• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η PETRONAS στην Moto2™ και Moto3™ με νέα βιώσιμα καύσιμα από το 2024
Νέα 10/11/2023 - 04:25

Ο επίσημος προμηθευτής για τις μεσαίες και μικρές κατηγορίες ανακοινώνει νέα βιώσιμα καύσιμα στο Grand Prix PETRONAS της Μαλαισίας

Η PETRONAS και η Dorna Sports ανακοίνωσαν τη χρήση ενός νέου βιώσιμου καυσίμου για τη Moto2™ και Moto3™, από την επόμενη σεζόν. Ως επίσημος προμηθευτής καυσίμων για τις μεσαίες και μικρές κατηγορίες, η PETRONAS έχει δεσμευτεί να προσφέρει ένα βελτιστοποιημένο καύσιμο, συμμετέχοντας στο MotoGP™ στον αγώνα για ένα μέλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Το 2024, οι κατηγορίες Moto2™ και Moto3™ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από το καύσιμο PETRONAS Primax Pro-Race M2 με σύνθεση τουλάχιστον 40% μη ορυκτών βιοκαυσίμων, πληρώντας τις απαιτήσεις των κανονισμών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Grand Prix FIM 2024.

Αυτή η εξέλιξη της συνεργασίας επιτρέπει στην PETRONAS να υποστηρίξει τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων και διοργανωτή του MotoGP™ στην επίτευξη του στόχου του να τροφοδοτήσει όλες τις κατηγορίες Grand Prix με 100% βιώσιμα καύσιμα έως το 2027, ξεκινώντας μια νέα παγκόσμια εποχή καυσίμων μηδενικού άνθρακα.

Datin Anita Azrina Abdul Aziz, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Στρατηγικών Σχέσεων και Επικοινωνιών Ομίλου PETRONAS:

«Είμαι υπερήφανη που βλέπω τη συνεργασία με την Dorna Sports να συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς εργαζόμαστε μαζί για ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα για το άθλημα. Για την PETRONAS, η ανάπτυξη των βιώσιμων καυσίμων είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα νέων ευκαιριών, καθώς προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας ενόψει αυτής της ενεργειακής μετάβασης».

«Αυτό το βασικό ορόσημο υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση τόσο της PETRONAS όσο και της Dorna Sports να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι προς ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα και μαζί με τους συνεργάτες μας, θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τα όρια με τις Λύσεις Fluid Technology™».

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports:

«Το 2024 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τους αγώνες Grand Prix μοτοσικλετών καθώς κάνουμε το πρώτο βήμα προς μια νέα παγκόσμια εποχή καυσίμων μηδενικού άνθρακα. Συνεργαζόμαστε με έναν παγκόσμιο κορυφαίο συνεργάτη όπως η PETRONAS για να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα στην Moto2™ και Moto3™ κάτι που είναι φανταστικό για εμάς, διασφαλίζοντας ότι και οι δύο κατηγορίες θα συνεχίσουν να έχουν απίστευτη απόδοση ταυτόχρονα με τη χρήση τουλάχιστον 40% μη ορυκτών καυσίμων, χρησιμοποιώντας το paddock ως πεδίο δοκιμών πριν αυτές οι τεχνολογίες φτάσουν σε πραγματικούς πελάτες. Αυτό είναι και το ήθος μας – Το MotoGP είναι η κορυφή των δύο τροχών και το άθλημά μας, οδηγεί την καινοτομία στην κορυφή. Σε συνεργασία με την PETRONAS, είμαστε σίγουροι ότι οι Moto2™ και Moto3™ θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς αυτό από το 2024 και μετά».

Κατά τη φάση ανάπτυξης, το καύσιμο PETRONAS Primax Pro-Race M2 υποβλήθηκε σε αυστηρές δοκιμές απόδοσης κινητήρα με βασικούς κατασκευαστές και επιλεγμένες ομάδες των κατηγοριών Moto2™, Moto3™ και World Superbike.

Η Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS)

Η PETRONAS είναι ένας δυναμικός παγκόσμιος ενεργειακός όμιλος με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Ο Όμιλος παράγει και παρέχει ενέργεια και λύσεις που τροφοδοτούν την πρόοδο της κοινωνίας με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Η PETRONAS αναζητά ενεργειακό δυναμικό σε όλο τον κόσμο, βελτιστοποιώντας την αξία μέσω του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού της μοντέλου. Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου της περιλαμβάνει καθαρότερους συμβατικούς και ανανεώσιμους πόρους και μια έτοιμη σειρά προηγμένων προϊόντων και προσαρμοστικών λύσεων.

Η βιωσιμότητα είναι ο πυρήνας με τον οποίο δραστηριοποιείτε ο Όμιλος, καθώς αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ενέργεια για να ανυψώσει και να εμπλουτίσει τις ζωές μας. Οι άνθρωποι είναι η δύναμη και οι εταίροι της για την ανάπτυξη, οδηγώντας το πάθος για καινοτομία στην πρόοδο προς το μέλλον της ενεργειακής βιωσιμότητας.

Το MotoGP™ και η Dorna Sports

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix FIM, MotoGP™, είναι το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο. 22 από τους ταχύτερους αναβάτες διαγωνίζονται με ειδικά κατασκευασμένες πρωτότυπες μοτοσυκλέτες σε μερικές από τις μεγαλύτερες πίστες αγώνων του κόσμου, δημιουργώντας ένα από τα πιο συναρπαστικά σόου στη Γη. Από τότε που εγκαινιάστηκε το 1949, το άθλημα έχει αυξηθεί και περιλαμβάνει 20+ Grand Prix σε πέντε ηπείρους, με την τηλεοπτική μετάδοση να φτάνει σε εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Η Dorna Sports έγινε ο μοναδικός κάτοχος εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MotoGP™ το 1991. Με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας, με εγκαταστάσεις στη Βαρκελώνη και θυγατρική στη Ρώμη, ο Όμιλος Dorna κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση αθλημάτων, το μάρκετινγκ και τα μέσα ενημέρωσης και έχει πετύχει συνεχή ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια. Επεκτείνεται πέρα από την αποκλειστικότητα του MotoGP™ και σε άλλα κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο.

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Moto3 Τρίτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda αρνείται τις συζητήσεις με τον Aldeguer

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA