• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το MotoGP της Ιάπωνας σε αριθμούς
Νέα 01/10/2023 - 17:13

140 – Ο Marc Marquez τερματίζει στην 3η θέση για το πρώτο του βάθρο από τότε που τερμάτισε στη 2η στο GP της Αυστραλίας πέρυσι. Βρίσκεται πάνω από τον θρύλο του MotoGP Angel Nieto στην πέμπτη θέση στη λίστα των αναβατών με τα περισσότερα βάθρα GP στα 140 – πίσω από τον θρύλο του MotoGP, Jorge Lorenzo, ο οποίος είναι τέταρτος με 152.

40 – Με τον Jorge Martin και τον Francesco Bagnaia, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 40 Αγώνων Grand Prix MotoGP με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο.

17 – Ο Franco Morbidelli τερμάτισε 17ος, που σημαίνει ότι κανένας από τους αναβάτες δεν έχει κερδίσει βαθμούς και στους 14 Αγώνες MotoGP της σεζόν μέχρι στιγμής.

11 – Η νίκη για τον Martin είναι η 11η για τη Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, η οποία είναι ήδη μία λιγότερη από το εργοστάσιο της Μπολόνια πέρυσι με 12.

8 – Με τους Martin και Bagnaia, αυτό είναι το όγδοο 1-2 της Ducati μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

7 – Ο Μάρτιν πήρε τη νίκη για το έβδομο βάθρο του συνολικά μέχρι στιγμής φέτος, επεκτείνοντας τον υψηλότερο αριθμό του στα βάθρα που έχει ανέβει σε μία μόνο σεζόν στο MotoGP.

4 – Ο Μάρτιν κέρδισε την τέταρτη νίκη του στο MotoGP, όλες με την Ducati. Τώρα ισοβαθμεί με τον Enea Bastianini στην πέμπτη θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους αναβάτες με την Ducati.

3 – Ο Μάρτιν έκανε το «διπλό» στο Ιαπωνικό GP (τόσο στο Tissot Sprint όσο και στο GP) για τρίτη φορά μαζί με το Γερμανικό και το GP του Αγίου Μαρίνου νωρίτερα φέτος, ισοφαρίζοντας τον Bagnaia που το έχει κάνει επίσης τρεις φορές στην Πορτογαλία, Ιταλία και Αυστρία.

3 – Ο επικεφαλής Παγκόσμιος Πρωταθλητής Bagnaia εξακολουθεί να οδηγεί στην κατάταξη των αναβατών με πλεονέκτημα τριών βαθμών έναντι του Martin. Αυτό θα ήταν το πλησιέστερο περιθώριο μετά το εναρκτήριο Grand Prix από τα 14 της κορυφαίας κατηγορίας από το 1993, όταν εισήχθη το τρέχον σύστημα βαθμολόγησης... αλλά το 2023, με 37 διαθέσιμους βαθμούς κάθε Σαββατοκύριακο του GP, αυτό το περιθώριο είναι ακόμη πιο εκπληκτικό.

Επόμενο άρθρο »

Ο Bautista κερδίζει τη νίκη από τον Razgatlioglu για λίγα εκατοστά

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα