• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: Moto3 Αγώνας
Νίκη για τον David Alonso, που τον βάζει στη μάχη του τίτλου
Νέα 29/10/2023 - 09:41

Μεγάλες ανατροπές στο παιχνίδι του τίτλου είχαμε στον αγώνα της Ταϊλάνδης για την κατηγορία της Moto3, με τον David Alonso να κατακτά τον τίτλο του Rookie of the Year και να μπαίνει στην μάχη του Πρωταθλήματος μετά την εκπληκτική νίκη του. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο κάτοχος της Pole Position, Deniz Oncu κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Ayumu Sasaki κολλημένο στον πίσω τροχό του. Ο Ιάπωνας έκανε την κίνησή του στη δεύτερη στροφή, ενώ και ο Jaume Masia ξεκίνησε δυναμικά και ανέβαινε θέσεις. 


Οι θέσεις αλλάζανε κατά το συνήθη τρόπο της Moto3 και ο Sasaki είχε μείνει λίγο πιο πίσω όταν χτύπησε η καταστροφή. Ο David Muñoz φαίνεται ότι αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και ο Sasaki που ερχόταν ακριβώς από πίσω του δεν κατάφερε να τον αποφύγει, με αποτέλεσμα και οι δύο αναβάτες να βρεθούν στο έδαφος, μια εξέλιξη που βάζει φωτιά στο Πρωτάθλημα. 


Μπροστά οι μάχες συνεχίζονταν και προς τους τελευταίους γύρους είχε δημιουργηθεί ένα γκρουπ πέντε αναβατών που είχε κάνει μια διαφορά, με τους Jaume Masia, Collin Veijer, David Alonso, Taiyo Fiurusato και Deniz Öncü να αλλάζουν θέση σε κάθε στροφή. 


Στον τελευταίο γύρο, ένα παρολίγο highside του Veijer τον είδε να βγαίνει εκτός διεκδίκησης των θέσεων του βάθρου και φτάνοντας στην τελευταία στροφή ο Alonso προηγούταν. 


Ο Masia προσπάθησε να τον φτάσει στα φρένα, όμως αναγκάστηκε να ανοίξει τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Κολομβιανό να πάρει την 4η νίκη της σεζόν και να φτάσει μόλις 25 βαθμούς μακριά από τον Masia στη βαθμολογία. 


Η προσπάθεια αυτή του Masia θα του στερούσε μια θέση στο βάθρο, καθώς κατάφεραν να τον περάσουν στο τέλος οι Taiyo Furusato και Collin Veijer, οι οποίοι έφτασαν έτσι στην παρθενική τους κατάκτηση του βάθρου. 


Ο Masia περιορίστηκε στην 4η θέση, με τον Deniz Öncü να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Daniel Holgado αναγκάστηκε να βγει από την πίστα στο περιστατικό Sasaki/Muñoz και ήταν στην 22η θέση. Παρόλα αυτά έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα από εκεί και πέρα και τερμάτισε 6ος, μπροστά από τον Matteo Bertelle. 


O Ricardo Rossi πήρε την καρό σημαία στην 8η θέση, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ryusei Yamanaka και Kaito Toba.

Επόμενο άρθρο »

Buriram: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA