• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: MotoGP Πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές
Γαλλικό 1-2 με τον Zarco να κάνει τη διαφορά
Νέα 18/08/2023 - 16:25


Στο ηλιόλουστο Red Bull Ring οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα για να πραγματοποιήσουν τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το 10o Grand Prix της σεζόν του 2023. Πλέον οι χρόνοι αυτών των δοκιμών δεν μετράνε για την είσοδο στις πρώτες και δεύτερες κατατακτήριες, οπότε οι αναβάτες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν πλήρως για δοκιμές και την εύρεση των κατάλληλων ρυθμίσεων για το Σαββατοκύριακο. 


Ο Johann Zarco (ο οποίος μετά την πρόταση της LCR Honda για διετές συμβόλαιο κρατάει το πρώτο ντόμινο μιας σειράς μεταγραφών) βρέθηκε στην κορυφή, κάνοντας 1:29.838 κατά τον τελευταίο του γύρο και άφησε έτσι 399 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Fabio Quartararo, ο οποίος έκανε το Γαλλικό 1-2. Ο αναβάτης της Yamaha κρατούσε την πρώτη θέση για αρκετή ώρα, από τα μέσα της περιόδου δοκιμών μέχρι την τελική επίθεση του Zarco. O  Maverick Viñales ξεκίνησε δυναμικά το τριήμερό του, καθώς ήταν ταχύτερος στα πρώτα στάδια και τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση, με 1:30.249.


O Alex Marquez έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ενώ στην αρχή της περιόδου δοκιμών αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, όταν καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τη μοτοσυκλέτα του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Marco Bezzecchi. 


O Fabio Di Giannantonio πήρε την έκτη θέση, μπροστά από τον Takaaki Nakagami που ήταν η κορυφαία Honda. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro και Jorge Martin. 


O Marc Marquez είχε μια έξοδο στην 2η και στην 4η στροφή, με την τελευταία να μετατρέπεται σε πτώση, όταν ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής προσπάθησε να επιστρέψει γρήγορα στην πίστα και πλάγιασε τη μοτοσυκλέτα του περισσότερο από όσο έπρεπε στην αμμοπαγίδα. Τελικά ο Marc Marquez κατέλαβε την 18η θέση, 1,018 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. 

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto2 Δεύτερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: Moto3 Δεύτερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA