• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
#PECCOvsMARTIN: «Θα πάρω το ρίσκο και ότι συμβεί»
O Martin αποφασισμένος, πιο ήρεμος ο Bagnaia
Νέα 16/11/2023 - 11:06

Οι δύο υποψήφιοι συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη πριν ξεκινήσουν για μια καταπληκτική φωτογράφιση στη Ντόχα

Όλα καταλήγουν σε αυτό: δύο διεκδικητές με διαφορά 14 βαθμούς και το πολύ 74 να είναι ακόμα διαθέσιμοι και δύο ακόμη Σαββατοκύριακα Αγώνων για αυτή τη σεζόν του πιο συναρπαστικού αθλήματος στον κόσμο. Την Πέμπτη στο Grand Prix της Qatar Airways του Κατάρ, η συνέντευξη Τύπου είχε μια προβλέψιμη λίστα καλεσμένων με τον καλύτερο τρόπο, καλωσορίζοντας τους διεκδικητές του Tίτλου Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και Jorge Martin (Prima Pramac Racing) πριν από την πρώτη πιθανή επικράτηση για τον Pecco.

Στη συνέχεια και οι δύο κατευθύνθηκαν προς την πόλη για μια εντυπωσιακή ευκαιρία φωτογραφίας με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό του ορίζοντα της πόλης.

Εδώ είναι μερικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από την Ντόχα!

Όταν είδατε το επεισόδιο MotoGP™ Stories, (με τους δύο μονομάχους να είναι στην ίδια ομάδα στην Moto 3), τι σκεφτήκατε;

FRANCESCO BAGNAIA:

«Πρώτα από όλα, είναι περίεργο να λέμε ότι αυτό ήταν μόλις πριν από επτά χρόνια. Φαίνεται ότι ήταν πολύ περισσότερα. Αλλά ναι, όταν ο Jorge έφτασε στην ομάδα Mahindra τον είχα ήδη παραακολουθήσει στο Rookies Cup πριν από ένα χρόνο και έκανε απίστευτα πράγματα, οπότε περίμενα να έχω έναν πολύ δυνατό συναθλητή. Στο πρώτο τεστ στο βρεγμένο, ήταν ήδη πιο γρήγορος από εμένα. Άρα ναι, ήταν πολύ, πολύ ανταγωνιστικός από την αρχή. Χρειαζόταν χρόνο να προσαρμοστεί σε όλα γιατί μερικοί αναβάτες υποθέτουν ότι είναι ανταγωνιστικοί και άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παλεύουμε για τον Τίτλο είναι υπέροχο και νομίζω ότι ο Jorge, ο Aspar και ο Gino μπορούν να είναι περήφανοι».

Πώς νιώθετε για τις πιθανότητές σας να κατακτήσετε το Πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Δεν σκέφτομαι αυτό το Σαββατοκύριακο ως σημείο Αγώνα για τον Τίτλο, ειλικρινά πρέπει να κερδίσω 23 βαθμούς περισσότερους από τον Jorge νομίζω, και είναι πάρα πολλοί σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Ο Jorge κάνει πολύ καλή δουλειά και θα είναι πιο σημαντικό να σκέφτομαι κάθε δοκιμή, να δουλέψουμε όπως κάναμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Sepang και να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η άσφαλτος έχει στρωθεί ξανά και θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τα ελαστικά. Νομίζω ότι θα είναι απαιτητικό για τα ελαστικά επειδή είναι καινούργια. Ας δούμε. Είναι μια πίστα που μου αρέσει. Ήμασταν πάντα ανταγωνιστικοί εδώ, εκτός από πέρυσι που ήταν στο λάθος μέρος της σεζόν. Αλλά το ρεκόρ γύρου εξακολουθεί να είναι δικό μου και νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μας ταιριάζει πολύ σε αυτήν την πίστα».

Ο στόχος είναι να κερδίσεις τον Martin αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Ναι, ίσως αυτό θα ήταν καλύτερο γιατί 14 βαθμοί για να οδηγείς το πρωτάθλημα δεν είναι τίποτα, 37 βαθμοί το Σαββατοκύριακο είναι πολλοί, οπότε μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις πολλούς βαθμούς σε ένα Σαββατοκύριακο. Θα είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι και να δουλέψουμε καλά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το μέγιστο γιατί το περασμένο Σαββατοκύριακο κέρδισε 3 βαθμούς το Σάββατο και μετά έχασε 4 την Κυριακή, οπότε είναι πολύ ισορροπημένη η κατάσταση και νομίζω ότι θα είναι ανταγωνιστικός».

Τι γίνεται με τον Bastianini;

«Δεν ξέρω. Ήμουν αρκετά ξεκάθαρος με την ομάδα και πάντα θα λέω ότι αν έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και είναι σε μια κατάσταση που πρέπει να πιέσει, τότε μπορεί να το κάνει. Ας δούμε, αλλά σίγουρα θα είναι εντάξει να δουλέψουμε μαζί κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των Αγώνων, ίσως. Προτιμώ πάντα να είμαι μόνος, αλλά ίσως είναι καιρός να συνεργαστούμε».

Αντίδραση στην σύγκρουση του 2022...

«Ήμασταν εκεί πίσω, πιέζαμε για επτά βαθμούς και ήμουν στο όριο. Πάλευα μαζί του και μετά τίποτα… Έχασα το μπροστινό. Ήταν χειρότερο για αυτόν γιατί τραυματίστηκε, οπότε ήταν πολύ τρομακτικό και για αυτό δεν ήταν το ιδανικό ξεκίνημα της σεζόν. Ήμασταν με αρκετά προβλήματα σε εκείνο το σημείο».

Η άσφαλτος της νέας πίστας;

«Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για όλους. Νέα άσφαλτος σημαίνει περισσότερη πρόσφυση. Φτάνουμε πάντα εδώ τον Μάρτιο όταν κάνει κρύο στην αρχή, οπότε για μένα θα είναι καλύτερα, αλλά πρέπει να δούμε για τα ελαστικά γιατί θα αγωνιστούμε σε διαφορετικές συνθήκες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και θα έχει πολύ περισσότερη ζέστη. Θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για τα ελαστικά, σίγουρα».

Είστε ακόμα χαρούμενοι που μοιράζεστε δεδομένα όταν αγωνίζεστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Πάντα ήταν έτσι. Μπορεί να δει τα δεδομένα μου όταν είμαι πιο γρήγορος και μπορώ να δω τα δεδομένα του όταν είναι πιο γρήγορος. Άρα για μένα είναι το ίδιο. Το καλό είναι ότι οδηγούμε με δύο διαφορετικούς τρόπους, οπότε είναι επίσης δύσκολο να τα συγκρίνω μερικές φορές».

Περιμένεις να είναι μια σκληρή μάχη εδώ;

«Ας δούμε. Δεν ξέρω γιατί η νέα άσφαλτος μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομένα όπως και στο παρελθόν επίσης πέρυσι και πρέπει να ελέγχουμε πολύ τα ελαστικά. Βλέπαμε τους πιο γρήγορους γύρους στους τελευταίους γύρους πέρυσι, οπότε θα είναι δύσκολο σίγουρα αλλά και ενδιαφέρον. Θα ήταν ωραίο να είχαμε μια μάχη όπως στο παρελθόν. Θα ήμουν ευτυχής να είμαι όπως ο Andrea Dovizioso»!

Όταν είδατε το επεισόδιο MotoGP™ Stories:

JORGE MARTIN:

«Το παρακολούθησα αυτή την εβδομάδα, το απόλαυσα πολύ. Διασκέδασα πολύ βλέποντάς το, γελούσα μόνος μου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Με βοήθησε να κάνω ένα διάλειμμα. Όταν είδα το βίντεο, ένιωσα πολλά συναισθήματα και θυμήθηκα πολλές καλές στιγμές με τον Pecco. Σίγουρα, εκείνη τη στιγμή δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήμασταν εδώ μαζί και θα παλεύαμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ με τον Pecco, αλλά πάμε τώρα να το κερδίσουμε».

Είναι πλέον απαραίτητο να μειωθεί η διαφορά;

«Ναι σίγουρα, δεν ξέρω τα μαθηματικά, απλά ξέρω ότι πρέπει να ανακτήσω βαθμούς. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είμαι ήδη δεύτερος στο Πρωτάθλημα, ακόμα κι αν δεν οδηγήσω στους επόμενους δύο Αγώνες, οπότε απλά πρέπει να επικεντρωθούμε και να ανακτήσουμε βαθμούς».

Έξω στην έρημο είσαστε με τον νικητή του Ράλι Ντακάρ Nasser Al-Attiyah. Καλός τρόπος για να χαλαρώσετε;

«Χθες ήταν μια καταπληκτική μέρα. Χάρη στον Nasser, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Στην Μαλαισία ένιωσα ότι οδηγούσα λίγο πολύ μπλοκαρισμένος την Κυριακή. Ένιωθα σαν να τρακάρω σε κάθε στροφή και αυτό δεν με βοήθησε να πάω γρήγορα. Τώρα είναι όπως σας είπα πριν, είμαι ήδη δεύτερος, απλά μπορώ να το αλλάξω και να είμαι πρώτος, οπότε θα πάρω τα ρίσκα και ίσως να είναι σαν τα τυχερά παιχνίδια για να το κάνω».

Ο Bastianini που δεν πήρε πολύ ρίσκο εναντίον του Pecco στο Sprint στη Sepang, για παράδειγμα... έχει περισσότερους φίλους εκεί έξω;

«Δεν με ενδιαφέρουν οι φίλοι, νοιάζομαι μόνο για τον εαυτό μου. Αισθάνομαι ότι αν μπορώ να κάνω το 100%, μπορώ να τους νικήσω όλους, ώστε να είμαι συγκεντρωμένος στο Σαββατοκύριακο και στον εαυτό μου και αν κάποιος τον βοηθήσει ή όχι, μπορεί να το κάνει, οπότε δεν με νοιάζει πραγματικά».

Στη νέα άσφαλτο στο Κατάρ;

«Δεν έχω ρίξει κάποια ματιά ακόμα, αλλά όπως είπε ο Pecco θα υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση με τη νέα άσφαλτο. Τα ελαστικά θα είναι το κλειδί. Έχουμε πολλές πληροφορίες από το παρελθόν, αλλά ίσως είναι άχρηστες. Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να προσπαθήσουμε να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι για να κατανοήσουμε την κατάσταση».

Η πολιτική κοινής χρήσης δεδομένων Ducati συνεχίζεται ή υπάρχουν περισσότερα μυστικά;

«Για μένα είναι το ίδιο, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Ξέρει το στήσιμο το δικό μου ακριβώς επειδή δεν το αλλάζω σχεδόν ποτέ! Νομίζω ότι είναι έτσι. Η μάχη για ένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη όταν ξέρεις ότι ο αντίπαλος σου κοιτάζει τα δεδομένα σου, αλλά κοιτάζω και τα δικά του».

Οι προηγούμενες μάχες στο Κατάρ ήταν θεαματικές, περιμένετε μια σκληρή μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Θα είναι πολύ κοντινή μάχη για μένα. Είναι δύσκολο να το καταλάβω τώρα, αλλά θα είναι μια σκληρή μάχη μεταξύ όλων των γρήγορων αναβατών. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακτήσω βαθμούς αλλά και μια μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε πολλούς. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο επιλέγουν την ομάδα Pecco ή την ομάδα Martin. Ποιος θα ήταν ο διάσημος που θέλουν οι θαυμαστές;

«Δύσκολο να το πω, ο Valentino ήταν το είδωλό μου, οπότε ίσως αυτός, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο! Ας πούμε ο Jason Statham»!

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Νυχτερινό MotoGP στο Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Οι 27 πτώσεις μου:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα