• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Θα είναι καλό για το άθλημα»:
Η μετακίνηση του Marquez στην Gresini κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Νέα 12/10/2023 - 05:06

Είναι επίσημο! Τι ειπώθηκε από τους Bagnaia, Martin και Marc.

Ήταν πραγματικά μια βόμβα η είδηση την Πέμπτη, ανεξάρτητα από τη δίνη των συζητήσεων και των φημών που εκτείνονται σε εβδομάδες ή και μήνες. Τώρα είναι επίσημο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο: ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) θα αγωνιστεί με την Gresini Racing MotoGP™ την επόμενη χρονιά, και αυτό έκλεψε αρκετούς τίτλους στην Ινδονησία.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο αγώνας για τον τίτλο συνεχίζεται, με μόλις τρεις βαθμούς να χωρίζουν τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) από τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing). Ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) είναι επίσης καθ' οδόν, αλλά θα βρίσκεται στο χώρο από την Παρασκευή για να πάρει την έγκριση για να βγει στην πίστα.

Η πρώτη Συνέντευξη Τύπου είδε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Bagnaia μαζί με τον Martin και τον Marc Marquez.

FRANCESCO BAGNAIA:

«Ειλικρινά νιώθω καλά. Όλοι οι Αγώνες μπροστά μας είναι καλοί για εμάς. Μου αρέσει η διάταξη εδώ. Πέρυσι ήμουν ανταγωνιστικός όλο το Σαββατοκύριακο εκτός από τον Αγώνα, όταν άρχισα να αγωνίζομαι με το κράτημα που ήταν πολύ, πολύ υψηλό. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Ήδη στην Ιαπωνία βρήκαμε την αίσθηση που θέλαμε και ήμουν πολύ ανταγωνιστικός. Η Κυριακή ήταν διαφορετική αλλά νιώθω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω στις δυνατότητές μας».

Σας αρέσει η πίστα;

«Πιστεύω ότι αυτή η διάταξη ταιριάζει καλά στο στυλ οδήγησης μου. Πέρυσι ήμουν πολύ ανταγωνιστικός. Απλώς έχασα τις δεύτερες Κατατακτήριες λόγω των κίτρινων σημαιών στις ΕΔ2. Το πρωί του Σαββάτου έβρεχε, οπότε ήταν δύσκολο να είμαι στην κορυφή, αλλά μετά έκανα τις πρώτες Κατατακτήριες και ήμουν στους πρώτους έξι, ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος, οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί φέτος. Τα ελαστικά είναι καλύτερα για μένα και τα προτιμώ αυτά που θα φέρουν. Θα έχει ενδιαφέρον. Ο Αγώνας θα είναι έντονος.

Είναι το σχέδιό σας να συνεχίσετε όπως προχωράτε;

JORGE MARTIN:

«Αυτή η τακτική είναι που με έφερε εδώ σίγουρα, είμαστε τόσο κοντά τώρα στη μάχη. Είναι ένα πρωτάθλημα έξι Aγώνων τώρα σχεδόν, αλλά νομίζω ότι η τακτική θα είναι η ίδια. Θα είναι να κερδίζω Αγώνες και να είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί όποιο αποτέλεσμα έρθει θα είναι καλό. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, αλλά ο στόχος μου στην αρχή της σεζόν ήταν να είμαι στην πρώτη τριάδα και αυτό έχει σχεδόν γίνει, οπότε τα υπόλοιπα θα είναι καλά και ναι, ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική, να είμαστε στην ίδια φόρμα και να κερδίσουμε μερικούς Αγώνες».

Είναι αυτή μία καλή πίστα για εσάς;

«Ναι, εννοώ την περασμένη σεζόν το απόλαυσα πολύ στις δοκιμές αλλά και επίσης στο Σαββατοκύριακο του Αγώνα. Ακόμα κι αν οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ήμουν ανταγωνιστικός. Έχασα την pole position λόγω ενός λάθους στη στροφή 1. Αισθάνομαι ότι ίσως την περασμένη σεζόν, από πλευράς ρυθμού, δεν ήταν ο καλύτερος Αγώνας μου, αλλά ξέρετε ότι αυτή η σεζόν είναι εντελώς διαφορετική και μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός σίγουρα».

MARC MARQUEZ:

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, η πιο σκληρή απόφαση της καριέρας μου γιατί το να διακόψω 11 χρόνια σχέσης με τη Honda, μια πολύ επιτυχημένη σχέση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ναι, η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη από συναισθηματική πλευρά γιατί όλο το προσωπικό μου, οι φίλοι και η οικογένεια είναι εκεί μέσα σε αυτή την ομάδα. Αλλά μερικές φορές χρειάζεται να φύγεις από τη ζώνη άνεσης. Και ναι, η ζώνη άνεσης ήταν η Honda, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι έχει περάσει καιρός και υποφέρω πολύ. Δεν το απολαμβάνω και έτσι έκανα μια αλλαγή για να απολαύσω τους αγώνες μου ξανά γιατί αν δεν είμαι εδώ δεν έχει νόημα να συνεχίσω την καριέρα μου και αυτό που θέλω είναι όλο και περισσότεροι αγώνες στην καριέρα μου. Ο πρώτος στόχος θα είναι να προσπαθήσω να το απολαύσω. Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξα την ομάδα Gresini επειδή είναι μια μεγάλη οικογένεια. Έχουν την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid και ο αδερφός μου είναι εκεί. Ναι, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα Gresini αλλά έχουν ήδη κάνει πολύ καλά αποτελέσματα με τον Alex τον αδερφό μου και με τον Enea Bastianini στο παρελθόν. Αλλά είναι αυτό που λέω, θα είναι μια μεγάλη αλλαγή από κάθε άποψη και αυτό που ψάχνω είναι να το απολαύσω, και να χαμογελάσω μέσα στο κράνος. Αν χαμογελάσω, όλα θα έρθουν».

Εξηγήστε πότε αρχίσατε να σκέφτεστε μια αλλαγή…

«Εννοώ, είναι αλήθεια ότι στο πρώτο μέρος της σεζόν, ήμουν ανταγωνιστικός αλλά όχι με καλό τρόπο. Πήρα πολλά ρίσκα και στο δεύτερο μέρος της σεζόν ξεκίνησα με διαφορετική προσέγγιση και τώρα παίρνω ρίσκα, αλλά όχι όπως στο πρώτο μέρος της σεζόν. Είχα πολλούς τραυματισμούς. Ήταν δύσκολο, αλλά όταν είσαι τραυματίας και είσαι σε μια δύσκολη στιγμή, τότε δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις. Αυτό έμαθα στο παρελθόν. Εκεί πρέπει να κάνεις υπομονή. Αλλά μετά στο δεύτερο μέρος της σεζόν, φυσικά, είχαμε μερικές ωραίες συζητήσεις με τη Honda. Αγώνα με Αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο γιατί κάθε Σαββατοκύριακο η νοοτροπία άλλαζε λίγο, με πολλές αμφιβολίες. Ταυτόχρονα, όμως, είχα επαφή με την ομάδα της Gresini και τους είπα ότι δεν θα προχωρήσω με κανένα συμβόλαιο, απλά αν θέλετε να με περιμένετε, περιμένετε, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Η απόφασή μου ήταν την περασμένη Τρίτη μετά το GP της Ιαπωνίας. Είναι αυτό που είπα, πρέπει να φύγω από τη ζώνη άνεσης που είχα. Ο πιο εύκολος τρόπος ήταν να μείνω στη Honda με την κατάσταση υπό έλεγχο, τη μοτοσυκλέτα υπό έλεγχο, την ομάδα μου εκεί και έναν μεγάλο μισθό, οπότε αυτή ήταν η εύκολη λύση. Αλλά αν θέλω να φροντίσω τον εαυτό μου και την καριέρα μου, πρέπει να βρω μια νέα πρόκληση και η νέα πρόκληση και η καλύτερη θέση ήταν η ομάδα της Gresini για το 2024».

Υπήρχαν άλλες επιλογές;

«Ναι. Στην πραγματικότητα, ένας χρόνος άδεια ήταν μία από τις πιθανότητες. Όπως είπα, ο Αγώνας χωρίς να τον απολαμβάνεις δεν έχει νόημα. Έχω απολαύσει πολλά πράγματα στο παρελθόν, αλλά θέλω να παλέψω στο παρόν. Δεν έχει σημασία αν έχεις ένα ή οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα, πρέπει να παλέψεις για το παρόν. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Αλλά ναι, είχα διαφορετικές επιλογές. Δεν θα πω γιατί σέβομαι όλες αυτές τις ομάδες και όλες αυτές τις επιλογές. Αυτές που περίμεναν ήταν η ομάδα της Gresini. Πήραν ένα στοίχημα επειδή δεν υποσχέθηκα τίποτα, αλλά μετά την περασμένη Τρίτη το αποφάσισα το βράδυ και μετά την Τετάρτη είχα το τηλεφώνημα στην Ιαπωνία, το οποίο πιστεύαμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή επειδή πιστεύω ότι χρειάζονται χρόνο και πρέπει να βάλουν όλο τον προϋπολογισμό στη μοτοσυκλέτα. Ένας κατασκευαστής ή μια μάρκα έχει πολύ χρόνο, αλλά εμείς οι αθλητές, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αν χάσεις ένα χρόνο, είναι ένας χρόνος. Λοιπόν, ναι, κοίτα, ανυπομονώ να τελειώσω καλά αυτούς τους τελευταίους Αγώνες με τη Honda γιατί έχουν περάσει 11 χρόνια όπου έχουμε κερδίσει έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Θα ανακαλύψουμε πώς θα είναι το μέλλον με μια νέα ομάδα και τη νέα μοτοσυκλέτα».

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν κάποιος μετακινείται μαζί σας;

«Είμαστε ακόμα σε συζητήσεις, γιατί μόλις σήμερα το πρωί υπογράψαμε το συμβόλαιο συνεργασίας με την Gresini. Όπως είπα την Τετάρτη, αρχίσαμε να μιλάμε με την ομάδα αυτή για το συμβόλαιο γιατί πριν δεν ήθελα να έχω περισπασμούς και δεν το έκανα. Θέλω να έχω οποιαδήποτε επιλογή Β επειδή η κύρια προτεραιότητά μου ήταν η Honda. Ένας από τους μεγάλους λόγους ή οι μεγαλύτερες αμφιβολίες μου ήταν όλη μου η ομάδα. Αλλά είναι αλήθεια ότι στο τέλος μίλησα για αυτό με την ομάδα μου, μίλησα με όλους αυτούς και τελικά είναι φίλοι μου και με έχουν συμβουλέψει φιλικά, όχι ομαδικά. Αυτή ήταν λοιπόν μια συζήτηση που με βοήθησε πολύ να πάρω αποφάσεις και μετά έψαξα τον εαυτό μου. Ναι, εγώ προσπαθώ να φέρω τουλάχιστον έναν μηχανικό που νομίζω ότι δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να φέρω όλη την ομάδα για δύο λόγους: Πρώτον, δεν θα καταστρέψω την ομάδα της Repsol Honda επειδή είμαστε στον Οκτώβριο. Ο δεύτερος λόγος είναι να μην καταστρέψω την ομάδα της Gresini γιατί είναι μια οικογένεια όπου έχει ήδη τους μηχανικούς της. Άρα πήρα αυτή την απόφαση, οπότε πρέπει να προσαρμοστώ».

Επόμενο άρθρο »

Οι δηλώσεις των Alex Marquez, Augusto Fernandez, Acosta και Enea Bastianini

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Márquez στην Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA