• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Andrea Dovizioso περιγράφει έναν γύρο στο Mugello
"Η Arrabiata 2, η οποία νομίζω είναι η πιο όμορφη στροφή του κόσμου!"
Νέα 03/06/2010 - 17:45

Το Muggelo είναι μια ιστορική πίστα και η αγαπημένη των περισσότερων οδηγών. Ας δούμε λοιπόν πως μας περιγράφει ένα γύρο εκεί ο Andrea Dovizioso, αναβάτης της Repsol Honda, που φέτος παρουσιάζεται πολύ μαχητικός και ιδιαίτερα ανεβασμένος.

 

1η στροφή: H “San Donato”. Είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι πολύ ανοικτή και μπορείς να πάρεις πολλές διαφορετικές γραμμές. Έχεις υψηλή ταχύτητα στην κατηφορική της είσοδο και στην έξοδο γίνεται ανηφορική.

 

2η και 3η στροφή: Μετά το ανηφορικό κομμάτι πηγαίνεις στο πρώτο ‘ες’ το “ Luco-Poggio Secco”, είναι πολύ προβληματικό κομμάτι, γιατί οι αναρτήσεις είναι ακόμα συμπιεσμένες. Υπάρχουν πολλές μικρές λακούβες εκεί και δημιουργούν έντονους κραδασμούς. Πρέπει να περάσεις μαλακά και να αφήσεις την μοτοσυκλέτα να εκτονωθεί, διατηρώντας συγχρόνως υψηλή ταχύτητα σε όλη της την διάρκεια.

 

4η και 5η στροφή: Το δεύτερο ‘ες’ το “Materassi” και το “Borgo San Lorenzo”, είναι πιο αργό και έχει πιο απλή γραμμή. Προσπαθείς να τα περάσεις με όσο το δυνατόν υψηλότερη ταχύτητα και δεν πρέπει να αφήσεις τον κινητήρα να ‘κρεμάσει’.

 

6η και 7η στροφή: Μπαίνεις στο κατηφορικό κομμάτι στην “Casanova-Savelli”, ένα ιστορικό σημείο στο οποίο δημιουργείται εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος από τα fun clubs φτάνει εκεί μια εβδομάδα νωρίτερα για να εξασφαλίσει μια θέση, την οποία κρατά πολεμώντας με νύχια και με δόντια και μένει συνεχώς καθηλωμένος εκεί για να την προστατέψει! Είναι πολύ δύσκολο ‘ες’ γιατί έρχεσαι με φρένα στην κατηφόρα και δεν είναι εύκολο να αλλάξεις άμεσα και γρήγορα θέση από τη μία στην άλλη πλευρά της σέλλας, αφού εξακολουθείς να είσαι στην κατηφόρα. Συγχρόνως πρέπει να βγείς καλά προετοιμασμένος για την “Arrabiata 1”.

 

8η και 9η στροφή: “ Arrabiata 1 και 2” δυο από τις ομορφότερες και δυσκολότερες στροφές της πίστας και ολόκληρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στην Arrabiata 1 μπαίνεις από το κατηφορικό κομμάτι στο μέσον της στροφής και κατόπιν στην αρχή του ανηφορικού, που έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα, μέχρι την είσοδο της Arrabiata 2, η οποία νομίζω είναι η πιο όμορφη στροφή του κόσμου! Είναι μια τυφλή ανηφορική στροφή, με πολύ έντονα βαμμένο kerb – μπορείς να το περάσεις και από πάνω - και να ανοιχτείς με τη διαίσθηση και μόνο, χωρίς κανένα σημείο αναφοράς, αφού δεν μπορείς να δεις την έξοδό της. Είναι πολύ δύσκολο να πιέσεις δυνατά σ’ αυτό το σημείο.

 

10η και 11η στροφή: Μετά την αλλαγή κλίσης για το ‘ες’ που λέγεται “Scarperia Palaggio”, πρέπει να κρατήσεις όσο το δυνατόν υψηλότερη ταχύτητα με πολλή προσοχή και πάλι, γιατί υπάρχουν και εδώ λακούβες που το κάνουν δύσκολο.

 

12η στροφή: Μπαίνοντας στην κατηφορική “Correntaio”, μια πολύ ανοικτή δεξιά καμπή, κρατιέσαι καλά στο εσωτερικό της γιατί η κατηφόρα έχει την τάση να σε τραβά προς τα έξω. Στην έξοδό της πρέπει να μαζευτείς ακόμη περισσότερο για να είσαι έτοιμος για το επόμενο ‘ες’ που ακολουθεί.

 

13η και 14η στροφή: Η "Biondetti ", είναι επίσης πολύ δύσκολη, πολύ γρήγορη, γεμάτη λακούβες και σε περνάει στην τελευταία στροφή.

 

15η στροφή: “Bucine” ίσως μια απ’ τις δυσκολότερες στροφές που υπάρχουν. Είναι μια ανοικτή αριστερή με κατηφορική είσοδο που σε οδηγεί στην ευθεία. Έχει πραγματικά μεγάλη διάρκεια και είναι εξαιρετικά σημαντική για να πετύχεις καλό χρόνο.

Επόμενο άρθρο »

Φτάνει στο στόχο του ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Οι δοκιμές ειναι το κλειδί για τον αγώνα λέει ο Aoyama

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA