• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δηλώσεις των Binder, Quartararo, Marquez, Rins, Nakagami
Νέα 28/09/2023 - 00:59

Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) έδωσε συνέντευξη μαζί με τους Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™), Marc Marquez (Repsol Honda Team), Alex Rins (LCR Honda Castrol) και τον εγχώριο ήρωα Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) λίγο πριν το Ιαπωνικό GP.

BRAD BINDER:

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς στην Ινδία. Μου άρεσε πολύ η πίστα, όλα πήγαιναν καλά. Δυστυχώς, έχασα την ευκαιρία να πάω αμέσως στις δεύτερες Κατατακτήριες. Ήταν σίγουρα λίγο πρόκληση. Ήθελα προφανώς κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση. Αλλά αν ξεκινάς τόσο πολύ πίσω και μπορείς να φτάσεις κοντά στο μπροστινό μέρος, αυτό είναι υπέροχο. Αλλά σίγουρα ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο από ό,τι περιμέναμε».

Πέρυσι το Motegi ήταν ένας από τους πιο δυνατούς σου Γύρους της σεζόν. Αυτό σας δίνει αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να είστε κοντά στο να κατακτήσετε αυτήν την πολύ αναμενόμενη νίκη της Κυριακής αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Αυτό θα ήταν υπέροχο. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα από την περασμένη σεζόν και η περασμένη σεζόν λειτούργησε πολύ καλά για εμάς εδώ. Νομίζω ότι το να επιστρέψω ξανά με πιο νορμάλ ελαστικά θα είναι πολύ καλύτερο και είμαι ενθουσιασμένος που θα δω πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα ήταν φανταστικό να σταθώ ξανά στο βάθρο, αλλά φυσικά ο στόχος είναι να προσπαθούμε πάντα να είμαστε στην κορυφή».

Έγινε κάποια συζήτηση για νέα εξαρτήματα εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του νέου πλαισίου από ανθρακονήματα;

Ο Marco Bezzecchi είπε ότι θα έτρεχες με αυτό. Εάν το κάνετε, πού πιστεύετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει;

«Αυτό το νέο πλαίσιο, που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στο Misano, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που είχε είναι το λίγο παραπάνω κράτημα πίσω, κάτι που έλειπε πολύ από τη μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκινήσαμε τη σεζόν. Πραγματικά δυσκολευτήκαμε στην είσοδο στις στροφές και στο γκάζι γλιστρούσε πολύ η μοτοσυκλέτα, έτσι ήταν μια περιοχή που σίγουρα βελτίωσε. Είναι πάντα λίγο δύσκολο όταν δοκιμάζουμε κάτι στο Misano Test, γιατί η πίστα στρώνεται με πολύ λάστιχο, οπότε θα είναι η πρώτη καλή ευκαιρία για εμάς να το δοκιμάσουμε στην Ιαπωνία.

Οι κατάσκοποι του Bezzecchi έχουν δίκιο, θα τρέξετε αύριο το πλαίσιο από ανθρακονήματα...

«Θα τρέξουμε το νέο πλαίσιο, ακούγεται σαν να το ήξερε πριν από εμένα»!

FABIO QUARTARARO:

«Θα είναι δύσκολο να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο στην Ινδία για να είμαι ειλικρινής, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακο όπως κάθε Σαββατοκύριακο και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε στους 10 πρώτους το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε αυτός είναι ο κύριος στόχος μου για το Σαββατοκύριακο, να είμαι αμέσως στις δεύτερες Κατατακτήριες».

Είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα αφεντικά της Yamaha και να ζητήσετε αλλαγή στον τρόπο εργασίας;

«Αυτή είναι η κουβέντα μου κάθε Σαββατοκύριακο. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω χθες με τον πρόεδρο της Yamaha και την ανώτατη διοίκηση μηχανικών, οπότε θα είναι πολύ σημαντικό για αυτούς και για το μέλλον να πάρουν πραγματικά πολύ ρίσκο από ό,τι νομίζουν για μια καλύτερη επόμενη χρονιά. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για το 2024 και για ακόμη περισσότερο».

Ποια ήταν η αντίδρασή τους;

«Στο τέλος, είναι εμπιστευτικό αυτό για το οποίο συζητάμε. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, αλλά είναι μόνο λόγια, οπότε τώρα είναι η ώρα για μια αντίδραση και να δούμε πώς θα βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα που νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα: να γίνει η βελτίωση όσο πιο γρήγορα».

MARC MARQUEZ:

«Η Ινδία μας χάρισε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο για όλη την ομάδα της Repsol Honda και ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα. Από την πλευρά μου δουλέψαμε με καλό τρόπο, ήταν ένα σταθερό Σαββατοκύριακο εκτός από εκείνο το μικρό ατύχημα στην 1η στροφή προσπαθώντας να ακολουθήσω τους αναβάτες της Ducati για να βρω έναν τρόπο να παλέψω για το βάθρο, αυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά ναι, επέστρεψα και ο ρυθμός ήταν εκεί, ήταν πολύ καλός και παρόμοιος με του Fabio. Και ναι, εδώ υπάρχουν κάποιες στροφές, με πολύ επιβράδυνση και επιτάχυνση, οπότε ίσως όχι όπως η Ινδία, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη απόδοση από το Σίλβερστοουν ή την Καταλονία, αλλά για να δούμε, δεν υπάρχουν προσδοκίες. Ας περιμένουμε τις ΕΔ1 και θα καταλάβουμε».

Μπορούν οι συναντήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο να έχουν επίδραση στα σχέδια του 2024 ή είναι ήδη ξεκάθαρο στο μυαλό σας;

«Στο μυαλό μου είμαι αρκετά ξεκάθαρος, από την ψυχική πλευρά δεν έχω καμία αμφιβολία για μένα ή για το ποιο είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για αυτήν την κατάσταση. Και εργαζόμαστε, όχι μόνο εδώ, αλλά και στους προηγούμενους Αγώνες, εργαζόμαστε μαζί και είναι πολύ δύσκολο να βρούμε το καλύτερο αποτέλεσμα, το συντομότερο δυνατό».

Πιστεύετε, μετά τις συνομιλίες με τη Honda ή τις συζητήσεις που θα έχετε με τη Honda, ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις για το 2024 ώστε να γίνει η μοτοσυκλέτα ανταγωνιστική ξανά;

«Εννοώ... πολλοί άνθρωποι λένε αυτό που πρέπει να πουν για να σε πείσουν. Ίσως έχω ήδη πειστεί! Ποτέ δεν είπα δεξιά ή αριστερά, είπα ότι θέλω να βρω την καλύτερη λύση. Εκεί δουλεύουμε μαζί, γιατί η σχέση μας με τη Honda δεν είναι αναβάτης-κατασκευαστής, κατασκευαστής-αναβάτης. Είναι μια ιδιαίτερη σχέση με πολλά χρόνια μαζί, μου έχουν δώσει πολλά πράγματα, τους έχω δώσει πολλά πράγματα. Είναι μια ιδιαίτερη σχέση».

ALEX RINS:

«Ήταν λίγο χαοτικό γιατί μετά τον ιατρικό έλεγχο της Μαδρίτης προσπαθούσαμε να οργανώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό πίσω ξανά. Ειλικρινά, είμαι χαρούμενος με την πρόοδο γιατί στην ακτινογραφία, στην τελευταία σε σύγκριση με πριν από έναν μήνα, η διαφορά είναι τεράστια. Ακόμα δεν είμαι στο 100%, δεν έχω αναρρώσει πλήρως, αλλά πάμε βήμα προς βήμα. Ο στόχος τώρα είναι να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα. Έχει ήδη περάσει ένας μήνας από τότε που έχω δοκιμάσει κάποια μοτοσυκλέτα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μόλις προσγειώθηκα στο Τόκιο στις 6 το πρωί»!

Οι στόχοι του Σαββατοκύριακου;

«Αύριο είναι μια ημέρα δοκιμής για εμάς. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οδήγησα μια μοτοσυκλέτα MotoGP, οπότε ας δούμε πώς θα είναι το πρωί και μετά θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσω ή όχι. Αν πονάω πολύ, δεν έχει νόημα να συνεχίσω».

Πόσο δύσκολο ήταν και πόσο σημαντική είναι η επιστροφή;

«Πνευματικά, είναι ήδη πολύ καλά τα νέα που θα επιστρέψω. Χρειάζεται πολύς χρόνος, είναι ο χειρότερος τραυματισμός που είχα στην καριέρα μου. Σίγουρα, θα προσπαθήσω να το απολαύσω. Δούλεψα τόσο σκληρά κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων μηνών στο γυμναστήριο και στο ιατρείο. Δούλεψα με πολλά μηχανήματα για να προσπαθήσω να ανακάμψω ή να είμαι έτοιμος, το συντομότερο δυνατό, οπότε αύριο είναι μια πραγματικά μεγάλη μέρα».

 

Νέο συμβόλαιο για το 2024, και τώρα σε πλήρη φόρμα μετά τον Αγώνα πέρυσι με τον τραυματισμό στο χέρι. Πόσο ανυπομονείτε για τον Αγώνα εντός έδρας;

TAKAAKI NAKAGAMI:

«Η φυσική μου κατάσταση είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από πέρυσι, φυσικά. Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος για το GP εντός έδρας, χωρίς τραυματισμό... Υπάρχουν πολλοί οπαδοί και οικογένεια εδώ, τόσοι πολλοί Ιάπωνες οπαδοί θα είναι στην κερκίδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το Σαββατοκύριακο».

Δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή για τη Honda, οπότε ρεαλιστικά ποιο θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα;

«Φυσικά γνωρίζετε ότι για μένα είναι στο 100% και για την ομάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πολύ σημαντικό. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός. Από την αυριανή μέρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε στη βέλτιστη απόδοσή μας. Την Παρασκευή πρέπει να είμαστε μέσα στους 10 πρώτους, στις δεύτερες Κατατακτήριες και πρέπει να προετοιμαστούμε για το Sprint και τον Κυριακάτικο Αγώνα. Αυτός είναι ο στόχος μας, βήμα προς βήμα. Κάθε προσπάθεια θα είναι σημαντική για την ομάδα. Θέλω να το απολαύσω και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Υπήρξαν τόσες πολλές εικασίες στη Honda για το μέλλον του Marc (Marquez). Αν φύγει πόση απώλεια θα ήταν για τη Honda;

«Δεν ξέρω, θα ήταν τεράστια. Ξέρει να οδηγεί μια Honda πολύ καλά. Είναι εκπληκτικό ταλέντο. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνει στη Honda φυσικά. Από την πλευρά μου, είναι καλύτερα για μένα και για τη Honda».

Επόμενο άρθρο »

Motegi: MotoGP Πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

H Brembo στο Twin Ring Motegi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα