• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bautista κερδίζει τη νίκη από τον Razgatlioglu για λίγα εκατοστά
Νέα 02/10/2023 - 06:53

Σε έναν συναρπαστικό Αγώνα στο WorldSBK στο Portimao, ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) έγραψε το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ για άλλη μια φορά. Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος πέτυχε την 56η νίκη του με Ducati, ξεπερνώντας τις νίκες του θρυλικού Carl Fogarty με τον Ιταλό κατασκευαστή. Ωστόσο, αυτό το ιστορικό επίτευγμα δεν ήταν εύκολο, καθώς ο Bautista συμμετείχε σε μια συγκλονιστική μονομαχία με τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), όπου η πρώτη θέση άλλαζε σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα.

Ο Bautista κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη σε μια δραματική κούρσα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, ξεπερνώντας τον Razgatlioglu με μόλις 0,126 δευτερόλεπτα. Ο θρίαμβος του Bautista σηματοδότησε άλλο ένα ορόσημο για την Ducati, αλλά δεν του εξασφάλισε έναν δεύτερο τίτλο αναβάτη. Εν τω μεταξύ, ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) επιτέθηκε από τη δεύτερη σειρά για να διεκδικήσει την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) συνέχισε την εντυπωσιακή του φόρμα με μια σταθερή θέση στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενος από τον Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) και τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) στην πέμπτη και έκτη θέση. Ο Bautista εξασφάλισε την 56η νίκη του στην Ducati, προχωρώντας μπροστά από το ρεκόρ του Carl Fogarty.

Alvaro Bautista Aruba.it Racing – Ducati

«Ήταν καταπληκτικό! Ήταν μια μεγάλη μάχη μεταξύ του Toprak και εμένα και είμαι τόσο περήφανος που αγωνίζομαι μαζί του. Έκανε τα δυνατά του και δεν είχε τίποτα να χάσει, γι' αυτό προσπαθούσε κάθε φορά, παντού. Δεν είχε σημασία σε ποια στροφή ή πώς δοκίμαζε να περάσει. Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι μαζί του. Προσπάθησα κι εγώ βάζοντας τα δυνατά μου. Προσπάθησα να τον προσπεράσω και να κλείσω τη γραμμή μου στις στροφές, αλλά πάντα προσπαθούσε. Ήμασταν πολύ κοντά στο να ακουμπήσουμε πολλές, πολλές φορές! Για μένα ήταν ένας πολύ ευχάριστος Αγώνας. Στο τέλος, στην τελευταία στροφή επειδή ήμουν δυνατός εκεί, προσπάθησα να τον περάσω αλλά έμαθε εκεί το σημείο μετά την πρωινή προσπέραση και έκλεισε το τελευταίο μέρος της στροφής. Αυτή τη στιγμή, σκέφτηκα ότι αν δεν μπορούσα να μπω πιο μέσα, έπρεπε να πάω από έξω γιατί είναι η μόνη ευκαιρία που είχα. Άνοιξα το γκάζι και πήγα στο κερμπ για να μπορέσω να τον προσπεράσω. Νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετική κίνηση! Ήταν σαν ένστικτο».

Ο Razgatlioglu αγωνίστηκε γενναία στην επική μονομαχία με τον Bautista, τερματίζοντας κοντά του δεύτερος στον Αγώνα.

Toprak Razgatlioglu Pata Yamaha Prometeon WorldSBK

«Συνεχίσαμε να παλεύουμε στον Αγώνα γιατί απλά είμαι συγκεντρωμένος στη νίκη και γιατί ήμουν πολύ θυμωμένος μετά τον Αγώνα Superpole. Είδα ότι ο Alvaro δεν ήταν πολύ δυνατός και ήμουν καλύτερος στην τελευταία στροφή, αλλά πάλεψα μαζί του. Είπα «αυτός ο Αγώνας είναι δικός μου» γιατί δεν ήταν πολύ δυνατός και ενώ ήμουν στο όριο, ήταν πιο εύκολο να επιτεθώ. Είπα, «πρέπει να κερδίσω» και, ειδικά στον τελευταίο γύρο, η αίσθηση ήταν καλή και κάθε στροφή ήταν καλύτερη από πριν. Στην τελευταία στροφή, δοκίμασα κάτι διαφορετικό, αλλά δεν πέτυχε. όταν σήκωσα την μοτοσυκλέτα, δεν υπήρχε επιτάχυνση και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Alvaro βγήκε έξω, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς το πίσω ελαστικό του έπιανε καλύτερα από το δικό μου και η επιτάχυνση της μοτοσυκλέτας του ήταν απίστευτη. Είμαι πραγματικά θυμωμένος και έκανα τα πάντα για να κερδίσω. Τέλος πάντων, τερμάτισα δεύτερος, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό γιατί χάσαμε και είμαι επικεντρωμένος στη νίκη».

Ο Rinaldi σημείωσε μια δυνατή απόδοση, διεκδικώντας την τελευταία θέση στο βάθρο στον Αγώνα. Ο Gerloff συνέχισε την εντυπωσιακή του φόρμα με μία σταθερή 4η θέση, χάνοντας το βάθρο για 1.100 δευτερόλεπτα. Ο Locatelli τερμάτισε 5ος στον Αγώνα και αυτή τη στιγμή κατέχει την 4η θέση στο πρωτάθλημα.

 

WorldSBK Αποτελέσματα Αγώνα:


1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)
2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +0.126s
3. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +1.764s
4. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +2.864s
5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) +6.373s
6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +9.305s

Επόμενο άρθρο »

Δύο Έλληνες στην παγκόσμια επιλογή για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Το MotoGP της Ιάπωνας σε αριθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα