 90 χιλιομέτρων από αμμόλοφους και, για άλλη μια φορά, ποικίλο έδαφος που ήταν σκληρό τόσο για τις μοτοσυκλέτες όσο και για αναβάτες. Όλα αυτά πάνω από 363 χιλιόμετρα και κάτω από τη λαμπερή ηλιοφάνεια. Ως αποτέλεσμα, τα κενά στον τερματισμό ήταν αρκετά μεγάλα και οι βαθμολογίες κλονίστηκαν αρκετές φορές, εκτός από την κορυφή του πίνακα.

Όπως συμβαίνει καθημερινά από την έναρξη της διοργάνωσης, τρεις προβολείς μοτοσυκλετών φάνηκαν στον ορίζοντα, κατευθυνόμενοι προς τους διοργανωτές και τους δημοσιογράφους. Και μαντέψτε, ήταν τα νούμερα 103, 111 και 113, δηλαδή οι Alessandro BOTTURI, Jacopo CERUTTI και Pol TARRES. Οι δύο YAMAHA 700 Tenere και ενδιάμεσα η APRILIA 660 Tuareg.

Προς το παρόν, αυτοί οι τρεις αναβάτες δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν μεταξύ τους πως πρέπει να παραμείνουν στην διαδρομή. Η νίκη θα έπρεπε να ήταν του BOTTURI μπροστά από τους CERRUTI και TARRES. Αλλά μία ποινή 6 λεπτών για υπερβολική ταχύτητα σε σημείο περάσματος εκτός της χρονομετρημένης διαδρομής, στέρησε τη νίκη από τον BOTTURI και τον υποβίβασε το απόγευμα σε χρόνο 00:07:04 πίσω από τον CERUTTI. Ήταν μια ανεπιθύμητη ποινή δύο ημέρες πριν από τον τερματισμό για τον μοναδικό οδηγό που δεν τιμωρήθηκε από την έναρξη του Αγώνα. Πίσω του ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Ιταλού Ολυμπιονίκη Marco Aurelio FONTANA, 4ος με τη HONDA για μόλις 18 λεπτά και συμμετέχοντας στο πρώτο του μεγάλο ράλι. Ήταν μπροστά από τον Marco MENICHINI, στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, με τη HUSQVARNA, και τον Giovanni GRITTI, ο οποίος φοβήθηκε όταν έπεσε με τη HONDA, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό!

Την ίδια τύχη είχε και ο Alexandre VAUDAN, επικεφαλής της πρόκλησης Rookie Rider By Acerbis και θύμα μιας σύγκρουσης που προκάλεσε ζημιά στην KTM. Ο Ελβετός αναβάτης έμεινε έκπληκτος στον τερματισμό, όπου κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση, λίγο πιο μπροστά από τον Γάλλο αναβάτη Atilio FERT, ο οποίος περίμενε τη δύσκολη διαδρομή για να λάμψει!

Όμως η παράσταση της ημέρας πήγε στον Juan Pedrero Garcia. Με τη HARLEY DAVIDSON 1250 PAN AMERICA ξεκίνησε στην 23η θέση. Μετά από μια πτώση στα 40 χιλιόμετρα, ο Ισπανικός γίγαντας έκανε μια δυνατή επίθεση, μεταξύ άλλων στους αμμόλοφους, για να διεκδικήσει την 9η ταχύτερη επίδοση της ημέρας. Ένα πραγματικό επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς ότι η πορεία ήταν κάθε άλλο παρά ιδανική για τη «μεγάλη» HARLEY.

Τέλος, λίγα λόγια για τον Kevin DURAND, ο οποίος επίσης κατάφερε να ανέβει στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά. Ο Γάλλος είχε ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη του στον τερματισμό, από τη χαρά του. Στην κατηγορία Motul Xtrem Rider, δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Γάλλο Patrice CARILLON, ο οποίος τερματίζοντας 13ος, ενίσχυσε τη θέση του στην προσωρινή γενική κατάταξη σε αυτή την κατηγορία μοτοσυκλετών χωρίς βοήθεια.

 

Τα τελικά αποτελέσματα της 9ης Ειδικής Διαδρομής φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Επόμενο άρθρο »

Africa Eco Race: Ο άνεμος συνδυάστηκε με τον Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Cerutti και Paulin αντιστέκονται στις δυσκολίες του Africa Eco Race

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA