• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Είναι απόλαυση να έχω αυτή την πίεση»:
Ένα κομβικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει στη Sepang
Νέα 09/11/2023 - 21:07

Η συνέντευξη της Πέμπτης με τους Bagnaia, Martin, Bezzecchi και Binder καθώς ξεκινά η τελευταία τριπλή σειρά Αγώνων του MotoGP.

Τρία Σαββατοκύριακα, 111 βαθμοί και όλα ξεκινούν εδώ στη Sepang για το PETRONAS Grand Prix της Μαλαισίας. Πριν οι μοτοσυκλέτες βγουν στην πίστα, ήρθε η ώρα να ακούσουμε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), τον πλησιέστερο αντίπαλό του Jorge Martin (Prima Pramac Racing), τον τελευταίο αναβάτη στη διεκδίκηση Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) και τον Brad Binder ( Red Bull KTM Factory Racing) μετά και από την ολοκλήρωση ενός εντυπωσιακού GP της Ταϊλάνδης.

Εδώ είναι μερικά αποσπάσματα και σημεία συζήτησης από την Πέμπτη!

FRANCESCO BAGNAIA:

«Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου GP. Πάντα μου αρέσει να είμαι εδώ. Έχω καλές αναμνήσεις από όλες τις κατηγορίες και είμαι πάντα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει λοιπόν να έχουμε λίγο τύχη με την πρόγνωση του καιρού. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Κάποια σημεία της πίστας έχουν στρωθεί ξανά με καινούργια άσφαλτο, οπότε πιστεύω ότι θα είναι υπέροχη».

Μπορείτε να λύσετε προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Νομίζω ότι ναι, σίγουρα σε αυτή την πίστα θα είναι διαφορετικά γιατί πιστεύω ότι το αγωνιστικό ελαστικό θα είναι της μεσαίας γόμας και αυτό θα είναι το αντίστοιχο μαλακό για εδώ, οπότε ίσως ναι, την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ ήταν η δοκιμή τον Φεβρουάριο και όλα πήγαν τέλεια. Ας δούμε λοιπόν. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον γιατί το επίπεδο σε αυτήν την πίστα είναι πάντα πολύ υψηλό, όχι μόνο για εμάς, οπότε θα ήταν ωραίο να έχουμε μια μεγάλη μάχη, αλλά ελπίζω να ξεκινήσω όσο πιο μπροστά για να μην έχουμε τέτοιου είδους μάχη» (αναφορά στον Marc και τον Aleix που εμφανίζονται στην οθόνη).

Νιώθετε πίεση;

«Πιστεύω ότι είναι ευχαρίστηση να υπάρχει αυτού του είδους η πίεση. Παλεύουμε για τον τίτλο και χωρίς πίεση σημαίνει ότι δεν σε νοιάζει πολύ αυτό που κάνεις. Επομένως, νομίζω ότι η πίεση είναι φυσιολογική. Είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο από την άποψή μου, οπότε πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για να βελτιωθούμε από την πλευρά μας και να νιώσουμε την δίψα για να γίνουμε ξανά πρωταθλητές».

Θα ωφελήσει φέτος η περσινή εμπειρία;

«Δεν ξέρω, ειλικρινά. Θυμάμαι πέρυσι υπήρχε μεγάλη πίεση εδώ και κέρδισα τον Αγώνα. Κάθε άτομο και κάθε αναβάτης έχει διαφορετικό συναίσθημα με την πίεση. Στην περίπτωσή μου μπορεί να με επηρεάσει, αλλά είναι πάντα ένα κίνητρο. Δεν ξέρω για τον Jorge, αλλά σίγουρα η εμπειρία της περσινής χρονιάς μπορεί να με βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά φέτος είναι τελείως διαφορετικά σε σύγκριση με την περσινή χρονιά».

JORGE MARTIN:

«Μετά τον τελευταίο Αγώνα ήμουν πολύ χαρούμενος. Νομίζω ότι έκανα ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο και η τέταρτη διπλή νίκη της χρονιάς ήταν υπέροχη. Αποφάσισα να μείνω εδώ γιατί συνήθως κουράζομαι με το (jet lag) οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή επιλογή να μείνω εδώ και να συνηθίσω στις συνθήκες και να προπονηθώ στη ζέστη. Είμαι χαρούμενος, νομίζω ότι σε αυτό το ρεπό είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ τα πάντα, προτιμώ να αγωνιστώ αμέσως γιατί είχα την επιστροφή στη Μαλαισία και ανυπομονώ για τον Αγώνα!».

Τι γίνεται με αυτή τη χειρονομία στο βάθρο στην Ταϊλάνδη;

«Δεν ήταν επίτηδες, δεν ξέρω γιατί το έκανα. Ήταν περισσότερο για την κερκίδα. Τέλος πάντων, δεν ήταν κακό, είναι μερικές πικάντικες στιγμές, δεν ήθελα να κάνω κάτι αστείο ή κάτι τέτοιο. έτσι, απλά ήρθε φυσικά. Απλώς έχεις αυτή την παρόρμηση που συμβαίνει μερικές φορές, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος για τη στιγμή και πήγα στο βάθρο και κανείς δεν φώναζε, οπότε περίμενα να κάνουν κάτι και ήθελα να πω ελάτε παιδιά! Μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα και πραγματικά άτυχες καταστάσεις, επιτέλους κάναμε εξαιρετική δουλειά, οπότε ήμουν πολύ χαρούμενος και περήφανος».

Είναι αυτή μια αποστολή εκδίκησης μετά τη Μαλαισία το 2022;

«Ναι, μου λείπει αυτή η νίκη, ένιωσα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Ίσως δύο ή τρεις ακόμη γύρους και να τα κατάφερνα να κάνω τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερα γιατί έπεσα. Νομίζω ότι με τη νέα άσφαλτο μπορούμε να βελτιωθούμε γιατί φαίνεται ότι τα σαμαράκια είναι λιγότερα, οπότε οι στροφές θα μπορούσαν να είναι πιο γρήγορες και όσο για τον Αγώνα, ας δούμε, ίσως δεν είναι η καλύτερη στρατηγική για να απομακρυνθώ».

Νιώθετε την πίεση, πόσο διαφορετικά νιώθατε στη Buriram;

«Το νιώθω έξω από τους αγώνες, για παράδειγμα όταν ήμουν στο Μπαλί γιατί έχεις χρόνο να σκεφτείς αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις και ένα μεγάλο πράγμα, αλλά όταν είμαι στην πίστα είμαι συγκεντρωμένος στον Αγώνα. Σήμερα ήμουν χαλαρός και ένιωθα σιγουριά ότι μπορεί να πάει καλά».

Και τι γίνεται με αυτές τις φήμες για την εργοστασιακή ομάδα;

«Δεν μπορώ να πω πολλά. Θα ήμουν περήφανος αν θα συνέχιζα με την Pramac την επόμενη σεζόν, αλλά αν η Ducati θέλει να συμμετάσχω στην κόκκινη μοτοσυκλέτα του χρόνου, θα ήμουν επίσης πολύ χαρούμενος».

MARCO BEZZECCHI:

«Ήταν μια έντονη τριπλή σειρά Γύρων για εμένα. Δυστυχώς, η φυσική μου κατάσταση δεν ήταν πολύ καλή. Ήταν σημαντικό να επιστρέψω σπίτι. Δεν ξεκουράστηκα πραγματικά, αλλά προσπάθησα να ανακάμψω όσο περισσότερο μπορούσα με τον ώμο και συνεχίζω να προπονούμαι για να μπορέσω να φτάσω στο τελευταίο μέρος της σεζόν, όσο πιο έτοιμος γίνεται. Ναι, δεν μπορώ να παραπονεθώ. Νιώθω λίγο καλύτερα. Σίγουρα θα είναι επώδυνο, αλλά γενικά έχω να πω ότι η κατάστασή μου με εκπλήσσει λίγο».

Είχατε χρόνο να πάτε στο ράντσο;

«Δεν θέλω να δω το ράντσο για πολλούς μήνες! Δεν οδήγησα τη μοτοσυκλέτα, νόμιζα ότι ήταν καλύτερα να ξεκουράζω το σώμα μου από τις μοτοσυκλέτες, ειδικά επειδή το MotoGP είναι πολύ αγχωτικό και πρέπει να φτάσω σε καλή φόρμα. Δεν είμαι ακόμα 100% σίγουρος γιατί μόλις βάλω λίγο πίεση στον ώμο τότε όλος ο λαιμός μου, ο ώμος και η πλάτη μου αρχίζουν να μου δημιουργούν πολλά προβλήματα, αλλά τουλάχιστον έχω συνέλθει λίγο και θα προσπαθήσω να είμαι δυνατός».

Νιώθεις ότι θα είσαι περισσότερο έτοιμος για να παλέψεις για τη νίκη αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Ναι, στην Ταϊλάνδη ήμουν πολύ γρήγορος, αλλά δυστυχώς στον Αγώνα έκανα μερικά λάθη και μετά έχασα πολύ χρόνο για να μπορέσω να ανακάμψω. Αλλά ήμουν συνεπής και ήμουν πολύ γρήγορος και νομίζω ότι εδώ μπορώ να προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε γρήγοροι και πιο συνεπείς. Φυσικά οι καιρικές συνθήκες θα είναι το κλειδί για το Σαββατοκύριακο γιατί μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτο. Αλλά θα προσπαθήσω να είμαι δυνατός».

Και το Πρωτάθλημα;

«Ναι, είναι ακόμα δυνατό. Φυσικά. Είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν είμαι ακόμα πλήρως σε φόρμα. Άρα θα είναι δύσκολο, αλλά αν έχω ένα καλό αποτέλεσμα, θα συνεχίσω για το βάθρο αν είναι έτσι. Ναι, θα προσπαθήσω… είναι πολύ δυνατοί οι Bagnaia και Martin, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

BRAD BINDER:

«Το σχέδιο είναι να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε την προηγούμενη φορά και να προσπαθήσουμε να το παλέψουμε μέχρι τον τελευταίο γύρο ξανά, αλλά ελπίζω να το πετύχουμε! Θα ήταν ωραίο! Ναι, έχω καλές αναμνήσεις εδώ σίγουρα, είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ. Θα είναι ενδιαφέρουσα για μένα, επειδή στις δοκιμές είχαμε πολλά προβλήματα και τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλη τη σεζόν στη μοτοσυκλέτα. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά τώρα κσι είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο μεγάλο είναι το βήμα που κάναμε».

Βελτιώσεις από το τεστ;

«Το μεγαλύτερο δίλημμα ήταν όταν ήμασταν εδώ τον Φεβρουάριο, προσπαθούσαμε να αποφασίσουμε ποια κατεύθυνση έπρεπε να πάμε. Δεν νομίζω ότι έκανα περισσότερες από δύο εξόδους με την ίδια μοτοσυκλέτα και δοκιμάσαμε όλες τις παραμέτρους. Ω ναι Τώρα, αν κοιτάξουμε πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε τώρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όπου το μεγαλύτερο πράγμα που ανυπομονώ είναι απλώς να οδηγώ άνετα σε αυτήν την πίστα. Αυτό θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό».

3 πιθανότητες για να κερδίσεις έναν Αγώνα, πού βρίσκεται η Sepang όσον αφορά αυτές τις πιθανότητες;

«Αν κοιτάξω πίσω στους δύο τελευταίους Αγώνες μου, ένιωσα σαν την Αυστραλία που τα χάλασα όλα την τελευταία φορά ενώ ήθελα πολύ να τα δώσω όλα. Δεν κατάφερα πραγματικά να το συνδυάσω. Νιώθω σαν να ήμασταν γρήγοροι στις τελευταίες πέντε ή έξι πίστες και δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να κερδίσω επιτέλους μια νίκη για την ομάδα μου. Ναι, κερδίσαμε δύο Sprint, αλλά ο κύριος Αγώνας είναι ο στόχος».

Τώρα είσαι ο Νοτιοαφρικανός με τα περισσότερα βάθρα, ελπίζεις ότι αυτό μπορεί να εμπνεύσει περισσότερους αναβάτες;

«Είναι πολύ ωραίο στατιστικό. Είναι πολύ διαφορετικό. Σήμερα έχουμε 21 Αγώνες και τότε είχαν λιγότερους από τους μισούς, οπότε δεν είναι δίκαιο! Είναι πολύ ωραίο πάντως και φοβερό να το γνωρίζω. Για μένα είναι υπέροχο να βλέπω πώς το MotoGP αναπτύσσεται ξανά στη Νότια Αφρική. Κάθε φορά που επιστρέφω σπίτι φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τον Αγώνα όσο κι εγώ. Ποιος ξέρει; Όσο καλύτερα πάνε τα πράγματα εδώ, τόσο καλύτερα μπορούν να επιστρέψουν και αυτοί οι άνθρωποι στο σπίτι»!

Επόμενο άρθρο »

Sepang: MotoGP Πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Brembo - Τα φρένα στην απαιτητική πίστα Sepang της Μαλαισίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα