• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Moto3 θα αντικαταστήσει τα GP125
O Moriwaki έχει ήδη αλουμινένιο πλαίσιο (MD250H) που φοράει βελτιωμένο κινητήρα από CRF250.
Νέα 03/06/2010 - 22:41

Αν και είναι νωρίς να γίνουν υποθέσεις για την νεοσύστατη κατηγορία Moto2 τα πρώτα νέα διέρρευσαν και για την Moto3 (Μονοκύλινδρα, τετράχρονα, 250cc) που σκέφτονται οι διοργανωτές να βάλουν στο παιγνίδι ως αντικαταστάτρια κατηγορία των GP125. Οι συζητήσεις πάνω σ’αυτό το θέμα όλο και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό κι αν η νέα κατηγορία κάνει την εμφάνισή της το 2012 αυτό θα σημάνει την πλήρη εξαφάνιση των δίχρονων αγωνιστικών μοτοσυκλετών. 

 

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για τον αν η καινούργια κατηγορία θα αποτελεί για άλλη μία φορά πλήρη κυριαρχία της Honda προμηθεύοντας τους πάντες με τον δικό της κινητήρα όπως έχει στην Moto2, παρόλο ότι το Big H έχει πατεντάρει από πέρυσι ένα μονοκύλινδρο κινητήρα με ανεστραμμένο κύλινδρο κυβισμού 250cc. Παρόλα αυτά η Honda εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα αγωνιστικό πρωτότυπο 250cc που χρησιμοποιεί πλαίσιο από RS125RR που έχει κάνει την εμφάνισή του στην πίστα του Motegi. Φήμες μάλιστα μιλούν για το ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν κατά 1,5δευτ. ταχύτερη στην συγκεκριμένη πίστα από τα GP125. Αξίζει δε να σημειωθεί το γεγονός ότι στην Ιαπωνία υπάρχει ήδη πρωτάθλημα με αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που διαθέτουν μονοκύλινδρο κινητήρα 250cc από ΜΧ σε street-έδικο πλαίσιο. Επιπλέον υπάρχουν αγωνιζόμενοι που χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτα της Moriwaki με αλουμινένιο πλαίσιο (MD250H) που φοράει βελτιωμένο κινητήρα από CRF250. Παρόμοια σειρά αγώνων διεξάγεται και στην Αυστραλία που ονομάζεται GP Mono. 

 

Το θέμα είναι ότι αν όλοι οι κατασκευαστές μπούνε με τον δικό τους κινητήρα θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον στηνκατηγορία από πλευράς συμμετοχών κι οι διοργανωτές έχουν θέσει όριο τις 40 συμμετοχές. Από την άλλη πλευρά αρκετές από τις ομάδες των GP125 θέλουν να μπούνε στην Moto2 και κάποιες ομάδες της Moto2 αδυνατούν να τα φέρουν πέρα με τις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η νέα κατηγορία είναι πιθανό να εξισορροπήσει την κατάσταση.

Επόμενο άρθρο »

O Bradley Smith προσβλέπει στην πρόκληση του βάθρου

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Barbera περιμένει και νέα πρόοδο στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA