• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: MotoGP Δοκιμές
Στην κορυφή ο Jorge Martin
Νέα 27/10/2023 - 14:41

O Jorge Martin τελείωσε την Παρασκευή όντας στην κορυφή των φύλλων χρόνου των MotoGP στην πίστα Buriram της Ταϊλάνδης. 


Ο Maverick Vinales προηγούταν κατά το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών του απογεύματος, ενώ το τελευταίο τέταρτο άρχισαν οι τελικές επιθέσεις στο χρόνο που άλλαξαν πλήρως την κατάταξη. Μέχρι τότε όλοι οι αναβάτες των MotoGP χωρίζονταν κατά μόλις 924 χιλιοστά του δευτερολέπτου!


Οι τελικές επιθέσεις είδαν τον Jorge Martin να κάνει 1:29.826 στον 22ο γύρο του, για να βρεθεί στην κορυφή. Μάλιστα ο Ισπανός της Prima Pramac είχε μια πτώση στο τέλος, κάτι που δεν επέτρεψε σε αναβάτες που βρισκόντουσαν πιο πίσω να διεκδικήσουν μια θέση στη δεκάδα λόγω των κίτρινων σημαιών. 


Ο Vinales τελικά πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro, ο οποίος έβαλε και τις 2 εργοστασιακές Aprilia στην πρώτη τριάδα. Ο νικητής της Αυστραλίας, Johann Zarco, έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον Luca Marini. 


O Marco Bezzecchi είδε την τελική του προσπάθεια να διακόπτεται από τις κίτρινες σημαίες, όμως είχε καταφέρει να αρπάξει την 6η θέση, με τον Francesco Bagnaia να τον ακολουθεί. 


Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati βρισκόταν στη 14η θέση, πριν βάλει ένα νέο ελαστικό και καταφέρει στην προτελευταία του προσπάθεια να πάρει την πρόκριση στις ΚΑΤ2. ο Fabio Quartararo επίσης τα κατάφερε, κάνοντας τον 8ο καλύτερο χρόνο, με τους Brad Binder και Augusto Fernandez να συμπληρώνουν τη δεκάδα. 


Ο Marc Marquez βρισκόταν στη 13η θέση όταν βγήκε για την τελική του επίθεση και αποφάσισε να ακολουθήσει τον Fabio Di Giannantonio (ο οποίος βρισκόταν στη 2η θέση νωρίτερα αλλά πλέον ήταν εκτός δεκάδας), με την ελπίδα ότι ο Ιταλός θα μπορούσε να φέρει και τους δύο μέσα στις θέσεις πρόκρισης. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, με τον Μarquez να μένει στην 11η θέση, όντας όμως και πάλι η κορυφαία Honda. 

Για άλλη μια φορά ο Jorge Martin έδειξε την ταχύτητά του!

Επόμενο άρθρο »

Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο WorldSBK για το 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Με ενισχυμένο σκελετό τα MICHELIN Power Slick για τον αγώνα στην Chang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα