• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello live: Μετά Rossi εποχή;
Τι θα γίνει άμεσα και ποια είναι τα πιθανά σενάρια;
Νέα 06/06/2010 - 00:17

 

Απόψεις: Δημήτρης Διατσίδης (αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD)

 

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από το πέσιμο του Rossi και τα πιθανά σενάρια άρχισαν ήδη να συζητούνται στο paddock του MotoGP. Αρχικά από ότι φαίνεται πιθανότερο ο Ben Spies θα πάρει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, δίπλα στον Jorge Lorenzo, ίσως χωρίς τον τοίχο που χωρίζει το γκαράζ, ίσως με τον τοίχο, αφού αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά – μπορεί στο Misano ή στην Aragon – ο Rossi να επιστρέψει. O Spies έχει συμβόλαιο με την Yamaha και όχι με την Tech 3!, όπου τον έχει δώσει δανεικό, όπως λέμε και στο ποδόσφαιρο, η εργοστασιακή ομάδα. Τώρα τη θέση του Spies θα κληθεί να καλύψει μάλλον ο John Hopkins.

 

Από κει και πέρα το πρώτο σενάριο που ακούγεται είναι ότι τώρα θα είναι πιο εύκολα οι σειρήνες που λέγονται Ferrari – Formula 1, να ηχήσουν πιο γλυκά στα αυτιά του τραυματία Rossi και να πει το ναι που θα του αποφέρει και τεράστια κέρδη – αν και δεν έχει καμία ανάγκη από περισσότερα χρήματα.

Το 2ο είναι να μείνει στην Yamaha, εφόσον η εταιρία θα του προτείνει να συνεχίσει την καριέρα του εκεί, αλλά σίγουρα χωρίς να έχει το πάνω χέρι στις οικονομικές διαπραγματεύσεις, που είχε μέχρι τώρα. Στην περίπτωση αυτή ο Lorenzo μάλλον θα μετακομίσει στην Ducati, που με δεδομένη (σε ποσοστό 90% +) την μετακίνηση του Stoner στην Honda, θα μείνει χωρίς κορυφαίο οδηγό. Όμως δίπλα στον Valentino αντί του Spies μπορεί να δούμε τον Pedrosa!, αν η Honda αποφασίσει να κρατήσει στις τάξεις της τον Dovizioso, που πρόσφατα έφερε στην εργοστασιακή ομάδα τον προσωπικό του χορηγό την KOPRON.

 

To 3o σενάριο θέλει τον Rossi στην Ducati, το όνειρο των Ιταλών, δίπλα στον Hayden – που από ότι φαίνεται θα κρατήσει τη θέση του σε κάθε περίπτωση. Σε τέτοια περίπτωση η Yamaha θα κρατήσει τον Lorenzo – στο πρόσωπο του οποίου όλοι βλέπουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2010 – και θα ανεβάσει δίπλα του τον Spies. Με τον Pedrosa δύσκολα θα «κάνει χωριό» ο Ισπανός της Yamaha, οπότε ο Dani θα βάλει τα δυνατά του να αποδείξει στην Honda ότι «τα αποτελέσματα μετράνε», όπως χαρακτηριστικά μας είπε σε ερώτηση για το αν φοβάται ότι η συμφωνία Honda – KOPRON, είναι μια ένδειξη ότι η Ιαπωνική ομάδα θα κρατήσει τον Dovizioso για το 2011.

 

Αυτά λοιπόν είναι τα πιο πιθανά σενάρια, αλλά μαζί συζητιέται και η αναμενόμενη πτώση της τηλεθέασης, αλλά και του γενικότερου ενδιαφέροντος του MotoGP, σε όλον τον κόσμο, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ο αντι-ήρωας. Ο Valentino κάποτε θα σταματούσε, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι καλά με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό θα γίνει η επόμενη πρόκλησή του!

Επόμενο άρθρο »

Ο Pedrosa βλέπει μόνο τη νίκη στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Σε καλή θέση ο Edwards

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα