• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati μπαίνει στο Motocross - Είναι επίσημο!
Από το 2024
Νέα Αγοράς 24/10/2023 - 21:27

Εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι η ο κατασκευαστής από τη Μπολόνια είχε αποφασίσει να μπει στον χώρο των αγωνιστικών Motocross μοτοσυκλετών.

Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση της Ducati για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τον Antonio Cairoli σαν αναβάτης εξέλιξης του project off road επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και έδωσε ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα του project.


Ο κατασκευαστής με έδρα τη Μπολόνια εργάζεται εδώ και δύο χρόνια σε ένα πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του την επόμενη σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross, με στόχο την επικύρωση των τεχνικών λύσεων που έγιναν στη μοτοσυκλέτα στην πίστα.

Αυτή η στρατηγική επιβεβαιώνει την προσέγγιση που διακρίνει τη Ducati στην ανάπτυξη των πιο σπορ και υψηλών επιδόσεων μοντέλων της, δηλαδή ξεκινώντας από τον αγωνιστικό ανταγωνισμό και στη συνέχεια δημιουργώντας προϊόντα σειράς ικανών για εξαιρετικές επιδόσεις προς τέρψη των θαυμαστών της. 

Πρόκειται για ένα πολυετές project που θα δημιουργήσει μια σειρά κινητήρων και μοτοσυκλετών εκτός δρόμου. Τα μοντέλα θα γίνουν σταδιακά μέρος μιας οικογένειας μοτοσυκλετών με το όνομα Ducati, ξεκινώντας από το motocross.

Η εταιρεία με έδρα τη Μπολόνια υπέγραψε συμφωνία με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross Antonio Cairoli ως δοκιμαστικό αναβάτη υψηλών επιδόσεων για το νέο έργο και, χάρη στο ταλέντο, την ταχύτητα και την εμπειρία του, θα δώσει σημαντική συμβολή για την ανάπτυξη του νέα μοτοσυκλέτα.

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, σχολίασε: “Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω την είσοδο της Ducati στο Motocross. Ένας εντελώς νέος κόσμος για την Ducati στον οποίο θέλουμε να φέρουμε το ταλέντο μας στο σχεδιασμό ελαφριών μοτοσυκλετών, με εξαιρετικά εξαρτήματα και υψηλές επιδόσεις και - πάνω απ 'όλα - που ενθουσιάζει όλο και περισσότερους μοτοσυκλετιστές. Ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι η πίστες είναι το καλύτερο εργαστήριο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή των μοτοσυκλετών που θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμες σε πελάτες και λάτρεις της εταιρίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή όπως ο Tony Cairoli, ο οποίος, μαζί με το πάθος και την αφοσίωση πολλών από εμάς εδώ στο Borgo Panigale, θα συμβάλει στο να κάνει την Ducati ικανή να προσφέρει προϊόντα, για χρήση εκτός δρόμου, πολύ υψηλών επιδόσεων στους παθιασμένους πελάτες της όπως έχουμε αποδείξει και στην άσφαλτο. Το έργο είναι εφικτό χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει την επιθυμία μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέους κόσμους, να μιλήσουμε με νέους μοτοσυκλετιστές και επομένως να μεγαλώσουμε την κοινότητα της Ducati.”

Ο Antonio Cairoli πρόσθεσε: “Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μέρος του κόσμου της Ducati, που ήταν πάντα σύμβολο του ιταλικού πνεύματος σε όλο τον πλανήτη, και που ξεκινώ αυτή τη συναρπαστική νέα περιπέτεια, σε ένα εξ ολοκλήρου Ιταλικό project. Το να μπορώ να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας μοτοκρός του Borgo Panigale είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα”.

Η Ducati υπέγραψε επίσης πολυετή συμφωνία με τη Maddii Racing, μια από τις πιο έμπειρες ομάδες στους αγώνες μοτοκρός, η οποία θα είναι η ομάδα αναφοράς για τις αγωνιστικές δραστηριότητες MX και θα λάβει μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross 2024 με τον Alessandro Lupino, οκτώ -Πρωταθλητής Ιταλίας και νικητής του 2021 MXoN, που επίσης υπέγραψε συμβόλαιο με την Ducati ως αναβάτης αγώνων και δοκιμών.

Το επίκεντρο του εκτός δρόμου project της Ducati είναι ένας συνδυασμός της αναζήτησης των ορίων ελάχιστου βάρους με την χρήση κορυφαίων εξαρτημάτων και της ευρύτητας στην απόδοση της ισχύος των κινητήρων. Το τελευταίο είναι εφικτό χάρη στη χρήση του συστήματος Desmodromic, που χρησιμοποιείται σε όλες τις σπορ και αγωνιστικές MotoGP μοτοσυκλέτες της εταιρείας με έδρα τη Μπολόνια. Η Ducati είναι στην πραγματικότητα η μόνη εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα επαναφοράς βαλβίδων στις αγωνιστικές και στις υψηλής απόδοσης μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Η είσοδος στον εξειδικευμένο τομέα εκτός δρόμου αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική και προκλητική στρατηγική επιλογή για την Ducati, η οποία έγινε δυνατή χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Μια απόφαση που επιβεβαιώνει την επιθυμία να επεκταθεί η παρουσία της μάρκας σε ανεξερεύνητο έδαφος σήμερα. Νέοι νέοι μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να έρθουν κοντά στη μάρκα Borgo Panigale και έτσι να εισέλθουν στη μεγάλη κοινότητα των Ducatisti.

Η απόδοση είναι μία από τις τρεις βασικές αξίες της μάρκας, μαζί με το στυλ και την πολυπλοκότητα. Στο Borgo Panigale υπάρχουν πολλοί λάτρεις του off-road και ανυπομονούμε να δούμε το Desmo σε όλες του τις δυνατότητές να δουλεύει έξω από την άσφαλτο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Όμιλος Σαρακάκη παρέδωσε υβριδικό Volvo 7900 Full Electric Hybrid στα Χανιά

« Προηγούμενο άρθρο

Peugeot PM-01 - H urban μοτοσυκλέτα της Peugeot Motorcycles

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα