• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο WorldSBK για το 2024
Δύο νέες πίστες έτοιμες για δράση
Νέα 27/10/2023 - 19:00

Υπάρχει μια εντελώς νέα διαμόρφωση στο ημερολόγιο του 2024 στο World Superbike, καθώς οι νέες πίστες είναι για πρώτη φορά συνυφασμένες με τα βασικά στοιχεία του ημερολογίου

Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 κυκλοφόρησε, με πολλά να περιμένουμε με ανυπομονησία καθώς το ταχύτερο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσικλετών με βάση την παραγωγή, ετοιμάζεται για άλλη μια γεμάτη δράση χρονιά. Δύο νέοι χώροι, μια ελαφρώς διαφορετική σειρά και όλα τα συνηθισμένα υπόλοιπα, το 2024 πρόκειται να είναι μια άλλη αξέχαστη σεζόν για αμέτρητους λόγους. Ας ρίξουμε μια ματιά στο ημερολόγιο των 12 Γύρων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι το παραδοσιακό σημείο εκκίνησης που πυροδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του WorldSBK το 2024. Το Phillip Island Grand Prix Circuit θα σηκώσει την αυλαία για άλλη μια φορά για τον Γύρο της Αυστραλίας από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου με το WorldSSP να παρευρίσκεται εκεί, με το Επίσημο Τεστ να πραγματοποιείται την εβδομάδα πριν από τη διοργάνωση στις 19 και 20. Ένα μήνα αργότερα, από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, το Circuit de Barcelona-Catalunya βρίσκει μια νέα θέση στο ημερολόγιο με την Ευρωπαϊκή μας σεζόν να βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Ισπανία. Θα υπάρχει επίσης Υποστηριζόμενο τεστ στις 14 και 15 μια εβδομάδα πριν από τον Γύρο. Ο ίδιος ο Γύρος θα δει επίσης την επιστροφή δράσης του WorldSSP300. Ολοκληρώνοντας το εναρκτήριο τρίμηνο της σεζόν από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, το ιστορικό TT Circuit Assen θα έχει ξανά πολλά πλήθη και επική δράση στην Ολλανδία.

Το WorldSBK θα κατευθυνθεί για διακοπές την άνοιξη με τον Μάιο χωρίς δράση. Ο τέταρτος Γύρος της σεζόν πραγματοποιείται στις 14 - 16 Ιουνίου για την πρώτη από τις δύο επισκέψεις στην Ιταλία στο Misano World Circuit "Marco Simoncelli", ενώ ο Γύρος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο επόμενος στο Donington Park ένα μήνα αργότερα από τις 12 - 14 Ιουλίου, διατηρώντας το συνηθισμένο καλοκαιρινό κενό. Αυτό είναι μέρος των πρώτων σε σειρά Γύρων, με το Autodrom Most στην Τσεχία να καλωσορίζεται ξανά για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν μια εβδομάδα αργότερα, στις 19-21 Ιουλίου.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ξεκινά τον Αύγουστο, καθώς μετά από δύο Σαββατοκύριακα, η αγωνιστική δράση επιστρέφει με τον Πορτογαλικό Γύρο στο Autodromo Internacional do Algarve από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου. Δύο εβδομάδες αργότερα και ο πρώτος από τους δύο νέους χώρους. Για πρώτη φορά από το 1990, η Ουγγαρία βρίσκεται στο ημερολόγιο WorldSBK με το ολοκαίνουργιο Balaton Park Circuit, μόλις μία ώρα νοτιοδυτικά της μεγαλοπρεπούς Ουγγρικής πρωτεύουσας της Βουδαπέστης και στις όχθες της λίμνης Balaton, της μεγαλύτερης στην κεντρική Ευρώπη. Δύο εβδομάδες αργότερα και το Πρωτάθλημα φτάνει τα τρία τέταρτα με το ιστορικό Circuit de Nevers Magny-Cours από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις τελευταίοι Γύροι της σεζόν περιλαμβάνουν το δεύτερο νέο σιρκουί της Κρεμόνας στη βόρεια Ιταλία στις 20 – 22 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη επίσκεψη στη χώρα πραγματοποιείται μόλις μισή ώρα από το μεσαιωνικό κέντρο της ίδιας της Κρεμόνας. Μια εβδομάδα αργότερα και επιστρέφει στην Ισπανία για τον προτελευταίο Γύρο του χρόνου από τη γραφική και μοναδική MotorLand Aragon, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, ο τελικός Γύρος περιμένει νοτιότερα. Αναμένετε μια αναμέτρηση στο Circuit de Jerez – Angel Nieto από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Καθώς και οι δύο νέες πίστες στο ημερολόγιο του WorldSBK, το Balaton Park και η Cremona υπόκεινται σε έγκριση, παρακάτω είναι οι ημερομηνίες των Γύρων για το 2024:

 

23 – 25 Φεβρουαρίου: Phillip Island, Αυστραλία

22 – 24 Μαρτίου: Circuit de Barcelona-Catalunya, Ισπανία

19 – 21 Απριλίου: TT Circuit Assen, Ολλανδία

14 – 16 Ιουνίου: World Circuit Misano “Marco Simoncelli”, Ιταλία

12 – 14 Ιουλίου: Donington Park, Ηνωμένο Βασίλειο

19 – 21 Ιουλίου: Autodrom Most, Τσεχία

9 – 11 Αυγούστου: Autodromo Internacional do Algarve, Πορτογαλία

23 – 25 Αυγούστου: Balaton Park Circuit, Ουγγαρία*

6 – 8 Σεπτεμβρίου: Circuit de Nevers Magny-Cours, Γαλλία

20 – 22 Σεπτεμβρίου: Σιρκουί Κρεμόνα, Ιταλία*

27 – 29 Σεπτεμβρίου: MotorLand Aragon, Ισπανία

11 – 13 Οκτωβρίου: Circuito de Jerez – Angel Nieto

Επόμενο άρθρο »

Buriram: Moto3 Τρίτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα