• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello live: Άνετη νίκη Pedrosa
Φανερή η απουσία του Rossi
Νέα 06/06/2010 - 17:23

 

Aποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Αρχικά οι οπαδοί του Valentino ξεσήκωσαν τις πλαγιές του Mugello με τη ρυθμική επανάληψη του «Vale, Vale…». Μετά τα μεγάφωνα της πίστας τους κάλεσαν να κάνουν ησυχία και η σύνδεση με το τηλέφωνο του Rossi ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. «Γειά σας είμαι ο Valentino, δεν είμαι και τόσο άσχημα», είπε ο «γιατρός» από το κρεβάτι του νοσοκομείου της Φλωρεντίας και κατέληξε: «Μου λείπετε πολύ, θα γυρίσω γρήγορα». Όλη η πίστα δάκρυσε, ήταν πραγματικά μια συγκινητική στιγμή.

Έστω με αυτόν τον τρόπο ο Vale ήταν στο Mugello, την πίστα που του αρέσει και στην οποία έχει κερδίσει για 7 συνεχόμενα χρόνια από το 2002 έως το 2008.

Ο ομόσταυλός του Jorge Lorenzo που φόρεσε πάνω στο βάθρο των νικητών το μπλουζάκι του Rossi αφιέρωσε τη 2η θέση του στον μεγάλο απόντα και οι φίλοι του MotoGP που πάντα γεμίζουν την ευθεία της πίστας μετά τον αγώνα, τον χειροκρότησαν θερμά.

 

Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί σε τίποτε από τη μεγάλη νίκη του Dani Pedrosa, που οδήγησε τέλεια, χωρίς το παραμικρό λάθος και θεωρούμε θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσει τον αγώνα με τέτοιο ρυθμό που είχε, ακόμη κι αν ο Rossi αγωνιζόταν. H Honda και το HRC πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αφού φαίνεται ότι τελικά βρίσκονται σε καλό δρόμο, σε σχέση με τη ρύθμιση της RC212V. «Είμαι χαρούμενος και ευχαριστώ την ομάδα μου για τη δουλειά που κάνει, γιατί στην αρχή της χρονιάς ακόμη και στην ευθεία η μοτοσυκλέτα μας δεν πήγαινε ευθεία! Τώρα εδώ και μερικές εβδομάδες είμαστε πολύ καλύτερα», είπε ο Pedrosa. Επίσης χαρούμενος και συγκινημένος ήταν ο Andrea Dovizioso: «Έκλαψα στο βάθρο, είναι απίστευτο ένα βάθρο στο Mugello» και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να βρει με την ομάδα τι λείπει για να γίνει το επόμενο βήμα και να μπορεί να μάχεται για τη νίκη.

 

Πίσω από τους τρεις πρώτους έγινε κυριολεκτικά σφαγή ανάμεσα στους Stoner, Melandri, De Puniet για την 4η θέση, ενώ ο Spies τους ακολουθούσε κοντά στην 7η θέση. Ο Aleix Espargaro πήρε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην 8η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Simoncelli, Capirossi.

Επόμενο άρθρο »

Μοτο2: Ισοπέδωσε τους πάντες ο Iannone

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello live: O Pedrosa βάζει βάσεις για νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα