• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δηλώσεις των Alex Marquez, Augusto Fernandez, Acosta και Enea Bastianini
Νέα 12/10/2023 - 05:09

Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™), επιστρέφοντας από τραυματισμό και κατευθείαν στην δράση πριν από την είσοδο του νέου συναθλητή του το 2024, ενώθηκε με τους Augusto Fernandez, Acosta και Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), που επίσης είναι πίσω στη δράση μετά από απώλεια τριών Αγώνων.

Εν τω μεταξύ, ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) μετακινήθηκε ήδη λίγες μέρες πριν, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι θα ανέβει στην κορυφαία κατηγορία με την GASGAS Factory Racing Tech3 το επόμενο έτος και θα είναι δίπλα στον Augusto Fernandez.

ALEX MARQUEZ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα ξανά εδώ. Μου έλειψε η ομάδα, μου έλειψε η ατμόσφαιρα στο MotoGP. Δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς τους Αγώνες στην τηλεόραση στο σπίτι. Έχω απολαύσει ιδιαίτερα τους Αγώνες στο Motegi, αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψω. Ξέρω ότι έφτασα εδώ σε αυτήν την πίστα λίγο στα όρια της φυσικής μου κατάστασης. Αλλά είμαι σε φόρμα και θα προσπαθήσω να είμαι ρεαλιστής για το πως θα είναι κάθε στιγμή ο πόνος, Έχω ήδη μιλήσει με τους γιατρούς. Εάν αυτός ο πόνος είναι πολύ υψηλός, πρέπει να σταματήσω και να περιμένω μέχρι την Αυστραλία, αλλά ο στόχος μου είναι να κάνω ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Θέλω να επιστρέψω στον ρυθμό και να προετοιμαστώ για τους επόμενους δύο Αγώνες. Ξέρω ότι απέχω πολύ από το 100% σωματικά. Δεν μπορώ να προπονηθώ μέσα σε δύο εβδομάδες, θα προσπαθήσω, όπως πάντα στην περίπτωσή μας, να δώσω το 100%».

Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Είναι ένα σημαντικό GP για την ομάδα, έχουμε πολλούς χορηγούς από την Ινδονησία, αλλά για μένα δεν θα έβαζα στόχους όσο βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Είναι αλήθεια ότι αν έφτανα εδώ στο 100%, η φιλοδοξία μας θα ήταν να παλέψουμε για το βάθρο και να είμαστε όσο πιο μπροστά μπορούμε, αλλά δεν είμαστε σε αυτή τη θέση δυστυχώς. Είναι καλό να είμαστε εδώ και να μπαίνουμε ξανά στον ρυθμό. Οπότε θα προχωρήσουμε και θα δούμε πώς είναι το επίπεδό μας».

Αντίδραση για την ένταξη του Marc στην ομάδα;

«Ναι, θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε σε μια Ducati. Περίμενα έναν πιο γρήγορο συναθλητή, αλλά όχι τόσο γρήγορο! Θα είναι διασκεδαστικό και είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Πραγματικά τους αξίζει να έχουν έναν τέτοιο αναβάτη, όπως επίσης και για τον Marc γιατί του αξίζει να απολαύσει ξανά την οδήγηση. Δεν θα πω ότι δεν με ρώτησε για τη γνώμη μου αλλά του έδωσα τη γνώμη μου ως αδερφός όχι ως αναβάτης ή ως αναβάτης της Gresini Ducati, περισσότερα σαν αδερφός γιατί ξέρω τι έχει βιώσει από το 2020, και υποφέρει αρκετά στην κατάστασή του μέχρι τώρα, οπότε ήρθε η ώρα να κάνει μια αλλαγή. Αυτή είναι η απόφασή του και για μένα είναι θετική γιατί εγώ θα έχω έναν πολύ γρήγορο συναθλητή και οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και μπορώ να μάθω πολλά από αυτή την κατάσταση».

Πιστεύετε ότι θα παλέψει για νίκες αμέσως;

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Συνήθως έχουμε δει στο παρελθόν ότι όταν οι αναβάτες της Honda φτάνουν στη Ducati, ήταν πολύ εύκολο να προσαρμοστούν σε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ήταν επίσης εύκολο και στην περίπτωσή μου, αλλά καθώς ο Marc οδηγούσε την ίδια μοτοσυκλέτα τα τελευταία έντεκα χρόνια, σίγουρα θα έχει πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξει. Αλλά ναι, έχει απίστευτο ταλέντο. Θα είναι γρήγορος από τις πρώτες στιγμές. Αλλά για να μπορεί να ξέρει αν μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα ή τις νίκες, είναι πολύ νωρίς για να το γνωρίζουμε. Έχουμε ακόμα όλο τον χειμώνα, όλη την προετοιμασία της σεζόν μπροστά μας, οπότε θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Αλλά για μένα, προσωπικά, πιστεύω ότι θα είναι πραγματικά μια καλή ευκαιρία για να αξιολογήσω το επίπεδό μου και να μάθω περισσότερα από έναν πολύ καλό αναβάτη στο grid».

AUGUSTO FERNANDEZ:

«Σίγουρα είναι ανακούφιση και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιβεβαίωση που μένω για έναν ακόμη χρόνο με την ίδια ομάδα, με τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια μοτοσυκλέτα γιατί νιώθω ότι χτίζουμε κάτι υπέροχο και είμαι πιο κοντά στο να είμαι ανταγωνιστικός σε αυτή την κατηγορία κάθε φορά. Το να έχω άλλη μια χρονιά με την ίδια μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους, είναι αυτό που χρειαζόμουν, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

Υπάρχει πιθανότητα να γίνετε δοκιμαστής αναβάτης ως μέρος των συζητήσεων; Τι συζητήθηκε;

«Δεν είχα άλλη προσφορά. Δεν συζητήσαμε κάτι άλλο μαζί τους, αλλά όλοι ήθελαν αυτήν την επιβεβαίωση. Χαίρομαι που βγήκαν στη δημοσιότητα τα νέα και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε άλλη μια χρονιά»!

Σχετικά με τη συνεργασία με τον Pedro:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν και σίγουρα του αξίζει αυτό το μέρος. Ξέρουμε πόσο ταλαντούχος είναι και περιμένουμε να αποδώσει από την πρώτη μέρα, όπως στη Moto2™! Ήταν πιο γρήγορος από όλους στο το πρώτο Test στη Moto2™, οπότε περιμένω να είναι γρήγορος από την αρχή»!

ENEA BASTIANINI:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ μετά από αυτούς τους τραυματισμούς. Το σώμα μου δεν είναι σε φυσική κατάσταση στο 100%, αλλά ίσως είμαι έτοιμος να κάνω τον Αγώνα. Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί εδώ στην Ινδονησία έχει πολύ ζέστη, αλλά για να δούμε, είμαι πολύ χαρούμενος και έτοιμος να απολαύσω την Ducati μου και να δω πώς νιώθω κατά την επιστροφή μου».

Είχες χρόνο να οδηγήσεις σε κάποια πίστα;

Όχι, αύριο θα είναι η πρώτη φορά για μένα να επιστρέψω σε μία μοτοσυκλέτα. Δεν έχω κάνει καμία προπόνηση με Panigale ή οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα πριν έρθω εδώ γιατί νομίζω ότι δεν θα είναι πρόβλημα για μένα να μπορώ να οδηγήσω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θυμάμαι πέρυσι ήμουν πολύ ανταγωνιστικός εδώ. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα έβρεχε και δεν είχα την ευκαιρία να ανέβω στο βάθρο γιατί έπρεπε να βελτιωθώ στη βροχή, αλλά ας δούμε πώς θα πάει το Σαββατοκύριακο»!

Βασικός σύμμαχος ένα Σαββατοκύριακο δοκιμών;

«Ναι, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να δοκιμάσω πράγματα, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω στη νέα μοτοσυκλέτα επειδή είχα το χτύπημα και δεν έκανα τη δοκιμή. Χρειάζομαι χιλιόμετρα για να αποκτήσω την αυτοπεποίθησή μου πίσω. Αυτή η μοτοσυκλέτα του 2023 είναι πιο δύσκολη από τη μοτοσυκλέτα του 2022 για να φτάσει σε καλό επίπεδο. Μερικοί αναβάτες όπως έχουμε δει με τον Pecco και τον Jorge έχουν απίστευτο ρυθμό σε κάθε Αγώνα και οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας είναι πολύ μεγάλες, αλλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο και περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο».

Κάποια αντίδραση στα νέα του MM93;

«Λοιπόν, θα είναι γρήγορος. Το ξέρω αυτό. Θυμάμαι πέρυσι όταν μίλησα με τη Nadia για τον Alex, είπα ότι θα ήταν γρήγορος από την αρχή και το είδαμε από τον πρώτο Αγώνα και τον δεύτερο όπου είχε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Ο Marc είναι μεγάλο ταλέντο. Είναι απίστευτο ταλέντο στο MotoGP. Και για μένα, θα είναι πρόβλημα από τον πρώτο Αγώνα»!

PEDRO ACOSTA:

«Στο τέλος επιβεβαιωθήκαμε! Ήταν πολύς δρόμος μέχρι να γίνει, αλλά είμαστε εδώ και όλα έχουν γίνει. Τώρα πρέπει απλώς να επικεντρωθώ στη Moto2™ και να προσπαθήσω να τελειώσω το Πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στο MotoGP™. Στο τέλος, είναι εκπληκτικό να βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με τον Augusto. Μοιραστήκαμε πολλές καλές αναμνήσεις στη Moto2™ και γιατί όχι να μάθουμε πολλά από αυτόν τον πρώτο μου χρόνο στο MotoGP™»!

Έχει αποσπάσει την προσοχή σου; Υπήρχαν επιλογές;

«Είπα από την αρχή ότι πίστευα στην KTM. Πραγματικά πίεσαν να μου δώσουν το καλύτερο. Τώρα, νομίζω ότι είναι καιρός να μάθω και να προσπαθήσω να είμαι συγκεντρωμένος στα σημαντικά πράγματα. Είναι αλήθεια ότι δεν ήμουν πραγματικά συγκεντρωμένος ότι επειδή τελικά έχω έναν από τους καλύτερους μάνατζερ στα paddock που πάλευε για μένα, οπότε δεν ήταν η δουλειά μου. Απλώς προσπαθούσα να επικεντρωθώ στο να κάνω καλή δουλειά στη Moto2 γιατί στη Moto3 έχασα λίγο από την συγκέντρωσή μου στο τέλος της σεζόν εξαιτίας αυτού και έμαθα από το παρελθόν».

Τι περιμένεις περισσότερο;

Καμία πρόκληση αυτή τη στιγμή. Πρώτα, πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν της Moto2 με τον καλύτερο τρόπο και μετά μπορούμε να σκεφτούμε άλλα πράγματα. Τελικά, ξέρω ότι έχω γρήγορους αναβάτες στην οικογένεια της KTM. Ο Brad συνήθως παλεύει για νίκες , ο Jack αγωνίζεται για τα βάθρα και ο Augusto τερματίζει στις 10 πρώτες θέσεις. Θα είναι δύσκολο να παλέψω μαζί τους στην αρχή, αλλά θα προσπαθήσω».

Πως περιμένεις να εξελιχθεί το Πρωτάθλημα της Moto2™;

«Πρέπει να ξέρουμε πότε δεν γίνεται να κερδίζουμε και πρέπει να παίρνουμε το μέγιστο της κάθε στιγμής. Αυτή ήταν η τακτική από την αρχή της σεζόν. Πέρυσι, ίσως έχασα το Πρωτάθλημα στην αρχή γιατί είχα έξι Αγώνες χωρίς βαθμούς στους πρώτους επτά Αγώνες. Φέτος έμαθα από αυτόν (τον Αύγουστο) ότι ίσως αν δεν αγχωθώ, τότε μπορώ να φτάσω περισσότερα»!

 

 

Επόμενο άρθρο »

Mandalika: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

«Θα είναι καλό για το άθλημα»:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA