• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Moto3 Αγώνας
Νίκη του David Alonso μετά από έναν χαοτικό τελευταίο γύρο
Νέα 03/09/2023 - 14:41

Η Moto3 μας προσέφερε για άλλη μια φορά έναν εκληκτικό αγώνα μέχρι τέλους, με τους αναβάτες να αλλάζουν θέση σε κάθε στροφή και τον τελευταίο γύρο να αποδεικνύεται δραματικός. 
Ο Deniz Öncü έστριψε πρώτος όταν έσβησαν τα φώτα, με τους Ivan Ortola, Joel Kelso και Jaume Masia να ακολουθούν. Ο Masia άρχισε να κάνει προσπεράσεις και με 16 γύρους να απομένουν πέρασε τον Öncü για να οδηγήσει το τρενάκι που είχε δημιουργηθεί. 


Ο Daniel Holgado, o David Muñoz και ο David Alonso είχαν ξεκινήσει από αρκετά πιο πίσω, αλλά κατάφεραν να ανέβουν πολλές θέσεις και να βρίσκονται στις μάχες για την κορυφή μετά από λίγους γύρους. Η πρώτη θέση άλλαζε συνεχώς χέρια και ο Holgado πέρασε μπροστά με 12 γύρους να απομένουν και ενώ και πάλι κάθε γύρος έβλεπε και έναν άλλον αναβάτη να στρίβει πρώτος, ο Holgado ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή όταν ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος. 


Στην πρώτη μόλις στροφή, ο Masia πέρασε από 4ος πρώτος και φτάνοντας στον τελευταίο τομέα όλοι κάνανε τις κινήσεις τους και ξέσπασε το χάος. Στα σκληρά φρένα της 10ης στροφής ο Masia αμύνθηκε, αλλά οι Alonso, Muñoz και Öncü ήταν ακριβώς στην ουρά του και έψαχναν το κενό για να περάσουν. Εν τω μεταξύ, ο Holgado έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε στη 10η στροφή, τερματίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες του για έναν καλό τερματισμό. 


Μετά ο Masia άνοιξε τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στους Alonso και Munoz να περάσουν μπροστά και φτάνοντας στην τελευταία στροφή ο Αlonso βούτηξε στην εσωτερική περνώντας ανάμεσα στους Masia και Muñoz, με τον τελευταίο να ανοίγει λίγο την γραμμή του και, επιστρέφοντας, χτύπησε με τον Öncü, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βρεθεί στην αμμοπαγίδα. 


Ο Alonso πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, παίρνοντας τη 2η νίκη του, με τον Μasia να περιορίζεται στη 2η θέση. 


Ο Öncü πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση, αλλά τιμωρήθηκε για το περιστατικό με τον Muñoz με μια ποινή 6 δευτερολέπτων, που τον είδε να πέφτει στην 12η θέση. 


Αυτό έφερε τον Jose Antonio Rueda στην 3η θέση και του χάρισε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Τέταρτος ήταν ο Ayumu Sasaki, μπροστά από τον Stefano Nepa. O Ricardo Rossi τερμάτισε 6ος, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Kaito Toba. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Tatsuki Suzuki, Ryusei Yamanaka και Ivan Ortola. 

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Μαυρόπουλος στο Pleven

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα