• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello live: O Pedrosa βάζει βάσεις για νίκη
Πολύ δυνατός στο πρωινό ζέσταμα
Νέα 06/06/2010 - 12:31

 

Aποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Μπορεί ο Stoner να πήγε πολύ καλά στο Ζέσταμα, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα χρησιμοποιήσει τη μεσαία γόμα για το πίσω λάστιχο το μεσημέρι που η θερμοκρασία αναμένεται να είναι υψηλή. Τώρα είχαμε 23ο Κελσίου στον αέρα και 30ο στην άσφαλτο, ενώ το μεσημέρι αναμένονται 30ο στον αέρα και 50ο στην άσφαλτο. Έτσι αν ο Αυστραλός επιλέξει την μαλακότερη από τις δύο επιλογές της Bridgestone, θα κάνει καλούς πρώτους γύρους, αλλά θα έχει λιγότερη σταθερότητα στις γρήγορες στροφές και μειωμένη απόδοση στο τέλος του αγώνα.

 

Άρα το μεγάλο φαβορί είναι ο Dani Pedrosa με την Honda που εκτός από το γεγονός του πολύ καλού πρωινού χρόνου, έχει ανεβασμένη ψυχολογία και έχει δώσει φτερά και σε όλη την ομάδα.

O Stoner παραμένει ερωτηματικό
O Stoner παραμένει ερωτηματικό

Ο άλλος κορυφαίος Ισπανός, ο Jorge Lorenzo με την Yamaha, ναι μεν δεν θα παραδοθεί τόσο εύκολα, αλλά όπως συζητήσαμε με την ομάδα του από δω και πέρα θα κάνει «έξυπνους» αγώνες, όπως χαρακτηριστικά είπαν. Τι πιο έξυπνο λοιπόν από το να μείνει πίσω από τον Pedrosa, αν δει ότι πρέπει να ρισκάρει για να περάσει – στην πολύ πιθανή περίπτωση που ο Dani θα στρίψει πρώτος μετά την εκκίνηση.

 

Πίσω από το Ισπανικό δίδυμο μάλλον θα έχουμε εσωτερική μάχη των δύο Ducati με τον Hayden να έχει το πλεονέκτημα του καλύτερου στησίματος με τα σκληρότερα λάστιχα. Κάπου εκεί θα είναι και οι Edwards, Spies και De Puniet, ενώ μπορεί να ακολουθήσει κοντά και ο Capirossi με ισχυρό κίνητρο το ότι του αρέσει η πίστα.

Ο Makamoto του HRC και ο Υamada της Bridgestone, χαρούμενοι με την επίδοση του Pedrosa
Ο Makamoto του HRC και ο Υamada της Bridgestone, χαρούμενοι με την επίδοση του Pedrosa

 

Στο πρωινό ζέσταμα σημειώθηκε η μεγαλύτερη τελική του τριημέρου, με 345.7 χλμ/ώρα, από την Ducati του Barbera, που πλησιάζει το περσινό ρεκόρ των 349.288 χλμ/ώρα της Honda του Dani Pedrosa. .

Επόμενο άρθρο »

Mugello live: Άνετη νίκη Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pedrosa βλέπει μόνο τη νίκη στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα