• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η 2η συνέντευξη της Πέμπτης: Viñales, Quartararo, Di Giannantonio και Miller
Νέα 19/10/2023 - 01:51

Στη συνέντευξη της Πέμπτης, οι παραλίγο νικητές στην Ινδονησία Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) μαζί με τους Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) μετά από τον καλύτερο τερματισμό του, με τη σύνθεση να ολοκληρώνεται από τον άνθρωπο μύθο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) ενόψει του Γύρου της έδρας του.

MAVERICK VIÑALES:

«Η Mandalika ήταν καταπληκτική. Πολύ καλή για να οδηγήσεις στον Αγώνα, πολύ καλή για να οδηγήσεις μερικούς σταθερούς γύρους. Μπορείς να καταλάβεις πολλά περισσότερα και ανακτάς την αυτοπεποίθηση και τον ρυθμό και αυτό είναι φανταστικό, αυτό είναι τεράστιο συναίσθημα. Στους τελευταίους Αγώνες εγώ το είχα πολύ, αλλά και από το Montmeló είχα ένα καλό συναίσθημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο, φτάνουμε στο Phillip Island και ξέρουμε ότι είναι μια πίστα που συνήθως τα πηγαίνω καλά, αλλά προσδοκούμε ότι ο Αγώνας είναι μπροστά. Ειλικρινά, δεν είχα καμία προσδοκία για αποτελέσματα, θέλω απλώς να αγωνιστώ μπροστά και να κάνω καλή απόδοση και αυτός είναι ο στόχος μου».

Τι σου αρέσει ή σε τι είσαι καλύτερος στο Phillip Island;

«Λοιπόν, στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είμαι πολύ καλός στις γρήγορες στροφές και επίσης σε πολλές άλλες πίστες όπου υπάρχουν γρήγορες στροφές, είμαι αρκετά γρήγορος. Κατά κάποιο τρόπο μπορώ να το κάνω, αλλά το Phillip Island είναι πάντα ξεχωριστό και θέλουμε να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο με πολλή ηρεμία. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε καλά και αν δουλέψουμε καλά και δώσουμε το μέγιστο, θα έχουμε την ταχύτητα να αγωνιστούμε στις μπροστά θέσεις».

Βλέπετε ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρετε την πρώτη νίκη;

«Πιστεύω ότι αν δουλέψω καλά, μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολο από τις άλλες πίστες. Κατά κάποιο τρόπο η μοτοσυκλέτα ταιριάζει πολύ σε αυτού του είδους τις στροφές, αλλά είναι πολύ δύσκολο γιατί οι ανταγωνιστές μας έχουν πολύ δυνατό επίπεδο και υπάρχουν πολλοί. Ωστόσο, είμαστε επίσης εκεί, και έχουμε την ταχύτητα που μας κάνει πολύ χαρούμενους και πολύ περήφανους. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία και χρειάζεσαι πολλούς Αγώνες μπροστά, δεν είναι σαν να πας εκεί και ως δια μαγείας έχεις την ταχύτητα, πρέπει να τη χτίσεις αυτήν. Αυτό κάνουμε, οπότε σίγουρα ξέρω ότι μόλις κερδίσω έναν θα κερδίσω περισσότερα. Είμαστε σε αυτήν την κατάσταση που τώρα έχουμε αυτό το τείχος και χρειάζεται να το σπάσω».

FABIO QUARTARARO:

«Ελπίζω να είμαστε εκεί, είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ, δυστυχώς δεν έχω τελειώσει ποτέ έναν Αγώνα MotoGP σε αυτήν την πίστα. Ξέρουμε ότι για εμάς, ειδικά οι κατατακτήριες είναι οι πιο σημαντικές γιατί έχουμε τον ρυθμό παντού περισσότερο ή λιγότερο, αλλά η αρχική θέση είναι πάντα κρίσιμη για εμάς. Αυτός θα είναι ο νούμερο ένα στόχος μου για αυτό το Σαββατοκύριακο».

Ο Alex Rins κέρδισε εδώ πέρυσι, αυτό σας δίνει ενθάρρυνση φέτος;

«Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η ισχύς. Προσπάθησα να σώσω το ελαστικό πολύ γρήγορα πέρυσι, αλλά ξέρετε όταν έβγαινα από την τελευταία στροφή κατά τη διάρκεια της ευθείας, έχανα αυτή την ισχύ… Έκανα κάποια λάθη, αλλά ξέρω φέτος τι να κάνω αν είμαι στην ίδια κατάσταση».

Αυτή η πίστα είναι μια πίστα αναβατών. Συμφωνείς με αυτό;

«Λοιπόν, μισή και μισή, φυσικά είναι μια πίστα όπου πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στο όριο γιατί υπάρχουν μερικές πολύ γρήγορες στροφές. Βασικά πρέπει να δώσεις ό,τι έχεις σε αυτή, αλλά ξέρεις, νομίζω ότι πριν από μερικά χρόνια ίσως ήταν πολύ περισσότερο μια πίστα αναβάτη, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι λίγο διαφορετικά και νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστική».

Εσείς και η ομάδα έχετε κάποιους συγκεκριμένους στόχους που πρέπει να επιτύχετε στο τελευταίο μέρος της σεζόν;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουμε στόχους. Από τα μισά της σεζόν δουλεύουμε με πολύ διαφορετικό τρόπο και δουλεύουμε αρκετά καλά, αλλά όπως είπα νομίζω ότι ο στόχος για τους επόμενους Αγώνες είναι η καλή πρόκριση και με αυτό ήδη μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά».

JACK MILLER:

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ εδώ. Ειδικά μια μέρα όπως η σημερινή, με υπέροχο καιρό. Είναι υπέροχο να επιστρέφεις στο σπίτι με την KTM και θα ήταν υπέροχο να έχω ένα καλό αποτέλεσμα. Η μοτοσυκλέτα είναι υπέροχη, νιώθω άνετα και έχω καλό ρυθμό. Ανυπομονώ να προκαλέσω τους άλλους αναβάτες».

Νιώθεις ότι είσαι κοντά στο να κάνεις το τελευταίο βήμα με την KTM…

«Ναι, έτσι είναι. Στο Motegi είχαμε εξαιρετικό ρυθμό στο Sprint στο στεγνό, και μετά στον Αγώνα στο βρεγμένο είχα περισσότερα να δώσω. Η Ινδονησία ήταν η καλύτερή μου εμφάνιση σε μια πίστα χαμηλής πρόσφυσης. Αισθάνομαι ήσυχος αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά υπάρχουν πολλοί γρήγοροι αναβάτες, οπότε θα δούμε».

FABIO DI GIANNANTONIO:

«Η Mandalika ήταν καταπληκτική. Κάναμε καλή δουλειά εκείνο το Σαββατοκύριακο και εξαιρετική προετοιμασία τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Το Phillip Island είναι συναρπαστικό, είναι τόσο υπέροχο και ακραίο. Ανυπομονώ να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα εδώ. Πέρυσι δεν ήταν γρήγορη, αλλά φέτος θα είναι πιο γρήγορη. Ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός και να παλέψω για τους 10 πρώτους».

Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η περίοδος με τους ανθρώπους να μιλούν για τον Marc Marquez που πήρε τη θέση σας;

«Έχω ένα υπέροχο πλήρωμα, η οικογένεια και οι φίλοι με βοηθούν πολύ για να με κρατήσουν και να μην χάσω την συγκέντρωσή μου. Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι και να είμαι πιο γρήγορος. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Η εκδίκησή μου μπορεί να είναι να είμαι γρήγορος στην πίστα. Έχω μια προσφορά από το μπαρ στο σιρκουί, απλά αστειεύομαι. Εργαζόμαστε για το μέλλον μου και ελπίζω ότι θα είναι λαμπρό».

Ποια είναι η προτεραιότητά σας για το μέλλον, ο στόχος είναι να μείνετε εδώ;

«Στόχος μου είναι να μείνω. Είμαι αναβάτης του MotoGP. Αποδεικνύω στον εαυτό μου και σε όλους ότι είμαι αρκετά γρήγορος για να είμαι εδώ. Φαίνεται ότι υπάρχουν πιθανότητες. Η ομάδα μου κάνει καλή δουλειά, ας δούμε τι θα συμβεί, απλά επικεντρώνομαι στην πίστα».

Και πού είναι αυτές οι πιθανότητες;

«Η Honda έχει θέση. Στόχος μου είναι να μείνω, γιατί να μην πάρω τη θέση στη Honda, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες και όταν είναι σαφές θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για εμένα και το μέλλον μου».

Σε άλλες συζητήσεις, άλλες κατηγορίες ή πρωταθλήματα;

«Ο μάνατζέρ μου έχει σχέδια B, C, D. Αλλά ο στόχος είναι να μείνουμε. Εάν δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ, τότε θα εξετάσουμε άλλες επιλογές»!

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto3 Πρώτες και Δεύτερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

«Πρέπει να δείξεις ο,τι έχεις σε αυτό»: οι αναβάτες έτοιμοι για το νησί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA