• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lusail: Moto3 Αγώνας
Ο Masia παίρνει τη νίκη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Νέα 19/11/2023 - 18:43

Οι εντάσεις ήταν ήδη ανεβασμένες όταν οι αναβάτες της Moto3 στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για τον 19ο αγώνα της σεζόν του 2023, καθώς υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες ο τίτλος να κριθεί σήμερα. 


Ο Deniz Öncü ήταν αυτός που κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως είχε κάνει πρόωρη εκκίνηση με αποτέλεσμα να δεχτεί διπλή ποινή μεγάλου γύρου. Πίσω του βρίσκονταν οι Daniel Holgao, Ayumu Sasaki, David Alonso και Diogo Moreira. 


O Holgado πήρε την πρώτη θέση με τον Öncü να μπαίνει για να εκτίσει την ποινή του μεγάλου γύρου, ενώ λίγο πιο πίσω ο Jaume Masia είχε αρχίσει να ανεβαίνει θέσεις, ξεκινώντας από τη 10η - και είχε φτάσει τον Sasaki. H κίνηση που έκανε ο Ισπανός για να περάσει ήταν πολύ επιθετική, με τους δύο αναβάτεςνα ακουμπούν και να χάνουν και οι δύο θέσεις.


Σιγά σιγά ανέκαμψαν, όμως φτάνοντας πάλι στις θέσεις του βάθρου, ο Masia έκανε μια παρόμοια κίνηση - πάλι οι δύο αναβάτες χάσανε θέσεις - και ο Ισπανός δέχτηκε προειδοποίηση από τους αγωνοδίκες για αυτή του τη συμπεριφορά. 


Οι μάχες μπροστά συνεχόζονταν με τους Holgado, Alonso, Muñoz και Masia να αλλάζουν συνεχώς θέσεις, ενώ από κοντά ακολουθούσε και ο Sasaki. O Öncü εν τω μεταξύ, παρά τη διπλή ποινή μεγάλου γύρου που τον είχε στείλει στην 20η θέση, είχε καταφέρει να ανακάμψει και να βρίσκεται στη μάχη για το βάθρο!


Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Sasaki είχε μόλις κερδίσει τις μάχες που έδινε πιο πίσω, μεταξύ άλλων με τον ομόσταυλο του Masia, Adrian Fernandez, και προσπαθούσε και πάλι να φτάσει τους πρωτοπόρους. Ο Ιάπωνας έπρεπε να ανέβει στο βάθρο οπωσδήποτε, καθώς ο Masia βρισκόταν στην κορυφή. Ο Sasaki πραγματικά δοκίμασε τα πάντα, όμως μια ταλάντωση στη μέση του γύρου τερμάτισε οποιαδήποτε ελπίδα του. 


Μπροστά ο Masia δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αναβάτες που τον ακολουθούσαν και πήρε τη νίκη - και μαζί με αυτήν το Πρωτάθλημα της Moto3 για το 2032. Ο David Alonso έφτασε όσο πιο κοντά γινόταν, όμως περιορίστηκε στη 2η θέση, με τον Deniz Öncü να καταφέρνει τελικά να πάρει ένα ηρωϊκό βάθρο. 


Ο Ricardo Rossi πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Vicente Perez, που κράτησε τον Sasaki πίσω του στο τέλος. 


Έβδομος ήταν ο Matteo Bertelle, με τους Kaito Toba, Daniel Holgado και Collin Veijer να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 
 

Επόμενο άρθρο »

Lusail: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Lusail: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA