• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Πρέπει να δείξεις ο,τι έχεις σε αυτό»: οι αναβάτες έτοιμοι για το νησί
Νέα 19/10/2023 - 01:49

Ο αγώνας τίτλου μεταφέρεται στην Αυστραλία! Τι είπαν οι Bagnaia, Martin, Bezzecchi, την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023

Ήρθε η ώρα για τον αγώνα του τίτλου να γίνει στο Phillip Island... και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα είναι μια αναμέτρηση με δύο αναβάτες στο MotoGP™ Guru by Gryfyn Australian Motorcycle Grand Prix.

Την Πέμπτη, η πρώτη συνέντευξη Τύπου έγινε με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) να συνοδεύεται από τον πλησιέστερο αντίπαλό του Jorge Martin (Prima Pramac Racing), με 18 βαθμούς πίσω, και τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) καθώς βρίσκεται εκεί στο αγώνα για το Πρωτάθλημα.

Παρακάτω είναι μερικά αποσπάσματα και σημεία συζήτησης από την Πέμπτη!

FRANCESCO BAGNAIA:

«Ήταν πραγματικά υπέροχο. Ήταν μια δύσκολη περίοδος όπως είπα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε το να μπορέσω επιτέλους να κερδίσω ξανά με αυτή την απόδοση ξεκινώντας από την 13η θέση ήταν φανταστικό. Είμαι πολύ χαρούμενος με την αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το φρενάρισμα και το κράτημα που ένιωθα ήδη σε σύγκριση με το Σάββατο. Ήταν πολύ καλύτερο και είναι ένα υπέροχο βήμα για την υπόλοιπη σεζόν».

Πόσο σας αρέσει να οδηγείτε εδώ;

«Αυτή η πίστα είναι πάντα ιδιαίτερη, φαίνεται ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια κανονική Παρασκευή με λιγότερο αέρα. Αλλά το Σάββατο θα αρχίσει να γίνεται πιο κανονικό με 19° και λίγο άνεμο και η Κυριακή θα είναι πολύ περίεργη γιατί φαίνεται ότι θα έχουμε 12° και 50 χλμ. την ώρα ανέμους και βροχή, οπότε μπορεί να είναι πολύ δυνατός, δύσκολος και σκληρός Αγώνας. Μου αρέσει να οδηγώ εδώ. Η πρώτη στροφή είναι απίστευτη, επίσης η 3η και η 10η στροφή, επίσης η τελευταία, μου αρέσουν όλες, οπότε ας δούμε».

Πόσο δύσκολη είναι η πίστα όταν βρέχει;

«Για μένα, είναι πιο δύσκολη εδώ παρά στην Ιαπωνία γιατί εδώ μπορεί να αλλάξει από το ένα λεπτό στο άλλο, οπότε ας δούμε. Στην Ιαπωνία ήταν ήδη αρκετά δύσκολο να προσαρμοστούμε στις καιρικές συνθήκες, αλλά είμαστε πάντα προετοιμασμένοι γι' αυτό. Για να δούμε. Είμαι πιο συγκεντρωμένος στο να βρω καλή αίσθηση από την αρχή και να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός».

Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να κατακτήσετε το προβάδισμα στα πρωταθλήματα τόσο γρήγορα;

«Δεν περίμενα να γίνω ξανά ο επικεφαλής. Έκανα εξαιρετική δουλειά γιατί ήμουν τρίτος ήδη μέσα σε τρεις γύρους. Είδα ότι ο Jorge ήταν πάντα στην ίδια θέση, αλλά μετά τους τρεις γύρους πριν πέσει, άρχισε να πιέζει πραγματικά πολύ σκληρά και μετά είχε την πτώση, οπότε απλά σκέφτηκα να μείνω ήρεμος, ήξερα ότι διαχειριζόμουν τέλεια το πίσω ελαστικό και όταν είδα ότι απομένουν μόνο 10 γύροι, προσπαθούσα να είμαι πιο κοντά στον Maverick και μετά να τον προσπεράσω για τη νίκη».

Δύσκολο το αποτέλεσμα στην Ινδονησία, ευκαιρία για ανάκαμψη;

JORGE MARTIN:

«Δεν ήταν εύκολο εκείνο το απόγευμα μετά τον Aγώνα, σκεφτόμουν πολύ, αλλά είμαι τυχερός που έχουμε αυτόν τον Aγώνα αμέσως για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα. Καθώς δουλεύουμε, είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε Σαββατοκύριακο, πάντα σχεδόν παλεύουμε για τη νίκη. Απλώς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Αλλά, όπως είπε ο Pecco, εδώ είναι ιδιαίτερα, ακόμα κι αν εγώ έκανα το ρεκόρ την περασμένη σεζόν και ήμουν γρήγορος, τότε στον Αγώνα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Είναι πραγματικά δύσκολο να απομακρυνθείς. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε λίγο πιο δυνατοί στον Αγώνα από την περασμένη σεζόν, όπου δυσκολεύτηκα στο φρενάρισμα. Ξέρουμε τα δύσκολα σημεία μας και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε».

Με τις αλλαγές του καιρού, είσαι χαλαρός;

«Είμαι σίγουρος σε όλες τις συνθήκες. Αισθάνομαι ότι είμαι δυνατός και γρήγορος, οπότε πρέπει να παραμείνω ήρεμος και να εκμεταλλευτώ αυτή την ταχύτητα. Σίγουρα, ίσως όχι όπως στην Ινδονησία όταν έπεσα, οπότε πρέπει να είμαι λίγο πιο ήρεμος και να τελειώσω όλους τους Αγώνες».

Τώρα είσαι ο κυνηγός για άλλη μια φορά... μπορείς να κρατήσεις την πίεση στον Pecco;

«Το συντομότερο προβάδισμα στην ιστορία! Μόλις 24 ώρες. Ελπίζω να μπορέσω να ανακτήσω αυτούς τους βαθμούς. Θα ήταν πολύ ωραίο να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ για το Πρωτάθλημα στη Βαλένθια, αλλά ξέρετε, με όλα όσα συμβαίνουν, θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός».

MARCO BEZZECCHI

«Ναι, ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Λοιπόν, μια δύσκολη εβδομάδα συνολικά γιατί πήρα το ρίσκο προσπαθώντας να αγωνιστώ στη Mandalika, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Τη Δευτέρα ένιωσα πολύ άσχημα, για να είμαι ειλικρινής μετά τον Αγώνα, αλλά ευτυχώς μπήκα κατευθείαν και μπόρεσα να δουλέψω με τον φυσιοθεραπευτή μας αμέσως και τώρα ο ώμος φαίνεται να είναι λίγο καλύτερα. Περιμένω να υποφέρω ούτως ή άλλως γιατί ξέρετε, αυτό είναι ακόμα πολύ φρέσκο και το να το πιέζεις κάθε Σαββατοκύριακο δεν θα είναι εύκολο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά τέλος πάντων, νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερα σε σύγκριση με την αρχή της Ινδονησίας».

Για την ανάρρωσή σου;

«Ναι, ο πόνος ήταν πολύ έντονος, ειδικά κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Ήδη μετά το σπριντ, ο πόνος στον ώμο ήταν πολύς, αλλά μετά το Grand Prix ήταν ακόμα περισσότερος, όλοι οι μύες του λαιμού μου, το χέρι μου και το στήθος μου, όλα πονούσαν πολύ καθώς ήρθα εδώ, προσπάθησα με τον ιατρό μου να το αντιμετωπίσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση και νομίζω ότι είμαι λίγο καλύτερα τώρα».

Πιστεύετε ότι αυτή η πίστα μπορεί να είναι ελαφρώς πιο εύκολη για την κλείδα αυτό το Σαββατοκύριακο επειδή είναι λιγότερο το φρενάρισμα;

«Ναι, το φρενάρισμα ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα, αλλά και οι αλλαγές κατεύθυνσης δεν ήταν εύκολες, οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω εδώ για να είμαι ειλικρινής. Φυσικά, υπάρχει λιγότερη πέδηση, οπότε ίσως αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για μένα, αλλά οι πολύ ανοιχτές στροφές και η κίνηση της μοτοσυκλέτας με πολύ υψηλή ταχύτητα είναι πολύ απαιτητική σωματικά, αλλά νομίζω ότι είμαι λίγο πιο δυνατός τώρα σε σύγκριση με το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε νομίζω ότι μπορώ να προσπαθήσω να παλέψω».

Πώς σας φαίνεται αυτή η πίστα;

«Ναι, αυτή η πίστα είναι φανταστική, μου αρέσει πολύ. Δυστυχώς, δεν είχα ποτέ βάθρο εδώ σε καμία κατηγορία, οπότε ελπίζω φέτος να προσπαθήσω να παλέψω για αυτό τουλάχιστον. Ανυπομονώ να αναίβω στη μοτοσυκλέτα.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Η 2η συνέντευξη της Πέμπτης: Viñales, Quartararo, Di Giannantonio και Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Καλώς ήρθατε στο Phillip Island! Ο Marquez κάνει βόλτα με τους θαυμαστές του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA