• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι 27 πτώσεις μου:
«Έπρεπε να σπάσω κάποιο ρεκόρ φέτος»
Νέα 16/11/2023 - 17:55

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε ειρωνικά το γεγονός ότι, στη Sepang, ισοφάρισε τον αριθμό των πτώσεων του σε μία μόνο σεζόν. Ένας αριθμός που φτάνει τις 50 αν ληφθούν υπόψη και οι δύο αναβάτες της Honda.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Marc Marquez ήταν πάντα ένας αναβάτης που ωθεί τον εαυτό του στα άκρα, σε βαθμό που έπεσε πάνω από 100 φορές στην καριέρα του, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, εκτός από το ατυχές ατύχημα του στη Χερέθ το 2020. Αυτό ξεκίνησε τη δοκιμασία του αλλά και της Honda, η οποία κατέληξε στην απόφαση που θα τους κάνει να ακολουθήσουν τους δικούς τους ξεχωριστούς δρόμους μετά το φινάλε της σεζόν στη Βαλένθια.

Αν και οι πτώσεις ήταν πάντα σταθερές στην καριέρα του Marquez, έχουν γίνει συνήθεια στο γκαράζ της Repsol Honda φέτος. Συνέβησαν τόσο συχνά που ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υιοθέτησε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στο τέλος της αγωνιστικής εβδομάδας, ξεκινώντας από το Silverstone, προκειμένου να αποτρέψει να θέσει την ασφάλειά του σε κίνδυνο.

Αλλά οι καλές προθέσεις του Marc δεν τον εμπόδισαν να πετύχει το ρεκόρ πτώσεων του σε μία μόνο σεζόν, στον τελευταίο Γύρο στη Sepang. Με την πτώση του κατά τη διάρκεια του Q1 και στη συνέχεια ξανά στον Αγώνα Spint στη Μαλαισία, έφτασε συνολικά τις 27 πτώσεις το 2023, στις οποίες προστίθενται οι 23 που συγκέντρωσε ο συναθλητής του Joan Mir, για συνολικά 50 πτώσεις για τους επίσημους αναβάτες της ομάδας HRC.

Αυτή είναι μια αρκετά ανησυχητική κατάσταση, αλλά μια κατάσταση που ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς Marquez αντιμετώπισε φιλοσοφικά, όπως ανέφερε ο Ισπανός δημοσιογράφος της AS. «Έπρεπε να κάνω κάποιο νέο ρεκόρ» είπε ειρωνικά ο Marc αφού ισοφάρισε το ρεκόρ του. Με δύο Γύρους ακόμη στο ημερολόγιο, ο Marc οδεύει προς ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, αλλά, στη Sepang, προτίμησε να δει την κατάσταση από άλλη οπτική γωνία, τονίζοντας ότι οι πτώσεις «σημαίνουν ότι προσπαθούμε».

Παρά τον επικείμενο χωρισμό τους, ο πρωταθλητής από την Cervera θέλει να τηρήσει τη δέσμευσή του με τη Honda: «Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, που είναι η συλλογή δεδομένων», δήλωσε ο 30χρονος αναβάτης. Την επόμενη σεζόν, θα αφοσιωθεί στο νέο του κεφάλαιο, δηλαδή στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας της ομάδας Gresini Desmosedici GP.

Επόμενο άρθρο »

#PECCOvsMARTIN: «Θα πάρω το ρίσκο και ότι συμβεί»

« Προηγούμενο άρθρο

Κερδίζουν! Περιορίστε την Ducati, λένε οι αντίπαλοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA