• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP Κατατακτήριες
Ο Jorge Martin μισό δευτερόλεπτο κάτω από το ρεκόρ!
Νέα 21/10/2023 - 04:20

Οι πρώτες κατατακτήριες των ΜotoGP στο Phillip Island ξεκίνησαν με πολλά μεγάλα ονόματα να χρειάζεται να περάσουν από εκεί, καθώς τέσσερις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της μεγάλης κατηγορίας (Marquez, Mir, Quartararo και Bagnaia) δεν είχαν καταφέρει να μπουν στη δεκάδα των δοκιμών το απόγευμα της Παρασκευής.


Μετά τα πρώτα περάσματα οι Francesco Bagnaia και Fabio Quartararo ήταν στις πρώτες θέσεις, αλλά σύντομα αντικαταστάθηκαν από τους Augusto Fernandez και Marc Marquez. Με 9,5 λεπτά να απομένουν, ο Bagnaia πέρασε και πάλι στη δεύτερη θέση και ύστερα από αυτό οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits για να ετοιμαστούν για την τελική επίθεση. 


Όταν οι αναβάτες ξαναβγήκαν στην πίστα, ο Bagnaia βελτιώθηκε περαιτέρω και ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατάφερε να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Η μαχή για τη δεύτερη θέση όμως μαινόταν, με τον Augusto Fernandez να κρατάει το εισητήριο της πρόκρισης, αλλά ο Marc Marquez (ο οποίος τον ακολουθούσε) είχε δυνατό ρυθμό. Η πρώτη προσπάθεια του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν απέδωσε, όμως στον τελευταίο γύρο ο Marquez κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση και να πάρει την πρόκριση, μαζί με τον Bagnaia. O Fabio Quartararo, παρά την αισιοδοξία του για αυτό το Σαββατοκύριακο, θα ξεκινήσει μόλις από τη 17η θέση.


Στις δεύτερες κατατακτήριες ήταν για άλλη μια φορά ο Jorge Martin που ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας 1:27.869 στα πρώτα 5 λεπτά. Πίσω του, στην προσωρινή πρώτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονταν οι Francesco Bagnaia και Jorge Martin. O Marc Marquez δεν είχε μπει στην πίστα, περιμένοντας τα τελευταία λεπτά για να βάλει ένα νέο μαλακό ελαστικό. 
Φτάνοντας στην τελική ευθεία των ΚΑΤ2 ο Martin κατάφερε να σπάσει το περσινό του απόλυτο ρεκόρ κατά 521 χιλιοστά (!), φτάνοντας στο 1:27.246. Οι Binder και Bagnaia επίσης βελτιώθηκαν, κάνοντας χρόνους κάτω από το περσινό ρεκόρ γύρου και συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά της εκκίνησης. 


Πίσω τους βρίσκονται οι Aleix Espargaro, Johann Zarco και Fabio Di Giannantonio. Από την τρίτη σειρά θα εκκινήσουν οι Marc Marquez, Jack Miller και Maverick Vinales, ενώ την τελευταία σειρά που καθορίζεται από τις δεύτερες κατατακτήριες, συμπληρώνουν οι Marco Bezzecchi, Pol Espargaro και Enea Bastianini. 
 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA