• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα τεχνολογία από την EEVAM Technologies επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Νέα 21/12/2023 - 15:37

Το σύστημα Powermaster αντλεί ενέργεια από πολλές μπαταρίες ταυτόχρονα και βελτιώνει την αυτονομία και τη μακροζωία των μπαταριών.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αναδιαμορφώνουν γρήγορα την υποδομή της αυτοκίνησης σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων έχει αυξηθεί σημαντικά το 2023. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Η ανάπτυξη των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών με στόχο τις καλύτερες επιδόσεις, έχουν ως αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές νέες τεχνολογίες να μπαίνουν στην παραγωγή.

Μία από τις νεότερες καινοτομίες που αναδύθηκαν στον χώρο των μπαταριών των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, προέρχεται από την EEVAM Technologies, μία Ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση. Στην EICMA 2023, παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα λύση μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν πολλές μπαταρίες – δηλαδή ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα, σκούτερ και ποδήλατα. Με το όνομα Powermaster, το σύστημα έχει σχεδιαστεί ως λύση έτοιμη προς χρήση και υπόσχεται να βελτιστοποιήσει την απόδοση της μπαταρίας, όχι μόνο για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα ηλεκτρικά οχήματα που είναι εξοπλισμένα με πολλαπλή εγκατάσταση μπαταρίας, τροφοδοτούνται από μία μπαταρία κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Όταν η πρώτη μπαταρία έχει εξαντληθεί εντελώς, μόνο τότε ενεργοποιείται η δεύτερη μπαταρία και ούτω καθεξής. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας συνήθως αξιολογείται σε κύκλους, με ορισμένες μπαταρίες να υπόσχονται περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης. Αυτό που επιδιώκει να κάνει το σύστημα Powermaster της EEVAM είναι να μειώσει τον αριθμό των κύκλων (από γεμάτη μπαταρία σε εντελώς άδεια) αντλώντας ενέργεια ταυτόχρονα από πολλές μπαταρίες. Το Powermaster περιλαμβάνει επίσης προηγμένους αλγόριθμους που κατανέμουν με ακρίβεια την ενέργεια στις διάφορες μονάδες του οχήματος.

Σύμφωνα με την EEVAM Technologies, το Powermaster βελτιστοποιεί την απόδοση ολόκληρου του ηλεκτρικού συστήματος, όχι μόνο όσον αφορά το εύρος μιας φόρτισης, αλλά το πιο σημαντικό, όσον αφορά τη μακροζωία. Η υπόθεση πίσω από την αξίωση είναι απλή, αλλά οι αποδόσεις θα ποικίλλουν σε ένα πλήθος μεταβλητών. Ωστόσο, η λογική πίσω από αυτό είναι ότι εφόσον οι μπαταρίες υπόκεινται λιγότερο σε πλήρη αποφόρτιση, φθείρονται πιο αργά και διατηρούν υψηλότερο επίπεδο απόδοσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επί του παρόντος, το Powermaster της ΕΕΑΜ έχει ήδη βιομηχανική και οικονομική υποστήριξη. Στην πραγματικότητα, το Powermaster πρόκειται να είναι ο βασικός εξοπλισμός σε ορισμένες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και τετράτροχα σε νέα μοντέλα του 2024, όπως αυτά της Velca Motor. Η τεχνολογία όπως αυτή έχει τη δυνατότητα για ευρεία υιοθέτηση, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες αποδίδοντας συνολικά μεγαλύτερη ισχύ χωρίς να μειώνεται η διάρκεια ζωής τους.

Επόμενο άρθρο »

Οι προετοιμασίες της Red Bull GASGAS για το Rally Dakar

« Προηγούμενο άρθρο

Τρία εκατομμύρια θεατές είδαν το MotoGP από κοντά το 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα